Nu är det kört

Just hemkommen från en ganska seg dag på jobbet. Har hunnit med att läsa godnattsaga för lilleman ( Mamma Mu åker kana), och huggit in på ett par hamburgare som inte barnen orkat äta upp tidigare idag. Eller ätit upp är väl att ta i, dom var i stort sett helt orörda.

Älsklingen som jag för övrigt brukar kalla ironiskt Sara Montazami, visade upp dagens fynd. Vad skådar mina ögon om inte en alldeles äkta "tassel" i halslänk.
En "tassel" - en "TASSEL" i mitt hem?!   Bara en tidsfråga tills dom små odågorna hänger lite överallt sådär lite piffigt pyntat.

-Älskling, du har köpt en "tassel" !!!! Jag älskar dig iallafall min lilla Sara Montazaaaaami


Pålitliga asiater...

Jag hade bestämt mig....
Efter två möten och en himla massa kaffe (vilket behövdes) som fått mig att likna en skakig fraggel på amfetamin, bestämde jag mig för att äta pizza till lunch. Vad möts jag av borta på restaurangen, om inte följande:

Pizzaugnen avstängd t  o m 4/10

Gravt besviken vände jag och gick ut - ett beslut om att aldrig mer besöka stället igen togs ganska omgående. Här hade jag laddat mentalt i flera timmar för att avnjuta en härlig pizza, men så blev inte fallet. Istället blev det att traska ut till stammisvagnen, dvs Wok Bar. Alltid lika sprudlande glad körde kocken ut huvet genom luckan

- Sena sena, allt bla idag? Lite lugnale nu näl tulistelna åkt hem!

Beställde en K2 = Kocken rekomenderar. En slags 3-små rätter som mättar ordentligt så jag klarar resten av arbetsdagen.

Nu sitter jag här mätt & väldigt belåten. Så här i efterhand är jag glad över att det inte blev pizza, kinamaten känns lite nyttigare för kroppen. Kanske då inte min ena rätt som var friterad, men gott var det i vilket fall som helst.En dag med möten

Hade som vanligt ganska svårt för att somna igår och det känns i skallen idag vill jag lova. Sitter på jobbet och väntar på att dagens första möte ska anlända. Kaffebryggaren för som vanligt ett jävla liv och tar 45 minuter på sig att leverera den ädla drycken kaffe.

På tal om detta monster till kaffebryggare skulle jag kalka ur den för några månader sen. Sagt och gjort begav jag bort till ICA butiken som ligger i samma byggnad där jag jobbar och införskaffade avkalkningsmedel. Följde instruktionerna och satte mig och väntade.

5 minuter senare

Brandlarmet drar igång för fulla muggar och hela köpcentrat fick utrymmas. Min tanke var endast: Vafan, nu då?
Väl ute på uppsamlingsplatsen eftersöks jag, ville helst inte vara på plats kan jag säga. Larmet som startade utrymningen var givetvis från mitt kontor.

Fick snällt bege mig in och dra upp butiksgallret för att släppa några brandmän i full rökdykarutrustning. Var dom på sitt bästa humör tror ni? Nja, det har hänt förr kan jag säga. Fast då utan min hjälp, tack och lov.

Ryktet säger att nån försökte dölja odör efter ett toabesök, och använde lite för mycket doftspray.

       


Lite fest var det ja....

I lördags var det fest, ordentligt med fest. Älsklingen ska fylla 30 och hennes kusin har precis firat sin stora dag, så det blev en gemensam jättefest. Vi hade alla en kanonkväll - kommer inte gå in på några detaljer, men nån somnade tidigt för att senare göra comeback, några tog det sluga beslutet att göra dansande entré med inget på överkroppen.

Som sagt, det blev verkligen en kanonkväll och här följer lite bilder. Något suddiga då jag inte var stabil på handen av någon anledning. Stort TACK till Kim & Lasse som underhöll oss med musik!


Partytältet på plats
Gästerna med välkomstdrink
Mat & dryck var ingen bristvara
Bästa Fredrik & Lisa


Lasse & Kim


Mina söta bordsdamer Zofia & Helena


Kim in action


Festen i full gång


Hoppas du hittade hem till slut =)


Jimmy the king


02.00 hittades en bra låt


Jag tror det var Sean Banan - Skaka rumpa


Vinkar av dom sista gästerna - lite ostabil tror jag allt


Tror jag somnade till en liten stund


Per sover tungt - tidpunkt *cencur*Färdigt!!!

Efter några slitsamma dagar är äntligen renoveringen av 7-åringens rum klart. Stort tack till Nicke som hjälpt till med tapetsering. Från att ha varit ett grönt ganska trist och kaotiskt rum, har det nu förvandlats till ett riktigt drömrum.
Felix har själv fått välja tapeter och en del av möblerna.Apps apps apps

Till er som är ägare till Iphone och har såsom jag aldrig koll på veckoplaneringen.

Dagens rekomendation: Week calender från Wasabi apps
Har testat flertalet olika varianter av kalendrar både till mobilen och i pappersform, men ingen har använts mer än  ett par tre dagar. Tror jag kommer använda denna betydligt mer då den har veckoöversikt och enkel att använda.

Bilden är lånad från google - Jag skulle aldrig boka in träning inför ett maratonlopp.
 Gaffelbojkott

Dagens lunch fick bli en färdigpackad pastasallad med kyckling. Till skillnad från att äta en pizza är jag fortfarande kapabel till att arbeta efter en salladslunch, finns inte tid att lägga sig raklång och sova en timme på jobbet.Det som stör mig lite i dessa färdiga sallader är att dom envisas med att skicka med en gaffel av kvalité = ej funktionell. Tre glesa tänder och med en hållbarhet som spricker om den tränger igenom en bit isbergssallad.

Lägg märke till all den goda kycklingen, tror det ligger ett par tre små bitar nånstans inunder.


Vad är det för fel på folk?

Tänker inte gå in på några detaljer, då följande är förbannat äckligt.

I köpcentrat där jag jobbar gjorde en person tidigt i morse sina behov på allt annat utom där det borde hamnat. Hur fan rent ut sagt kan man bete sig på det sättet? Även om detta varit en olycka (vilket inte är troligt iofs) borde man kanske säga till nån.

Så du äckliga individ som fick för dig detta - vänligen besök aldrig vårt köpcentrum igen.

Min redan starka avsky till offentliga toaletter har växt ytterligare.

FY FAN!


Det är mycket nu

Första skoldagen för Felix nu avklarad. Det gick jättebra och det tog inte mer än ett par timmar innan jag kunde åka därifrån. Efter skolan blev det lek med kompisen Anton ett par timmar. Lite spelande på Nintendo DS som avslutades med fotboll på baksidan.

Medans han var i skolan hann jag med ett välbehövligt besök hos frisören. Kanske blir att slänga i en färgning i slutet av veckan, alternativt behålla mina numera silver/grå sidor. Får se vad som hinns med. Just är planeringen i full gång inför älsklingens 30-års fest på lördag. Eller städningen är kanske mer det rätta ordet - rum efter rum grovstädas ordentligt. Kanske är en smula onödigt då vi ska ha själva festen i stort tält i trädgården. Men men, rent och fint blir det i vilket fall som helst.

Mitt i alltihopa är renoveringen av Felix rum i full gång. Spackling klart, ikväll ska det grundmålas för att sedan tapetseras förhoppningsvis imorgon. Hans nya möbler står monterade i vardagsrummet för tillfället, vilket var den enda lösningen då vi inte kommer hinna med annars.

Hoppas att allt hinner färdigställas till helgen - har iallafall en förhoppningar om det. Jag har förhoppning  - älsklingen kräver det. Hmmm, kommer bli bra!

Har tagit ledigt på fredag för resning av tält och övriga förberedelser inför festen.

Snart är det åter dags att åka på stryk i VM 2010 (xbox360) utav den bästa målaren/tapetseraren i regionen.

Tack Nicke för att du fixar och donar! Far åt H-vete för att du utklassar mig ikväll!Ha en fortsatt trevlig kväll!

Musik som gör mig glad

Some kind of rubus: Pick me up
Dags att försöka

ZzzZzzZzzzzzzzZzz

ZzzzZzZzZzZzzZZzzZzzZzZzZzzzZ


Monterat lite möbler och känner mig ganska trött just nu. Lika bra att försöka få några timmars välbehövlig sömn. Imorgon är det dags för den nyblivna 7-åringen att börja första klass - spännande! Jag följer med dag ett för att han ska känna sig trygg, alltid lite pirrigt med nya utmaningar.

Ny ryggsäck inhandlad och pennfack nerpackat. Kommer själv inte ihåg min första skoldag, men det måste ha varit spännande. Felix säger sjäv att det ska bli jättekul , men att han inte vill ha några läxor. Kanske lika bra att vara tyst om att han har ca femton år kvar att studera.


En sån där natt igen....

Matt i kroppen och dimmig i skallen, efter cirka två timmars osammanhängande sömn inatt. Avskyr när min sömnlöshet slår in och raserar min vardag. Ligga där och vrida på sig timme efter timme, utan att lyckas hitta lugnet tillsammans med John Blund.Hoppas på bättre lycka inatt med sömnen.


Grattis älskade barn!

Idag för exakt 7 år sen föddes en liten krabat som döptes till Felix.  Min son som hunnit bli hela sju år och ska börja skolan imorgon. Tokigt fort tiden har gått om man blickar bakåt.

Ha en underbar födelsedag älskling!
Dagens kommentar

Artikel från Barometern:

Blottare i Nybro gäckar polisen

Nybro i går 09:41

 

Den blottare som den senaste tiden ofredat flera barn i Nybro slog till i torsdags igen.

Under torsdagseftermiddagen dök den ännu inte identifierade mannen upp vid lekplatsen på Vädergatan.
När han passerade två flickor i tioårsåldern på sin cykel drog han ner byxorna och visade sitt könsorgan. Senare gömde han sig under en rutschkana och skrämde barnen när de kom i närheten.
Flickorna har för polisen att mannen hade smal kroppsbyggnad och färdades på en ljusblå cykel. Signalementet stämmer väl överens med den person som tidigare bland annat setts onanera inför småflickor i samband med fotbollsträning på Madesjövallen.
Polisen har trots ansträngningar ännu inte gjort några ingripanden men spaningarna fortsätter i oförminskad styrka. I det arbetet kan tips från allmänheten komma spela en viktig roll.


En bekant besöker sin demente mor på ålderdomshemmet

Mamman sitter och bläddrar i tidningen och skummar igenom ovanstående artikel
Hon tittar sin käre son i ögonen och säger:

-Det var väl inte du? Fast det är klart, du har väl endå inget att visa.Våra husdjur - nån annans middag

Vi har våra kelgrisar som sällskap, men riktigt så är det inte överallt. Ta t ex marsvin som i vår kultur sitter och kuttrar i sina burar och blir ompysslade av sina ägare. I Anderna där det finns väldigt få proteinkällor att tillgå, föder man upp marsvin för att sedan hamna på middagsbordet.

Känsliga läsare bör lämna bloggen nu!
Hittade ganska snabbt ett recept på grillade marsvin:

Cuy - Grillat marsvin med het sås
 
 
 

Gnid in de rensade marsvinen med salt, peppar och kummin. Låt stå ett tag och lägg sedan på grillen.

Gör såsen av olja, chili, vitlök och majsmjöl blandat med vatten. Koka några minuter. När köttet är färdigt, lägg det i en serveringsskål och häll såsen över det.

Servera med en god sallad till!

Ingredienser:
4 st Marsvin
0   Salt, peppar och kummin
 
Het sås
50 gr Majsmjöl
8 st Vitlöksklyftor
6 st Heta chilifrukter
1,5 dl Olja
1,5 dl Vatten

Säga vad man vill om ovanstående: RÄTT ELLER FEL?

Gris, fågel, ko, oxe - mer bekant att sätta tänderna i kanske. Naturligt för oss i Sverige - fast be en Indier äta en ko och du kommer få en ond blick.


Kontraster

Nånting säger mig att det kan bli oväder


Godis för PS3 ägare

Många har fått vänta alldeles för länge, men nu är det äntligen dags. Jailbreak till PS3 konsollen! USB sticka som enkelt gör att din konsoll godtar backup spel. Uppdateringsbart och relativt prisvärt. Då konsollen inte behövar öppnas betyder det att garantin fortfarande kommer gälla. Kan det bli mycket bättre?


Grattis till alla PS3 ägare!

Beställ HÄRTack Stephan för tipset!

Adoption Vol.5

Restaurangbesök:

Jag läppjar lite på en stor Staropramen, medans jag tittar mig runt lite i lokalen. Ett par bord snett ifrån mig sitter ytterligare ett par som precis har fått in sin dryck. Även han dricker såsom jag Staropramen - killen har bra ölsmak tänker jag, och fortsätter sen småprata lite med min sambo.


I ögonvrån ser jag en mobiltelefon plockas fram – En Iphone. Han har inte bara bra ölsmak utan även utmärkt telefonsmak, tänker jag medans servitören kommer med vår måltid.


Maten smakar fantastiskt gott – vi småpratar och har det hur trevligt som helst.  Min blick faller återigen bort till bordet snett emot, ser att dom inte har fått in sin mat riktigt än. Det jag däremot nu reagerar på är att killen fortfarande sitter och fingrar på sin telefon, medans hans sambo trevande söker kontakt med sin hand på bordet. Han fnissar till lite grann och mumlar nåt om Facebook – visar sin bordsdam, för att sen fortsätta sitt nochalanta beteende. Deras händer möter nu varandras för att enas i ett kärleksfullt handslag. Tro inte att telefonen är borta ur bilden nu – han byter helt sonika bara hand och fortsätter kolla Facebook.


Affärsidé  – Skriva en manual om mobilens Vett & Etikett.


Vad är det då som är så speciellt med Iphone?


   download_iphone


Tror personligen att man måste äga en för att  förstå hur bra den egentligen är. Skulle kunna skriva en Top 10 fördelslista, men det är roligare att utforska den själv.


Det som jag däremot inte förstår är att dom behandlas som det käresta man äger utav många. Titta på Blocket hur 75% av alla annonser gällande Iphones är skrivna – Endast 7 månader gammal, inget slitage eller repor då jag haft silikonskal & screenprotector på sen jag köpte den.


Bevara den då istället i sin orginalkartong – klipp upp nödvändiga håligheter för t ex laddare & headset.


Om nu telefonen har så lätt att få repor på sig är det väl upp till Apple att ta fram bättre material i produktionen.


Nu vet jag inte ifall killen på restaurangen hade silikonskal eller skyddsfilm på sin Iphone. Det som däremot skrämmer mig lite är att han kunde varit jag.

 


Adoption Vol.4

Livet bjuder hela tiden på en massa härligheter. Idag tänkte jag bjuda er på ett middagstips. Förätt bestående av smörstekt halloumi på salladsbädd, rostade pinjenötter, finhackad rödlök & några stänk av flytande honung. Varmrätt är fylld baconlindad kycklingfilé (fetaost,färsk grön jalapeno, röd paprika, färsk timjan och hackad vitlök).


Då jag själv ogillar att laga mat enligt recept, tänker jag heller inte skriva nåt. Att improvisera med smakupplevelser ger bästa resultat.

004 Råvaror förbereds

 

0061 Fyllningen till kycklingen finhackas

 

007

008 Fyllning färdig

 

010

009 Baconlindad & redo för ugnen. Varmluft 195 grader i ca 35 min

 

011 Dags att smörsteka halloumi

 

013 Förrätt färdig att serveras

 

016 Varmrätten klar

 

Till denna middag drack vi:

Flagga Piccini Chianti (nr 22467)
   
Land Italien
   
Distrikt Chianti
   
Alkoholhalt 13,0 %
   
Färg Rödblå färg.
   
Doft Kryddig doft med inslag av körsbär, lakrits och muskot.
   
Smak Kryddig smak med inslag av mörka körsbär, lakrits och muskot.
   
Användning Serveras vid cirka 16°C till rätter av ljust kött eller vegetariska pastarätter.
   
Fyllighet=6
Fyllighet
Strävhet=5
Strävhet
Fruktsyra=9

Adopterar min gamla blogg Vol.3

Är det OK att ta en fika med sitt ex?


Blir du svartsjuk om din partner blir bjuden på drinkar på krogen av en främling?


När övergår svartsjuka till en kontrollerad besatthet?


Svartsjukan
– en obehagskänsla som kan vara svår att skaka bort. Osäkerheten och rädslan att mista den man älskar, plågar många människor därute.


Vem är det egentligen som lider?


Ett förhållande sargat av svår svartsjuka tror jag personligen inte kan bli speciellt långvarigt. Förmågan att försöka anpassa sitt liv efter en annan  människas egoism, håller inte i längden. Att ständigt bevaka – alltid hitta nya saker att kontrollera – aldrig ge sin partner chansen att förklara, kan enbart sluta med total ensamhet.


Har själv haft små hjärnspöken som cirkulerat i hjärnan till och från. Envisa små rackare som ett tag växte sig lite starkare för varje dag. Valet att blunda för omvärldens signaler kändes i mitt fall helt rätt just då. Tack och lov är mina små spöken idag raderade på grund av en tillit och ett 100% starkt förtroende för den jag älskar. Konsten att uppnå förtroende finns inte i någon handbok, utan är något som enbart en själv kan bygga upp. Ventilera känslor är jag absolut ingen specialist på, men det måste göras till och från annars står man där ensam kvar i slutändan.


Ter sig svartsjukan olika hos mannen resp. kvinnan?


Undersökningar visar att det i männens fall oftast handlar om sexuella handlingar. Medans kvinnans svartsjuka spelar mer på känslor.


jealousyLite svartsjuka kan vara ”gulligt” i en del situationer – går det överstyr leder det till självförstörelse. Får bara hoppas att inte folk runt omkring dras med ner i mörkret.


Ännu ett guldkorn

Kassarna fylls med diverse flaskor och burkar. Nån sorts lycka väcks hos dom flesta redan när påsarna ska bäras till bilen. Jag har idag tittat lite på folks beteende när dom lämnar Systembolaget.


En bag in box i ena handen, en kasse blandat i den andra. Så upplever jag snittkonsumentens shopping från bolaget. Det som fångade mitt intresse lite extra var skillnaden på hur män kontra kvinnor bär ut sina inköp.


Mannen:


Raka i ryggen och stolta som tuppar över sina alkoholinköp. Höjer gärna upp sina kassar lite, för att visa andra människor hur mycket dom har handlat. Möter dom nån bekant på vägen klappas det gärna på axeln, och bådas blickar söker sig mot dom välfyllda påsarna.


Kvinnan:


Hade inköpen fått plats i handväskan skulle dom definitivt redan ligga där. Med lite flackande blick söker hon snabbaste vägen mot närmsta utgång. Nästan lite oroliga för att springa på nån dom känner, för att då behöva visa upp sina inköp.

systembolaget


Detta baseras endast på egna iakttagelser över ett par timmars tid. 

 


Högaktuell repris

19 september 2010, återigen dags för val i Sverige. Nu skanderar partiernas löften ut i media. Löften om sensationella reformer som kommer skapa fler jobb och en bättre välfärd för alla invånare.


-Vinner vi valet, då ska vi se till att bla bla bla...


Jag hymlar inte med att jag röstade på Moderaterna i förra valet. Rör om lite i grytan, annars bränns det fast. Visst har Alliansen rört om ganska så ordentligt under sin period, lyckats genomföra en del bra men även en del mindre bra saker. Hade något annat parti i Sverige lyckats bättre med kniven på strupen och en börskrash som raserat många drömmar?

I dagens "speedade" samhälle räcker tiden till för min del, att se om mig själv och mina närmaste. Ursäkta mig för att jag inte bryr mig om förtidspensionerade Urban borta på 31:an, eller att alla ungdomar inte har jobb trots statliga garantier.

Är jag nöjd med Sveriges invandrarpolitik?
Svar: Nej! Bör jag då rösta på Sverigedemokraterna?

Är jag nöjd med Ipred lagen?
Svar: Nej! Bör jag då rösta på Piratpartiet?


Vad jag med största säkerhet vet är att jag inte kommer rösta på partier som sätter fokus på enstaka problem.Dessa partier har varken i riksdag eller regering att göra.


Vad jag tycker är lite extra patetiskt är att rida på andras misslyckanden, kasta skit på andra utan att presentera en lösning på problemen. Istället går fiskeriet på röster vidare från alla parter med löften om ditten och datten.


Kostnaden för en valkampanj skulle utan tvivel kunna ge alla skolbarn trerätters lunch under ett år. Växelpengarna som blir över kunde fördelas och lyfta pensionen med ett par tusenlappar.


Mitt löfte till er är att aldrig bli en girig politiker.

Tack!


Everybody go Kung Fu fighting

Dr Dre there´s a new kid in town - watch out for ShalDre!

Har precis avslutat filmen Karate Kid. Charmig rulle med inslag av lite kul fighting, men även en klassisk myskärlekshistoria. Temat känns igen lång väg: kille flyttar - kille får stryk - kille blir tränad - kille kicks ass!

Blir helt klart lite avundsjuk på hur vältränade småkillarna är i filmen. Böjer kroppen i vinklar som en annan antagligen skulle hamna i gipsvagga av bara genom att tänka på att testa. Hade en kort judo karriär i min ungdom, men idag 20 år senare klassar jag mig själv som ett kassaskåp i vighet. Ska vara förbannat glad om jag lyckas knyta skorna utan att behöva sätta mig ner på golvet.Dags för några timmars sömn innan klockan ringer och benen bär mig mot jobbet. Får bli morgonpromenad då min cykel redan befinner sig på min arbetsplats. Så går det när man blir gammal och senil.


Sniff Sniff

Dom flesta säger: Aldrig i livet!
En del påstår att det är gott. Att äta något som legat och jäst i saltlake ca 8 veckor och luktar ungefär som en bortglömd kattlåda bär iallafall mig emot. Jag har luktat - inte smakat! Kan kanske ha helt fel i det jag skriver, men doften gjorde att det var för mig helt omöjligt att smaka.

En bekant är ikväll på surströmmingpremiär för i år. Mina sista ord nnan han åkte var: -Glöm inte tandborsten!
Frågan är bara om det räcker med att borsta tänderna för att bli av med ammoniakdoften från munnen. Min rekomendation är att gurgla extra noga med blandning av bensin & menthos.

Det finns entusiaster uppenbarligen - vad sägs om Svenska Surströmmings Sällskapet
Deras mål med föreningen:

Målsättning:

 • Att kartlägga, bibehålla och främja surströmmingskulturen
 • Att sprida och dela upplevelser bland surströmmingsentusiaster
 • Att skapa nationell stolthet för Surströmming som traditionsbärare
Jag nöjer mig med att ha luktat. Skulle jag av nån skum anledning känna behovet igen åker jag hem till nån som har innekatt.

Lyckan är total

Spara - spara - spara!

Båda mina barn har en stor passion och det är att spela spel. Oavsett konsoll, allt är lika kul tycker dom. Jag köpte mig en leksak för nåt år sen, nämligen en xbox 360. Vem/vilka är det som nyttjar den idag tror ni? Jag har gjort ett par tappra försök att utamana 7-åringen (nu på måndag)  i t ex fotbollsspel, lagom kul när han skåpar ut en 8 av 10 matcher.

Länge har det pratats om Nintendo DS lite här hemma, och det som sagts är att spara så kan ni så småningom köpa ett. Idag blev deras sparkapital förvaltat = ny leksak.

Spelet som medföljde var givetvis ett fotbollsspel (jag tänker inte ens försöka spela). Fredag här hemma är lika speldag, så nu sitter lillkillen med en xbox dosa i handen och spelar Star Wars medans den andra sitter bredvid med sitt DS.

Man kan fråga sig vad som hände med att leka i skogen och bygga kojor som en annan gjorde som liten? Antar att det är så att äpplet inte faller långt ifrån trädet, då både mamma och pappa spenderar ganska mycket tid framför datorer/telefoner. Så länge det inte tar över all fritid tycker jag det är ok med att ha ett spelintresse. Många gånger är det väl tyvärr så att spelandet är en latmans barnvakt ett par timmar.

Nu var det dags

När blommorna i utekrukorna börjar se ut mer eller mindre som torkad vass är det dags att plantera i lite nytt. Resultatet i bilder kommer nedan:

På terassbordet på framsidan


På baksidan blev det två stycken xl bollar
Prydnadskål är helt klart en ny favorit
Köket fick tillskott av ett par nya murgrönor


Min gule vän

Du är besatt! Galning! Att du bara orkar! Hur kul kan det va?

Jag säger bara: Prova själva!

Jag brukar väldigt sällan roa mig med att spela på min mobil, tills jag upptäckte Doodle jump. Ett spel utan slut, att kunna hoppa i oändlighet. En spelidé som är gravt beroendeframkallande - grattis till skaparna av den lilla gula söta gubben.

Hoppskor, helikopterhatt och raketryggsäck är prylar som hjälper en på vägen mot oändligheten. Kollar man in topplistan i världen finns det definitivt folk som är mer beroende än mig. Har du inte skaffat Doodle jump är det nåt jag verkligen rekomenderar, oj så kul.
Jag firar!

Har idag haft straxt över hundra unika besökare. Kanske inte är så mycket för många av er andra därute, men jag är jättenöjd.


Dags för förändring

Har skaffat Bloglovin länk - vad det innebär är jag inte riktigt säker på, men det verkar vara ett smidigt sätt att prenumerera på nya inlägg. Konto registrerat och klart. Då bloggandet har ökat har även läsandet av andras bloggar ökat markant.

Det som fortfarande saknas här på blogg.se är applikation till iphone. Skickade ett mail redan när jag registrerade och fick då till svar: Det är på gång.

När är på gång? En vecka? Tre månader? Fyra år?

Det är inte alltid jag sitter vid en dator, men telefonen är jag väldigt sällan utan. Så jag hoppas inte det dröjer allt för länge innan appen blir verklighet.


Oväntat besök

Tyvärr hade jag inget kaffe att bjuda på, fast han var endå inget vidare pratglad.


Utlottning!


Bra musik ska spridas med glädje, och vad kan vara roligare än att vinna en skiva. Var med i utlottningen genom att lämna en kommentar till detta inlägg samt lägg upp länken nedan på din blogg. Har du ingen blogg kan du självklart delta via din kommentar.

Länk att kopiera:
http://edgeman.blogg.se/2010/august/utlottning.html


VINNARE I TÄVLINGEN: Tessan!   Grattis!

Chans att vinna Kim Stranne - Slånbärssnår

(skivan är givetvis ny och inplastad)<<<Lyssna på The End>>>

<<<Lyssna på Bara Ett Barn>>>


För mer information om Kim Stranne besök hans hemsida


Lycka till!

Jag kan inte känna med dig Lille-mor


Att leva med HIV måste vara fruktansvärt jobbigt. Vetskapen om att viruset kan utveckla AIDS trots dagens långt framgångna bromsmedicin kan bryta ner vilken människa som helst. All kärlek och heder till er som trots er svåra sjukdom kämpar på och lever normala liv i ett fördomsfullt samhälle.

Har precis avslutat dokumentärfilmen Hur kunde hon leva som att det inte fanns, men tyvärr Lille-mor så tillhör du i mina ögon inte dom som förtjänar heder.

En vinklad förlåt-mig-film som visserligen berör mig, fast på ett sätt som jag inte kan ta till mig.

Det var Du som fick HIV
Det var Du som valde att inte berätta (under nio års tid)
Det var Du som utsatte din dåvarande man för livsfara
Det var Du som riskerade dina barns liv (genom att bli gravid HIV+)

Frågan jag ställer mig är: Varför?

Svaret som filmen gav är att Du var rädd att bli utfryst och ensam. Att Du var rädd för att uttala din sjukdom.

Svaret jag ger är att Du är en egoist.

Du fick ett fängelsestraff på 2.5 år för försök till grov misshandel. Vad hade hänt om din man och dina barn hade fått smittan? Dessutom med din vetskap om att det kunde mycket väl kunde blivit så. Då hade inget straff i världen kunnat kunnat rädda dom. Idag är du fråntagen vårdnaden om dina barn, givetvis med viss umgängesrätt. Jag anser att du idag ska vara oerhört tacksam för det du har.

För att återkoppla till filmen var det en tanke som slog mig. Föräldrarna visste hela tiden om att dottern var HIV positiv. Borde inte det gå under £Skyddande av brottsling alt. £Medhjälp till försök av grov misshandel?

Jag är väl medveten om att jag dömer hårt i ovanstående text, men jag står för varje ord.
Nytt försök

Jag drar ett streck över Sherlock Holmes då det var en film som inte föll mig i smaken ett dugg. Nu blir det istället dokumentärfilmen Hur kunde hon leva som att det inte fanns av Ingela Lekfalk.

Handlar om en kvinna som i tidig ålder blir smittad av sjukdomen HIV. Hon berättar om smittan endast för sina föräldrar, men väljer att dölja sin hemlighet för sin man som hon dessutom skaffar två barn med.
Dömd för grov misshandel enligt smittskyddslagen till 2,5 års fängelse.


Weekend bokad i Skåneland

Dags att unna sig lite lyx tillsammans med goda vänner. I början av oktober blir det en tripp till Malmö med mat/dryck och trevligt sällskap. Hotellet som är bokat ligger i hjärtat av staden, mitt bland mängder av restauranger. Enligt hotellets hemsida ser det ut att leva upp till sina fem , bilder och mer info HÄR

Alltid skönt att komma iväg ett par dar från vardagens sysslor, slippa disk/tvätt och snabeldraken.

Nu är det dags att få vilddjuren i säng och sen avnjuta en film och kanske ett glas vin. Kvällens film blir Sherlock Holmes

* Se den legendariske mästerdetektiven i den coolaste tappningen genom tiderna, förvandlad till en fullfjädrad actionhjälte - våghalsig, rolig och med ett skarpsinne som inget undgår. Regissören Guy Ritchie lyckas skapa en fräck, fartfylld film full av förbryllande ledtrådar, halsbrytande scener och oväntade vändningar. Och som kronan på verket gör Robert Downey Jr. och Jude Law lysande prestationer i rollerna som Sherlock Holmes och Dr. Watson.
(www.cdon.se)
Tisdag morgon

08,55 masade jag mig ur sängen idag, stel i kroppen och fortfarande jättetrött. Var varmt och fuktigt inatt i sovrummet , så själva insomningsfasen tog ett par timmar. Somnar lättast in till musik i vanliga fall, men inatt verkade även det ganska hopplöst.

Nu är jag hur som helst uppe och jag var inte långsam med att få igång kaffebryggaren. Dags för en "frukost" som täcker upp hela kostcirkeln.


Jo jag vet, jag har bört snusa igen efter ett treårigt uppehåll. Blev ett par dosor under semestern och sen var det givetvis kört igen. En liten fördel (om man kan kalla det så) är att jag inte ens blivit sugen på att röka, vilket jag i regel annars gjort i samband med alkoholintag. Snuset håller mig på en lagom nivå nikotin hela tiden, vilket knuffar undan suget av illaluktande giftpinnar.

Ny dag nya tag. Barnen sitter och väntar på att det ska börja regna, då kommer dom blixtsnabbt sitta där i soffan med varsin xbox kontroll i handen. Själv ska jag avsluta min latté för att sen samla kraft till att eventuellt putsa lite fönster. Får se om motivationen infinner sig.

Ha en bra tisdag & på återseende.

Kvällens film

The ghost writer drama/thriller från 2010

Konspirationsfilm som inte avslöjar för mycket, utan släpper lite information åt gången. Dock ganska händelsefattiga 2 timmar och 7 minuter, men endå lyckas den hålla mitt intresse hela vägen. En kortare biljakt på några hundra meter är knappast värt att kalla actionspäckat, utan filmen innehåller mest konversation och en massa konspiration.

När det gäller skådespelarinsatser tycker jag den ligger på en helt klart godkänd nivå. Pierce Brosnan är lika kall som vanligt i sin roll som åtalad premiärminister. Spökskrivaren själv - Ewan McGregor är lagom stressad och nervös genom hela filmen, vilket jag absolut inte kan klandra honom för i den situation han befinner sig i.Välregisserat av Polanski och helt klart sevärd.

Nu blir det inte mer gjort idag

 • Grävt färdigt i trädgården
 • Återvinningen med embalage & tidningar
 • Pantat ofantligt många burkar (85% öl av nån anledning)
 • Handlat lite mat
 • Till återvinningsstationen och kastat en massa leksaker (rensat inför renovering av rum)

Nu är jag ganska slut efter dagens insatser, så nu blir det straxt att inta filmposition i soffan. Kvällens film blir The ghost writer, en drama/thriller som fått skaplig kritik. Här följer en recension saxad från www.cdon.se

* En framgångsrik spökskrivare blir ombedd att avsluta den brittiske före detta premiärministern Adam Langs (Pierce Brosnan) memoarer, efter att den tidigare spökskrivaren omkommit i en tragisk olycka. Under arbetets gång tycker han se sig se tecken på att Lang är kopplad till CIA. Kan Lang ha samarbetat med USA under sin tid som premiärminister? Och blev företrädaren mördad på grund av vad han fick reda på? En spänd och upprörande thriller från den hyllade regissören Roman Polanski (Pianisten).En liten förhandstitt från tuben hittar ni här

Jag återkommer självklart senare ikväll med mina tankar kring filmen.

Nu står ungarna med badbyxorna på, tror bestämt att dom försöker säga nåt. Får bli en promenad ner till stranden med andra ord.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Äntligen klart hela vägen

Det tog sin tid men nu är det äntligen klart, och ryggen känns förhållandevis bra. Förbannde gräs som envisas med att växa in till thujaplantorna och sno åt sig näring. Alternativet är att gräva ner fiberduk och fixera med kantsten, men det känns lite överarbetat. Nu är iallafall ny kant grävd och lite ny gjord pålagd, några säckar bark att toppa med kommer i nästa vecka.

Nu väntar lite påfyllning i kylskåpet, det ekar lite oroväckande därinne. Känner för att lägga mig i en kyldisk ett par timmar. Otäckt kvavt även idag *pust*

Veckans första dag

Idag är det rejält grått ute på himlen. Slog upp gluggarna första gången vid kvart i 8, då regnade det nåt hysteriskt ute. Nu några timmar senare är det iallafall uppehåll, men dagens planerade tripp till stugan i Kåremo blir i vilket fall som helst inställd.

Fick ett samtal från polisen gällande en iphone jag blivit blåst på, dom ville ha lite kompletterande uppgifter kring anmälan. Med största sannolikhet hamnar fallet i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Pengar tillbaka kan jag nog glömma, men killen får i vilket fall som helst ännu en dom till samlingen.Planen just nu är att rensa upp det sista i thuja häcken på baksidan. Ett projekt som påbörjades för drygt en månad sen, vilket nu måste färdigställas. Så det är bara på med lite skräpkläder och ge sig ut och göra en insats. Risken är stor att ryggen behöver stelopereras efter nån timmes på-alla-fya krypandes, men det får det vara värt.

Ha en bra dag - på återseende!

Dags för lite sömn

Efter en otroligt varm/kvav dag är det nu dags för lite sömn. Imorgon blir det en liten tripp till smultronstället Kåremo för att hälsa på svärfar i sommarstugan. Kanske beger oss en runda till skogs på kantarelljakt, vem vet vi kanske hittar lite guld om vi har tur.

Dagen avslutades med en liten kvällspromenad ner till stranden - underbart att kunna blicka ut över stilla vatten efter 5 minuters gångtur.
Eftermiddagspromenad

Trodde det skulle bli regn, men det sprack det upp och blev strålande sol. Tog en liten promenad tillsammans med barnen längs med Möllstorps strand.
Har dom inget bättre för sig?

Om 35 dagar har vi ett val att göra i Sverige. Ett val som kommer påverka våra nästkommande 4 år som svenska medborgare. Medans vi har en papperslapp där ett enda kryss har stor betydelse, trappas valkriget upp på allvar mellan dom olika blocken.

Löften om diverse förbättringar utlovas hit och dit. Lovord som till 90% inte kommer kunnna infrias, sen undrar dom varför vi inte har förtroende för politiker. Röstfiskeriet verkar inte ha några gränser, utan det viktigaste är att stärka sina positioner. Läste precis i Aftonbladets nätbilaga om smutskastningens olika knep (läs här).

Lögner om löften - lögner om varandra, är det så svensk politik fungerar?

När nivån mellan dom stora partierna håller dagisnivå, söker sig tyvärr fler människor till mindre partier. Enligt dagens Sifo mätning skulle Sverigedemokraterna få en vågmästarroll. Vad kan egentligen SD tillföra svensk välfärd? En hoper nationalister som enbart sätter fokus på invandringen. Att driva en enkelriktad politik tilltalar säkerligen många väljare därute, men i mina ögon har dom inte i svenskt styre att göra.

Jag är inte speciellt politiskt insatt, utan tycker mest det är skrämmande hur vuxna människor beter sig i valsammanhang. I 3 1/2 år förbereds en valkampanj som kostar miljontals kronor - i syfte att kasta paj.

Slutord: Gå och rösta!


Kartongshopping

Felix fyller 7, stora killen ska börja skolan. Helt galet vad tiden går fort, inte länge sen jag satt där med honom i famnen och klappade honom på kinden. Visst det funkar att göra så fortfarande bara det att han är aningens längre och väger en hel del mer. Hur som helst har vi länge lovat att göra iordning hans rum, så igår bar det av till Ikea för lite shopping. • Säng & madrass - sänggavel med förvaring + en utdragbar extrasäng
 • Väggskåp
 • Byrå
 • Taklampa


 Innan alla möbler ska monteras och ställas på plats blir det nya tapeter i hans rum. Kommer bli liggande randig tapet och en fondvägg med New York motiv. Hoppas kunna ta hjälp till detta redan i helgen.


Grattis älskling! Hoppas du kommer bli nöjd med ditt nya rum.


Lillebror en "player"

Lördag kväll! Besök av systeryster som är nere från Stockholm ett par dagar. I släptåg hem till oss följde även systers nya bekantskap Daniel och min lillebror med. Bjöd på lite förfriskningar och tilltugg under kvällen, och brorsan var inte direkt sen med att hämta öl efter öl efter öl efter öl. När kylskåpet väl var tomt på dryck med humle kom han tillbaka med en box vitt vin i näven. Hur som helst är inte mängden dryck det väsentliga denna kväll, utan brors något galna beteende med lite alkohol innanför västen.

I vanlig ordning pep hans mobil konstant med sms från flickor som ville ha hans sällskap under kvällen/natten. Då inte Alexander (brorsan) orkade svara på en del, tyckte vi andra det var hyggligt kul att skicka iväg lite tokigheter. Efter en lång konversation med en stackars ovetande tjej, skrattade vi så tårarna sprutade. Alexander fick ihop nån historia om att jag redan hade somnat och att han skulle få till det med min sambo. Mitt i allt ringde tjejen upp, och lillebror frågar rakt ut om hon ska sova hos honom inatt. Fick konstigt nog ett Ja till svar, efter allt han ljugit ihop. Enligt honom själv - citat: Sjömonstret är redo!

Historierna avlöste varandra om diverse tokigheter. Det som var mest förvånande var att tjejen gick på det mesta han sa. Trots otroligt uselt simulerat: Bzzzt, det är lite dålig mottagning nu, och flertalet: - Oj, jag la på nu.


Lillebror: Du är en rolig jävel - tillika en sann "player"


Sluta aldrig tro

Filmkritiker sågar Johan Brisingers egenhändigt skrivna film Änglavakt vid knäskålarna. Jag som inte är nån storfantast i vanliga fall av Micke Nyqvist, måste slå ett slag för denna i mina ögon mycket tänkvärda långfilm.

Den perfekta familjen får sin värld raserad efter att deras 9-åriga son råkar ut för en olycka och hamnar i koma. Bara tanken får mig att rysa - tanken att se sitt barn ligga där i respirator dygn efter dygn, vecka efter vecka. Filmen skildrar detta trauma på ett mycket trovärdigt sätt. Två föräldrar som bara några veckor tidigare älskade varandra högt, slits nu åt motsatta håll. Från oväntat håll sträcks en hjälpande hand ut, en fransktalande "man" gör allt han kan för att återigen locka fram kärleken hos familjen.

Filmens budskap är tydligt: Sluta aldrig att tro, ge aldrig upp!

Tänkvärd - berörande och eftertänksam!Wu-Tang Clan Ain't Nuthing Ta F' Wit

Lås in din dotter & bunkra upp med drogtester Wu tang clan är bokade till "Way out west" festivalen i Göteborg. Ryktet säger att dom gjorde av med hundratals kondomer backstage på Hultsfredsfestivalen. Hittade en "rider" kravlista från tidigare bokningar och den innehöll bland annat: 6 big boxes of Magnum condoms.

Killarna i Wu-tang clan lever verkligen upp till varenda fördom gällande rappare. Antalet åtal för innehav av narkotika och vapeninnehav överstiger både fingrar och tår hos ett fotbollslag. Åtal för överlagt mord finns även det med på meritlistan.

Är det verkligen hip hop att röka gräs till frukost - middag och kvällsmat för att sedan ge sig ut på gatan och skjuta nån stackare med "fel" färg på kepsen?

Skulle svaret vara ja på frågeställningen ovan så har vår käre Petter en del saker att hinna med innan han lägger av med musiken. Ken har åtminstone hunnit med en snabb vända bakom galler för narkotikainnehav och grovt bedrägeri. Ska man gratulera till bad boy titel i det fallet, eller ska man beklaga en vriden syn på tillvaron?

Hur som helst blir det besök av New yorks nymfomanerna Wu tang clan på Way out west.


Sitt ner - Doktorn kommer straxt

Väntetiden är uppenbarligen lika lång i Sundsvall som i Kalmar. Läste precis om en 32-årig man i Sundsvall som uppsökte akuten för en sårskada på benet. Han hänvisades till ett rum och ombads vänta. Tydligen så tröttnade han på att sitta där och stirra in i en vitmålad vägg och tog saken i egna händer. Lite nål och tråd sen sydde han ihop sitt sår och lämnade sjukhuset. Vad gör då Landstinget? Jo, polisanmäler honom för egenmäktigt förfarande och för att ha brukat deras utrustning.


Söndag förmiddag och jag befinner mig i väntrummet på Kalmar sjukhus med bruten hand. Sista dagen på veckan, lite småtrött efter lördagens fest och med rakad skalle. Blev jag väl omhändertagen tror ni? När jag efter tolv timmar sett folk komma och gå var jag nära att ge upp. Är ingen Rambokille så att själv gipsa var inget alternativ. Masade mig fram till luckan för att ifrågasätta deras långsamma arbetssätt. Med ett litet hånflin på läpparna hämtade hon ytterligare ett par Panodil och en liten plastmugg med ljummet vatten. I tystnad hamnade jag återigen i väntrummet ett par timmar innan det var dags att gipsa.

"Det som ska tilläggas är att min då valda frisyr inte har ett dugg att göra med åsikter. Den brutna handen drabbade ingen annan än enbart mig själv. Fick lära mig att ben är mjuka och att hus är hårda."


Grattis Freja!

Vad kan passa bättre på en söndag än lite kalas? Idag var det härliga Frejas tur att bjuda på fest. Många paket blev det och tema Hello Kitty kan inte slå fel. Lek och bus följdes upp med grillad korv och sen givetvis Hello Kitty tårta. Som en liten avslutning blev det "fiskdamm" där barnens skratt hördes långt ut i trädgården. Havet bjöd nämligen både på blöjor och BH för att snabbt ersättas av en godispåse.

Efter många misslyckade försök fick jag ta en bild av födelsedagsbarnetHello Kitty papperskorg, underlägg/pennor & pussel. Nu fattas bara ett skrivbord =)Är det varmt så är det. Klänning av - solglasen på!


Grattis på födelsedagen underbara Freja!
(några dagar för tidigt)

RSS 2.0