Jag tar en


Dagens tub


Skönaste frisyren

Tommy från programmet Efterlyst ger helt klart frisyren: Ta från dom rika & ge till dom fattiga, ett ansikte.






Har du blivit drabbad?

Sitter och skummar igenom nyheterna i diverse nättidningar och ser en gemensam skrämmande nämnare. Det oprovocerade våldet ökar i hela landet. Det jag tycker är mest tragiskt är att det ökar som mest i dom lägre åldrarna.



Dagens tub


Fullbokat idag


Kalla vindar sveper in över ön, och är det nåt jag har svårt för så är det just kyla. Brrr! Så min planerade morgonpromenad flyttades in till löpbandet på gymmet istället. Rask takt i 50 minuter till lite toner av Pantera i hörlurarna. Kan man få en bättre start på dagen? Träningsvärken har eskalerat något, men hoppas på att kunna löpträna redan imorgon igen.





Har bokat in genomgång med instruktör på gymmet på söndag förmiddag. Ska bli riktigt kul att få ett program att följa och komma igång att träna lite mer på allvar. Känner att kroppen har väntat på det här alldeles för länge, men som man säger: Den som väntar på nåt gott.....


Nu är det jobb några timmar framöver,  sen blir det teater på stora killens skola. Temat för kvällens föreställning är troll. Undrar om dom har med lilltrollet Fjant?


Fjant - Trolltyg i Tomteskogen


Det ena leder till det andra

Att stiga upp straxt efter klockan fem på morgonen, har gjort att jag är riktigt härligt trött redan vid tio på kvällen. Har i stort sett alltid haft insomningsbekymmer tidigare så detta är ett steg i rätt riktning. Vaknar i och för sig fortfarande ett par gånger / natt och kollar vad klockan är, men hoppas att även det ska försvinna inom kort.

Nu blir det en kopp the och en frukt innan det är dags att sussa kudden. Just ikväll blir det lite extra skönt att krypa ner eftersom alla sängkläderna är nytvättade. Klockan ställd på 05.15 för att bege mig till gymmet en liten stund innan frukost.




Ni missar väl inte "Ni tipsar - Jag länkar" Just nu är det Laila som skickat in ett tips som handlar om pyssel.



Mediajippo eller sanning?

Efter 125 år av hemlighetsmakeri påstås det att receptet till Coca Cola läckt till media.

Det påstådda receptet på Coca-Cola:

  Vätska från Coca: 1 centiliter.

  Citronsyra: 9 centiliter.

  Koffein: 3 centiliter.

  Socker: 30 (oklar massa)

  Vatten: 9 liter.

  Limejuice: 1,8 liter.

  Vanilj: 3 centiliter.

  Karamell: 4 centiliter.

Den hemliga smaktillsatsen 7X:

  Alkohol: 2 deciliter.

  Apelsinessens: 20 droppar.

  Citronessens: 30 droppar.

  Muskotessens: 10 droppar.

  Koriander: 5 droppar.

  Neroliolja: 10 droppar.

  Kanel: 10 droppar.

Källa: Daily mail och thisamericanlife.org.


Bilder jag önskar jag hade fotat











Källa: Det stora nätet


Klickar du dig vidare?


Något stel idag

Dag tre av min nya livsstil har gett mig något stela ben måste jag erkänna. Är noga med att stretcha ut ordentligt efter mina träningspass, då jag inte är speciellt sugen på att dra på mig någon skada. Nu när jag enbart fokuserar på löpning (intervall) 5+5 & 10+10 min och totalt ca 50 minuter, funderar jag på hur många dagar / vecka jag kan utföra detta utan att kroppen tar ut sig?

Har inga känningar i benhinnor eller annat och jag är definitivt inte överviktig så belastningen på knän är inte speciellt stor. Skulle gladeligen konditionsträna 7 dagar / vecka som det känns just nu, enbart för att få upp flåset lite grann.

*Telefonsamtal*

Har precis pratat med en god vän gällande hur jag ska lägga upp träningen framöver. Intervallträning på löpbandet kommer bli 2 dagar - vila 1. Kommer antagligen promenera på vilodagen, men dock inte ta ut mig allt för mycket. Tack Lisa för tipsen - Vi ses på lördag.

Om två veckor är det dags att påbörja gymträning i form av maskinträning efter överenskommet program. Ska boka genomgång med instruktör för att på bästa sätt lägga upp min träning. Är sjukt taggad på att komma igång på allvar - vem vet - bakom senan kanske det gömmer sig en liten muskel.



Dagens tub


Min älskade familj



Bilden är ett halvtaskigt montage gjort på lunchen.


Grattis till veckans vinnare av länk








Veckans blogg v.8


Dagens tub


Pust & flås

Trots ganska dålig sömn var jag redan vid klockan 05,00 otroligt sugen att bege mig till gymmet. En halvtimme senare stod jag där på löpbandet, för att ytterligare 45 minuter senare ha förbränt 100g Wasa knäcke med vallmofrö. Förbränna lite knäckebröd men svettas 4 folköl - hur går det ihop sig?

Hur som helst kommer jag fortsätta med löpträning i stort sett dagligen, just för att få in träningen som en del av min vardag. Behöver verkligen få upp konditionen en hel del och kommer även delta på lite easy line pass framöver.

Har man inte satt sin fot på ett gym sen...hmmm....jag nöjer mig med att fundera på det.




45 minuter intervallträning = svettig


Det funkade till slut

Då jag har en förmåga att ständigt köra fel, har jag användning av en navigator. Kollade runt lite bland diverse appar till iphone, men tyckte dom tog i lite väl mycket på prislappen. Visst, det är säkerligen prisvärt om man använder den dagligen fast riktigt så stort är inte mitt behov. Endast en bra att ha sak, när det är dags för en liten "roadtrip".

Då jag inte ville börja strula med att så kallat "jailbreaka" min telefon, fick ipoden bli min försökskanin. Efter otaliga försök med ett par olika program lyckades jag till slut. Nu återstår det bara att välja ut ett lämpligt resmål att navigera till. Får nog titta närmare på det imorgon, för nu väntar sängen tror jag allt. Har satt alarmet på 05,20 för att börja dagen med ett pass på gymmet.



Premiären avklarad

Äntligen har jag kommit igång med träningen. Kommer bli enbart konditionsträning i minst en månad innan jag ger mig på nåt annat. Kämpade på i 40 minuter idag på löpbandet och det kändes helt ok i kroppen. Tänkte trotsa eventuell stelhet med ett morgonpass av löpträning alternativt lite crosstrainer. Hur som helst känns det riktigt bra att allafall ha hittat till gymmet.



Investerade i ett par träningsskor från Asics idag.  


The Boss

Jag önskade mig en, men fick två. Används numera varannan dag, då jag tycker båda har en fantastisk doft.

   


Tack familjen!


Övervåningen var toppklass

Var och kollade på en lägenhet idag, där övervåningen var helt fantastisk. Kan helt klart tänka mig att sitta där framför kaminen med en bok och ett glas rött.

 

Ursäkta den dåliga bildkvalitén - fotat med ipod.

Härlig födelsedag

Från att ha varit full snöstorm till att helt slå om till en helt vindstilla dag med strålande sol. Kan det bli mycket bättre på ens födelsedag? Just hemkommen efter en dag med familjemys som inneburit restaurangbesök och bio. Fick ett presentkort på Team Sportia som ska omvandlas till ett par träningsskor imorgon, så nu finns det verkligen inga ursäkter kvar för att inte ta sig till gymmet. Blir nog till att åka upp en sväng redan imorgonkväll för att få fart på soffliggarmuskulaturen.

Tack till alla för att ni gjort min födelsedag helt perfekt - Jag älskar er alla!



Nu ska jag mysa ner mig på soffan med ett glas rött och bara njuta en liten stund.

Räckte inte med att hålla tummarna

Trodde/önskade att stormen skulle skippa att passera vår lilla ö, men sa**n så fel jag hade. Körde precis hem från jobbet utan att egentligen se ett skit vissa sträckor. Snömoln som täckte vägen och vindar som kändes så starka att dom kunde flytta bilen i sidled. Är väl bara att gilla läget imorgonbitti och snöra på sig kängorna och hugga tag i en snöskyffel. Inte drömstarten på ens födelsedag vill jag lova.


Jag håller tummarna

Snökaoset har ännu inte nått sydöstra Sverige, och jag hoppas verkligen inte att det gör det heller. Jag har skottat färdigt för i år och förhoppningsvis för alltid. Ska bli otroligt skönt att nästa vinter slippa skotta sig fram kring huset, och istället låta kommunen sköta all snöskottning utanför vår lägenhet.

Sitter just nu och tittar ut från mitt kontorsfönster och ser hur vinden tilltar i trädtopparna. För tillfället ingen nederbörd inom synhåll, vilket ger mig en gnutta hopp. Ska bli underbart när våren tar övertaget och allt börjar knoppa tillsammans med grönskan.


Motivationsbild!

Har precis käkat lunch och är alldeles straxt redo för lite jobb igen. Under kvällen presenteras i vanlig ordning Veckans öl. Sen vet man aldrig om det blir en kvällsfilm att vila ögonen på.

Fram tills dess får ni alla ha det så bra!


Vilket avtal har du?


Dagens tub


Helgen är på väg

Massor med mys bokat den här helgen - först lite sömn och sen några timmars jobb. Har precis bytt ut länken i "Ni tipsar - Jag länkar" just nu är ett inlägg om vikt/bantning från bloggen linarebecka.blogg.se länkat.





Mer naket än skådespeleri

Filmen jag egentligen skulle se hade dessvärre för dålig bildkvalitet på för att jag skulle uppskatta den. Istället blev det en rulle med bra bild fast i övrigt inga kvalitéer alls. En gång i tiden gjordes lite småkul så kallade "college movies" där humorn förvisso var ganska låg, fast bjöd iallafall på ett litet skratt titt som tätt.

Dagens produktioner i samma changer platsar på en gavel bredvid xxx filmer och papperskorgen. Verkar som att alla låga skämt inte längre går hem hos publiken, och lösningen på detta är att visa så många bröst som möjligt på 1 timma och 30 minuter.



Rekomenderas till: 13-15 åriga grabbar som aldrig får se ett par bröst mer än på tv.


Ska på visning

Är så förbannat förväntansfull inför en lägenhetsvisning nu på lördag. Då vi ska sälja vårt hus nu på vårkanten börjar det bli dags att leta nytt boende. Lägenheten som vi ska titta på i helgen uppfyller iallafall på papper alla våra önskemål. Hoppas verkligen att den är lika fin som den beskrivs:

* Centralt belägen
* 5:a - 165 kvadrat
* Etagelägenhet
* Nyrenoverat kök & badrum
* Kakelugnar samt braskamin
* Tvättmaskin & tortumlare



Kanske blir att mysa vid brasan till hösten!


Har kommit av mig lite...

Gjorde ett tappert försök att se en film igårkväll, men slocknade sittandes på soffan efter en timme. Tror inte jag missade nåt då filmen så långt hade varit en total katastrof. I detta fiasko medverkade bland annat grabbarna Skarsgård, så lite ögongodis för er tjejer bjöd den på iallafall.

Filmen Puss utspelar sig under 48 timmar på en amatörteater, där många märkliga människor smyger omkring. Alkoholism - kleptomani och otrohet är några av huvudingredienserna i denna något bisarra historia.




Ger filmen en "puss" av ett helt förspel!


Dagens tub


Vad/vem väcker dig?


Gott om tid...

Vaknade till och gnuggade mig i ögonen, samtidigt som jag sträckte ut mig ordentligt. Fumlade efter hemtelefonen för att kolla till hur jag låg till rent tidsmässigt innan alarmet skulle väcka dom andra. Displayen = svart vilket betyder att den blivit urladdad under natten. Kollade snabbt till på mobilen istället och insåg att jag låg 30 minuter efter i morgonrutinerna.


Borde kanske köpa en riktig väckarklocka istället!


Med lite effektivitet och en gnutta tur hade vi konstigt nog ganska gott om tid när vi hoppade in i bilen. Måste verkligen börja kolla batteristatus på luren innan jag somnar i fortsättningen. Fast igår var jag verkligen extremt trött. Skulle sett slutet på filmen Trassel, men somnade ifrån den ännu en gång. Ska se den på bio på lördag istället, somnar jag då är den verkligen inte sevärd.

Dagens tub


Kryper ner

ÄNTLIGEN! Nu är datorn klar som jag åtagit mig att laga åt en bekant. Ibland undrar jag varför jag gör såna här jobb för småpengar, det tar trots allt en hel del tid att formatera och sen börja om från början igen. Framförallt äldre datorer där det oftast är lite mer strul med drivrutiner och annat.

Imorgon blir det lite annat då jag ska installera ett par program på en MacBook. Inte ofta det ges tillfälle att tumma lite på en sån skönhet. Nån gång i framtiden blir även jag Mac-ägare & det är ett löfte.



Nu är det dags för mig att uppsöka kudden några timmar. Började titta på filmen Trassel igårkväll, men somnade ifrån den så jag får återuppta den nu direkt från kuddposition.

Hoppas alla därute sover gott inatt, för det tänker jag förhoppningsvis göra. Slipper iallafall vara orolig att taket ska blåsa av inatt. Stormen försvann lika fort som den kom.


Äntligen!

Skivan Slånbärssnår finns nu tillgänglig på Spotify!



Klicka på bilden för att lägga till den i din favoritlista


Har du haft tur så här långt?


Vinnarna v.6

Länkarna på plats - grattis till er!









Ligger även ny länk under "Ni tipsar - Jag länkar". Ros-marie som tipsat!


Veckans blogg v.7


Vädrets makter



Vilken stormnatt! Börjar fundera på om huset verkligen står kvar på plattan, kanske rentav behöver byta postnummer efter den här stormen. Fick bevis på att det verkligen regnat i sidled i morse när jag öppnade ytterdörren. Det hade nämligen samlats en hel del vatten under dörrlisten, där det för övrigt sitter en avrinningsplåt. På nåt sätt har det tagit sig inunder plåten och samlats i väntan på att någon skulle öppna dörren. Den där någon blev givetvis jag och *plask* tack för den extra duschen.

Såg för övrigt en film häromdagen som jag glömde dela med mig av:



Wall street money never sleeps

Helt klart sevärd drama historia, där man får en inblick i hur fort det kan gå att utför på börsen. Minsta lilla felbedömning kan få katastrofala följder för hela företaget du arbetar på. Givetvis är det en inbakad kärlekshistoria med en liten tvist med i filmen.

Igår fanns det inte tid för att utse någon Veckans blogg, så det får bli idag istället. Hoppas ni alla får en fin dag och att ni tar vara på den.


Dagens tub


Glömde i fredags

Veckans öl var....hmmm...ja vad ska man säga: stark!

Flagga  Wårby Stockholm Extra Stark (nr 1430)
   
Land Sverige
   
Distrikt Sverige
   
Alkoholhalt 7,2 %
   
Färg Gyllengul färg.
   
Doft Medelstor doft med ton av knäckebröd och humle.
   
Smak Medelfylligt öl med viss sötma och medelstor beska, inslag av malt och kokta grönsaker.
   
Användning Serveras vid cirka 10°C till husmanskost.
   
Beska=5
Beska
Fyllighet=5
Fyllighet
Sötma=4
Sötma
  Fågel
 
Fläsk
 
Nöt

Dagens tub


Sjuka kocken

Som jag skrev i ett tidigare inlägg var kräksjukan på intågande nu i helgen. Jag motarbetade den effektivt med en liten skvätt whisky medans jag lagade till en god middag. Hade redan lagt fram en fläskfilé som egentligen skulle blivit en köttgryta, men jag ångrade mig i sista stund.

Istället blev det:

Krämig potatisgratäng där jag inte snålade med vitlöken. Fläskfilémedaljonger marinerade i vitlök och färsk röd chili. Smörstekta champinjoner och sockerärtor tillsammans med grovhackad chili och vitlök. Som vanligt garnerade jag med lite nykokt färsk sparris.


Saknade en liten skvätt rödvinssås - men utan vin ingen sås


Under dagen presenteras veckans vinnare

Än är det inte för sent att vara med i Veckans blogg - Tävlingen hittar ni som vanligt på startsidan alternativt går ni direkt till Kategori --> Tävlingar. För er som är lite extra lata så här en måndag <<<ni klickar här>>>

Har dessutom denna måndag bytt länk i "Ni tipsar - Jag länkar" Just nu är det Sabina som tipsar om ett inlägg gällande viktminskning. Så bege er till startsidan och följ länken till hennes inlägg. Har just nu 7 stycken inlägg på kö, men fortsätt gärna skicka in. Tips gällande tävlingar eller liknande publiceras inte.




Den slog till på bron

Först lite barnkalas med intag av glass & godis. Straxt efter det ett besök på McDonalds och sen började (skräck)färden hemåt. Trötta barn som slumrade till lite grann, varav en som hastigt vaknade och började kräkas hejdlöst i baksätet. Vad ska man göra som chaufför i ett sånt läge? Befann mig mitt på Ölandsbron så stanna var inte direkt att tänka på. Istället blev det gasen i botten och fullt fokus på att komma hem så fort som möjligt.

Har lagt en del tid på att försöka rengöra bilen efter bästa förmåga. Trots ett par olika sprayflaskor vars innehåll skulle ta bort all odör luktade bilen inte direkt tilltalande idag på morgonen. Får bli att investera i en doftgran eller tre tills vidare och sen hålla tummarna på att det andra släpper allteftersom.

Jag hade känningar av magsjukan hela dan igår och var inte direkt stabil i magen. Tog till mitt bästa vapen mot all sjukdom -  whisky. Hällde upp en fin single malt (som nu dessvärre är slut) som jag smuttade på medans jag lagade en riktig brakmiddag. Lika bra att äta och dricka gott innan sjukdomen bryter ut på allvar, var min tanke.

Det blev aldrig någon sjuknatt för min del, så whisky kan rekomenderas. Har förvisso fortfarande väldigt orolig mage, fast jag hoppas inte att det blir värre än så. Nu är det jobba några timmar som gäller och till er som nyss har vaknat säger jag:


Ipod touch 32gb

Ny leksak för dagen



Blir perfekt att ha med sig till gymmet!


Äntligen fredag

Härliga fredagen är att vänta - givetvis presenteras Veckans öl, som jag redan nu vet är av starkare valör nämligen 7,2%. Kommer mer detaljer kring den imorgon om jag inte somnat efter att burken är tom.

Ny länk i den mycket uppskattade nyheten här på The Edge "Ni tipsar - Jag länkar". Fortsätt tipsa om inlägg (mer info på bloggens startsida). Tar gärna emot tips även på Dagens tub. Tror garanterat ni har nåt att tipsa om även där.

Dagens fråga har jag inte riktigt hunnit fundera på än, men det brukar lösa sig framåt lunchtid. Ni glömmer väl inte att även anmäla er till Veckans blogg som kommer avgöras på måndag - länkning en vecka att se fram emot.



Fram tills att fredagen gör entré - säger jag:






Seen & Delete

Oftast har jag alltid något att skriva efter det att jag sett en film. Efter "Dinner for schmucks" är jag kroppsligt paralyserad med en enda tanke som cirkulerar på högvarv: Vad fan var det där?



Barry är antagligen en av dom mest irriterande individer jag sett på film, han får Ove i Solsidan att framstå som en kille man gärna väljer att umgås med.
 

Fråga: Vem kastade pengarna i sjön och finansierade eländet?

Får se vilken det blir

Har tre filmer att välja på ikväll:


  


Super size me

Aftonbladet har gjort det ännu en gång - nämligen levererat lite viktiga nyheter!

I samhället Ytterån i Jämtland kan du beställa denna skönhet:



En XXXL-burgare på 4,3kg

Pris: 660:-

Det gäller att planera sin hunger då burgaren måste beställas två dagar i förväg.


Alla gör det om natten


Tur jag är ett batteri av bästa kvalité

Efter att ha känt mig som en kolsvart tändsticka ett par dagar, är jag nu tillbaka med iallafall 80% laddning i kroppen. Straxt innan klockan tio igårkväll började ögonlockens färd söderut och hjärnan gick ner i totalt viloläge. Tänk vad en natts sömn kan göra med kroppen, bara få sova några timmar för att sen vara på gång igen.

Idag på morgonen funkade det dessutom betydligt bättre med barnen och jag tror att vi hade otroliga tio minuter tillgodo när vi stod påklädda och redo att åka. Lilleman gav upp redan efter ett försök om att det var fel både på tröjan och strumporna. I regel brukar det tjatas om detta upp till tjugo gånger om han är på riktigt uselt humör. Dagens vinnande teknik gick ut på att han fick sitta hos mig hela tiden, för att på så sätt få mycket uppmärksamhet och lite annat att tänka på.


Ni har väl inte missat nya länken "Ni tipsar - Jag länkar" Just nu är det Cecilia som skickat in sitt tips - inlägget hittar ni på bloggens startsida via en bildlänk.





Björk


Dagens tub


Avgrunden är nära

Jag läste thriller men det var visst bara halva sanningen. Ni som följt min blogg ett tag kanske har snappat upp att jag inte är speciellt road av skräckfilmer. Kvällens val var verkligen ingen film jag uppskattade och jag blev uppriktigt sagt glad när mediamaskinen strulade sista fem minuterna.



Hade jag läst hela kategoriseringen av filmen hade jag antagligen aldrig sett den - missade att det stod rysare/thriller. Filmen kastar dig runt mellan himmel och helvete - drömmar och mardrömmar. Får jag välja kastar jag tillbaka filmen där den hör hemma - brinn film brinn.




Denna söta flicka kommer antagligen hemsöka mig inatt.


Sov Gott!


Lekt med effekter


Veckans blogg v.6


Svart/vitt


Tunnor


Okänd gata


Bro


Utsikt


RSS 2.0