Vilken dag

Här sitter man, genomsvett, mätt och tittar på fotboll. Har inte följt VM slaviskt, fast när det närmar sig slutet börjar det bli intressant. Idag blev det ett par timmar på stranden innan det var dags att bege sig in till stan för lite shopping. Ikea blev första stoppet, resulterade i en ny matta och en del småplock. Nästa anhalt Åhlens där det skulle inhandlas lite ny inredning till ett av badrummen. Blev inte jättebesviken då den något "brat" färgade mattan var slut för tillfället.

Felix investerade i ett par nya fotbollsskor a´la grus modell på Team Sportia. Tanken var att endast springa ytterligare ett kort ärende på Maxi, men i förbifarten till Teknikmagasinet blev det varsin ny Kick bike till barnen. Dags för lille Emil att lära sig åka som dom stora pojkarna, hjälmtvång tills vidare.

Efter detta farande förstår ni säkert att magen skrek "grilla grilla grilla", vilket vi givetvis gjorde så fort vi kom hem. Idag åkte det på klassiska karrékotletter på Webern - tack ICA för fantastisk marinering. Ibland är det så himla skönt att ha köttet färdigmarinerat, framförallt när magen inte ger en tid att förbereda allt själv. Gott blev det i vilket fall som helst - grillskiva med grillade grönsaker & smör/vitlök stekta champinjoner.




Mera mat

Ännu en fantastisk semesterdag med klarblå himmel, och det bästa av allt är att detta väder ska fortsätta enligt SMHI. Skippade stranden idag pga av att store grabben fick lite för mycket sol på sig igår, så idag fick det bli lite andra aktiviteter. Barnens nöje blev en runda äventyrsgolf nere på Möllstorps camping, där belöningen för båda deltagarna blev en svalkande glass.

Då gräsmattan inte längre går i nyanser i närheten grönt, utan mer påminner om något som skulle locka varenda pyroman med en tändsticka var det dags att investera i en vattenspridare. Hittade en kul pjäs från Gardena som täckte upp hela baksidan utan problem.

360 graders vattenkanon som utan förvarning byter håll lite som den vill, blev succé för barnen som attackerade den med sina vattengevär. Får nog utse spridaren som vinnare då Felix efter några minuters kamp var totalt dyngsur.

Älsklingen som spenderat en heldag tillsammans med sin mamma på Böda sand ringde och bad mig ordna lite mat tills dom kom tillbaka. Vad gör man inte för att samla lite extrapoäng hos svärmor? Drog en riktig chansning och gav mig på att grilla fisk, närmare bestämt färska laxkotletter. Varför detta skulle vara en chansning är för att kära svärmor är fiskhandlare till yrket och således utomordentligt duktig även på att tillaga dessa nätfångade djur.

Grillad laxkotlett med tillbehör:

Marinad:

  • habanero (eller annan chili)
  • vitlök
  • rivet lime skal (även saften från 1 lime)
  • honung
  • salt
  • olivolja
Låt kotletterna marineras minst 30 minuter innan tillagning. Grillas med fördel i halster för att hålla kotletten intakt.

Som tillbehör serverades lite nypotatis samt en fetaostsallad och lite grillade grönsaker. Sås - Mango raja




Middag i kvällssolen

Då var midsommar förbi, men semestern fortsätter. Ännu en helt molnfri dag avslutades med lite god mat. Grillad kotlett med färskpasta/grillade grönsaker & haloumi spetsad med pinjenötter och honung.






Glad midsommar!


Trädgårdspyssel

Efter att ha tagit en titt i krukorna insåg jag ganska fort att det var dags att plantera lite nytt.



Ingen vidare rolig syn.

Fick bli en liten tur till My´s blommor för att införskaffa lite nya fina blommor. Tre krukor fick nytt liv.








Låt detta bli sanning!!!


Dagens shopping

Har varit en perfekt dag vädermässigt för lite shopping, regnet har hängt i luften men aldrig riktigt kommit till skott. Blev ett par nya skor, två t-shirts & en skjorta. Kunde inte riktigt hålla mig borta från teknikprylar, så det fick bli en ny coaxial kabel för att få ut lite trevligt ljud från hembiosystemet.

Älsklingen köpte sig ett par nya jackor på Stadium. För övrigt exakt samma som vi köpte i Göteborg för ett par helger sen, fast nån storlek mindre. Hade inte riktigt koll på att hon hade lämnat tillbaka båda vi köpt tidigare, så jag blev lite ställd när hon kom och visade vad hon hittat. Hon fyndade även en fin vit kofta att ha dom fortfarande ganska kyliga kvällarna på altanen.



Ett par vita Adidas tygskor känns lite somrigare än mina svarta stinkbomber till skor jag haft ett tag nu.


En av jackorna Sara köpte på Stadium. Bra kvalité till rätt pris från Race Marine

Äntligen sommarlov!

Idag var det dags för Felix att tacka för sig på förskolan. Till hösten väntar nya utmaningar i 1:a klass, tiden går alldeles för fort.
Humöret på topp - vädret på topp. Äntligen har sommaren hittat till Öland på allvar.



Sommarklädd dagen till ära!



Sommarsångerna avlöste varandra!



Tack till underbara fröknarna!

Förmiddagen avslutades med lite jordgubbstårta i gröngräset. Hoppas nu att sommarvärmen håller i sig ett bra tag framöver. Har en arbetsdag kvar, sen är det dags för fyra veckors härlig semester.


Lite frånvarande

Ja, jag vet att jag inte bloggat på ett par dar. Ligger efter otroligt med sömn just nu, så jag har helt enkelt inte varit speciellt motiverad att skriva. Två arbetsdagar kvar sen är det äntligen dags för fyra veckors semester.

Igår fixade vi till framsidan lite grann, nya utemöblerna/ parasoll på plats. Tack till pappa som byggde vindskydd, så vi numera har lite mer insynsskyddat på altanen. Återkommer med bilder så snart allt är färdigställt.


Fega jävlar....


Här visar en 72-årig man civilkurage genom att upplysa om att mopeder inte har på en fotbollsplan att göra. Vad händer? Han blir påkörd och misshandlat av ett par ungdomar som jag verkligen hoppas dom lyckas identifiera. Det handlar inte direkt om att kartlägga Hells Angels i Malmö, utan om att hitta några mopedåkandes skithögar i Rockneby.

Vart har respekten tagit vägen? Eller beror det på total avsaknad av medmänsklighet? Att hävda sin rätt genom våld är något som ökat katastrofalt sista tio åren. Med denna utveckling kommer snart ord som civilkurage inte ens behöva nämnas längre. Att passivt titta på medans vårt samhälle bryts ner är inte något jag vill uppleva.

Att vara en bra kompis är något som du får lära dig redan på dagis. Under skoltiden arbetas det på dom flesta håll aktivt för att motverka mobbning. Inte fan blir du mindre intelligent när du fyllt 15 och skaffat moped. Tycker personligen att empatin borde ökat en aning, samt att sunt förnuft ska ha infunnit sig.

Femton år innebär i vilket fall som helst i vårt land att du är straffbar enligt Sveriges rikes lag. Straffen är i och för sig i regel på tok för dåliga, men du får iallafall stå till svars för dina handlingar. Straff är ingen böteslapp med siffror på som drabbar föräldrarna. Utan ett straff är bra vård och terapi tillsammans med sina föräldrar för att kunna bryta sitt sjuka beteende.

Hoppas att mopedisterna i samhället Rockneby är "tuffa" nog att själva erkänna och stå till svars för sina handlingar.

Läs hela artikeln i Barometern här

Två samtal från igår


Ringer 90 200



- Hej & välkommen till Telia du pratar med Magnus, vad kan jag hjälpa dig med?

- Hej! Martin heter jag och jag undrar om Spotify tjänsten funkar på alla Motorola digitalboxar? Alternativt kan du se vilken box som lämnades ut till mig för ca 1 1/2 år sen?

- Det kan jag dessvärre inte se Martin, men om den inte är äldre än så garanterar jag dig att det kommer fungera.

- Jättefint, då ska jag genast beställa Spotify Premium via er hemsida. Tack så jättemycket.


Jag var till och med så trevlig att jag svarade på kundundersökningen efteråt, med ett väldig bra betyg. Väl hemma igårkväll var det då dags att se hur det hela såg ut på tv:n.

-Du behöver starta om din digitalbox för att tjänsten ska aktiveras-

Ni som har Telias digitalboxar kanske vet att det tar några minuter att genomföra en omstart. Fast det kändes ganska logiskt att behöva göra detta för att få igång tjänsten.

4 minuter senare

-Din nuvarande digitalbox stödjer inte tjänsten Spotify-


Ringer 90 200

                 

- Hej & välkommen till Telia du pratar med Therese, vad kan jag hjälpa dig med?

-Hej! Martin heter jag och jag ringde tidigare idag för att säkerställa att Spotify skulle fungera med min nuvarande digitalbox. Har startat om boxen utan framgång, så det funkar således inte.

-Tjänsten stödjer endast följande modeller 1003, 19.... av Motorola.

-Varför tror du jag ringde och dubbelkollade med er innan jag beställde?

-Vi kan skicka ut en ny 1003 till dig mot en kostnad av 1000:-

-Ni har brutit ett bindande muntligt löfte, så boxen ska finnas hos mig i början på nästa vecka till en kostnad av 0:- Det är inte jag som har klantat till det , utan det är i vanlig ordning ni. Vänligen kolla samtalsloggen från tidigare idag.

-Ett ögonblick
-Ja hallå igen, hoppas inte du fått vänta för länge. Boxen 1003 är hos dig senast tisdag. Tack för att du ringde.

-Tack


Jag svarade inte på kundundersökning nummer två.


Det är så härligt att vara - Jag

Stå på dig! Tro på dig själv! Du kan om du bara vill!

Klassiska peppningsfraser som jag tror alla behöver höra till och från. Våga stå för den man är och samtidigt vara stolt över det. Om man är stolt över sig själv uppfattas det i regel som självgodhet och en enorm egotripp. Kan det vara så att balansen är hårfin från att vara en i mängden till att slå över och uppfattas som ett svullet alter ego?

Självförtroende kombinerat med ödmjukhet och förmågan att vara lyhörd för andra människors viljor - kan detta vara det perfekta receptet? Självförtroendet har jag - ödmjukhet nja, men jag lyssnar gärna och är lyhörd så länge jag i slutänden får min vilja igenom. Jag är långtifrån killen som utmärker mig utseendemässigt. Jag klär mig ganska "mainstream" för att inte synas alltför mycket i mängden. Dock så tror jag på mig själv, och har ett sjuhelvetes bra sjävförtroende.



Lyckopiller är idag lika vanligt som att köpa Panodil. Tänk om alla ni som är beroende av dessa istället ibland fick höra ett par peppningsfraser från någon närstående. Ruset av att tro på sig själv är bättre än alla piller i världen.

Nu är det värt det.....



Telia lanserar Spotify i din TV! Det var det som fick mig att beställa Premium konto till slut. Har tillgång till så otroligt mycket musik, i dator - mobil och nu då även i tv:n till priset av 99:- / månad.

Underbart!

Nu ska det skapas spellistor så det räcker och blir över.


Jag hittade slemproppen till slut

Nej, det handlar inte om att föda barn. Förvisso har jag nästan varit vaken i ett dygn, med ständigt bevakande.

 Stirrandes - funderandes och en aning irriterandes.

Ibland önskar jag att jag inte vore så förbannat envis. Vem mer än jag skulle försöka få ordning på en tvättmaskin till straxt innan tre på natten? Eländet beslutade sig igårkväll för att inte pumpa ut vattnet, oavsett val av program. Efter mycket letande hittade jag en bruksanvisning som även innehöll en felkods guide. Att manuellt tappa ur vatten via en liten slang tar sin tid kan jag säga, speciellt om man tvingas göra det två gånger efter varandra. Trots att jag offrat min tandborste för att göra riktigt rent, vägrade aset fortfarande att tömma ut vatten.



Nattens sömn mellan 03.00 - 05,30 innehöll säkerligen mardrömmar om både tvättprogram och felkoder. Så innan frukost beslutade jag mig för att montera ner avloppsrören för att ta mig en titt. Vad hittade jag där, om inte en liten knapp som kilat fast sig lite fint. Kring denna hade det samlats diverse godsaker som inte direkt luktade färska skaldjur, utan snarare en fyra dagar gammal kräftskiva.

Undrar vad kommande natt har att erbjuda? Kanske en läckande torktumlare - vem vet?


Glöm inte.....

Finns det nåt bättre än en härlig bukett snittblommor på bordet? Det både ser bra ut och doftar underbart. För att inte tala om hur lycklig din partner blir av att få blommor då och då. Igår införskaffade jag en ljuvlig blandning av rosor & liljor.




Söndag igen

En hel helg med sol, nu är det nästan man vågar säga att sommaren är här. Ryggen har fått sin första rejäla bränna, vilket känns som att det felar ett par centimeter hud över axlarna. En riktigt härlig utesöndag har det i vilket fall som helst blivit så här långt. Tog med barnen på en promenad ner till hamnen där vi åt lunch i solskenet. Efter maten blev det glass i stora lass - missbedömde som vanligt deras enorma aptit på just glass, så jag blev i stort sett utan.

Då det blåser en del i dag till skillnad från igår, kändes inte stranden som ett bra alternativ. Istället blev det en runda äventyrsgolf på Möllstorps camping. Killarna var fokuserade ut i fingerspetsarna hela rundan igenom.






Nöjda grabbar efter en hyggligt jämn golfrunda (efter vissa tveksamma justeringar)


Äntligen

Årets första heldag på stranden, underbart. Vilken helomvändning vädermässigt. Från att ha varit riktigt grått och trist i flera veckor, kom plötsligt både vår & sommar på samma gång. Lyckan i barnens ögon idag har förlängt mitt liv med ett år eller två. Att äntligen kunna gå ner till stranden och leka bada, oslagbart. Viss tvekan till en början då termometern i vattnet visade ynkliga 15 grader, men det tog inte många minuter förrens båda två hade doppat sig.






Nu blir det att njuta lite mer av eftermiddagssolen, sen göra sig lite iordning för en trevlig kväll med goda vänner.

Ha en fortsatt härlig lördag allesamans.


Udda skylt på restaurang

Fotade denna härliga skylt på en restaurang i Göteborg.


Äta bör man....

Fredag kväll med toppenväder var som upplagt för lite grillat kött med tillbehör. Beslutet togs efter ett inlägg på Facebook av min älskling, där hon smög in en önskan om lite god mat till kvällen. Det fick bli en shoppingrunda a la´improvisation.

Slutresultatet blev en klassisk karréskiva med en sommarsallad som tillbehör. Hittade en bearnaise sås i ny tappning - tomat/chili som passade perfekt. I salladen hade jag följande ingredienser:


  • sommarmix ruccola
  • körsbärstomater/gurka
  • kolgrillad gul & röd spetspaprika
  • kokt nypotatis
  • rödlök
  • rostade pinjenötter
  • färsk timjan
  • honungsmelon
  • lite olivolja & pepparmix
  • riven parmesanost












Gäller detta bara mig?

Vad har nedanstående platser gemensamt vid besök?


  • Uttagsautomater
  • Toaletten på krogen
  • Samtliga matvarubutiker
  • Posten
  • Bensinmackar
  • Systembolaget

Att lägga till på listan är idag den lokala Wok vagnen som serverar "Dagens". Vad har då dessa ställen gemensamt för mig? Jo, på samtliga ställen är det i regel lång kö. Alternativt är det strul med något - fel på nån vara - kuponger som inte funkar - returer som strular. Varje gång detta inträffar står jag där, sist i kön.


En timmes lunch går i regel ganska så fort, speciellt idag när jag fick spendera 20 minuter i kö till Wokvagnen. Straxt innan mig kom ett sällskap på 14 personer som förmodligen var lika hungriga som mig. Asiater är fenomenala kockar, och denna är inget undantag. Svetten lackades i pannan och fat efter fat langades ut från den lilla luckan.




Nu är även jag mätt och belåten. Så här i efterhand var det värt att spendera lite extra tid, för att sen äntligen få njuta av maten. Problemet för min del är att tänka positivt i just kö momentet, blir lätt några tysta svordomar istället.


Vridet rättssystem

 

Ahmad Akileh

KÄLLA: http://frianyheter.wordpress.com/



Frisläppt i väntan på dom. Detta betyder ej rymningsbenägen samt att ett lågt fängelsestraff kommer utdömas. Ett år i fängelse för en dödsmisshandel av en 78-årig försvarslös pensionär. En stackars dam som verbalt försökte hävda sin rätt på en parkeringsplats i Landskrona.

En änkeman som kommer få tillbringa sina sista år i sorg. Kanske har även några barn mist sin farmor, och någon har mist sin mamma. Frisläppt - hur F*N tänkte dom nu?

Finns det förmildrande omständigheter i en dödsmisshandel? Ursäkta mig, jag glömde visst att damen hade en sjukdom som gjorde att hon inte klarade våld mot skallen.


Kommer det ske?

Grattis alla med mig som har tagit tidig semester i år - nu kommer sommaren enligt experterna. Frågan är hur långt tid det tar innan vattnet blir någorlunda uppvärmt? Badtempraturer under 18 grader är helt oacceptabelt i min värld. 




Förra året var premiären redan gjord vid den här tiden, men då hade vi och andra sidan en fantastisk försommar. Efter midsommar nångång kanske det är lönt att göra ett första försök och i långsam takt vada ut mot djupare vatten. Kan alltid hoppas att det blir tidigare  då vi har promenadavstånd ner till en trevlig camping. Stranden på bilden nedan kommer besökas i sommar, härliga Böda sand på norra Öland.

 


Dags att säga godnatt


Avslutar dagen med ett kort på lillkillen, fotat idag på Leos Lekland.




Tack!

Skrämmande, vidrig men sevärd

Såg precis en svensk film som berörde mig starkt. Filmen skildrar en ung kvinnas kamp
att överleva vardagen, men dock viktigare i hennes brutala liv är heroinet.





Att "tända av" - att bli fri från heroinets dragningskraft görs inte med lätthet.
Sveken mot sig själv och andra avlöser varandra om vart annat.

Filmen I skuggan av värmen skildrar detta på ett fenomenalt sätt. Helt klart sevärd!


Tack!

Lite ögongodis

Innan jag kommer igång med bloggandet på allvar igen, får ni hålla tillgodo med lite kort.








Tack!

RSS 2.0