Då var det kört...


Sallad är gott

Dagens middag blev en "het" sallad med chiliräkor & kräftstjärtar i vitlök.Ibland blir det så fel...

Vissa stigar leder in i mörker och tankar eskalerar till ett nytt brännmärke. Jag valde att inte kommunicera vilket jag gravt ångrar just nu. Varför? Jag vet faktiskt inte - rädslan att förlora kanske. Jag misstror abslolut inte, men har en förmåga att stänga in mig själv i tankarnas berg-och-dalbana ibland. Det lilla gruskornet som växte till ett berg utan anledning har nu sprängts och jag förstår. 

Har man varit ute på plankans kant under längre tid, krävs det tyvärr inte mycket för att falla ner. Jag kryper nu tillbaka till land för att resa mig och följa vägen där vi mår som bäst. Mitt fokus flyttas mot det vi har och det som komma skall.
Förlåt!


Så mycket bättre

Tog mig bort till gymmet på lunchen och gjorde förvånansvärt bra ifrån mig. Jämfört med igårkväll var det som dag och natt, framförallt med fokusering. Hinner med ganska så precis att käka - gå till gymmet - genomföra passet & mumsa proteinshake på tillbakavägen. Körde rygg idag vilket kändes riktigt bra. Avslutade passet med lite lättare marklyft, där jag har haft problem med tekniken och belastar ryggen fel.

Kaffet är slut vilket betyder att det är dags att göra lite nytta igen. Inte helt omöjligt att det blir ett cardiopass följt av bastu senare ikväll.

Var laddad...men kraften tog slut

Körde ett tidigt kvällspass på gymmet igår och det var inte direkt till belåtenhet. Det var ganska mycket folk och rutinerna rubbades en aning. Fick ta alternativ till flertalet basövningar vilket resulterade i att motivationen och orken försvann efter drygt 30 minuter. Gillar mest att träna direkt på morgonen 05,00 alternativt efter klockan 21 när det lugnat ner sig lite med antalet besökare. Nackdelen med tidiga morgonpass är att promenaden blir tuff att klämma in om jag inte ställer klockan på 04,30.Ska dra mig bort till gymmet en runda nu på lunchen och försöka få lite ryggträning uträttad. Brukar vara skapligt lugnt även straxt efter klockan 2 på vardagar. Somnade lite för sent igår och var inte på humör när klockan ringde, men det tar jag igen nu.

Hoppas på lite bättre ork framöver och ska få upp motivationen med ett nytt träningsschema.

Får man fisa i motvind?

Brott brott brott! Just nu utreder Röda Korset ett antal speltitlar till bland annat ps3 och xbox360. Spelen kan strida mot mänskliga rättigheter och bör rätta sig efter de regler som gäller i krig enligt beslut i Genéve och Haag.
 
Regler för krig? Är det så det funkar....? Varför utsätts då barn och kvinnor för våld/mord i krigsutsatta områden? Säkerställ deras trygghet så gott det bara går istället för att ödsla tid och pengar på att diskutera tv-spel. 

Ser det framför mig hur dom sitter där i mötessalen i Schweiz och spelar sig igenom Modern Warfare 3 och analyserar storbildsskärmen tillsammans. Hur ska dom annars kunna komma fram till någonting? Det måste väl testas, eller har jag fel?

600 miljoner spelare som bryter mot IHL virtuellt - Är det verkligen värt att lägga en veckas debatt på? Varje minut dör 20 svältande barn runtom i vår värld. Under veckan Röda korset diskuterat tv-spel kunde många av dessa munnar ha mättats.
  


Quad brain?

Melissa Horn - Jag säger som hennes far: - Är du verkligen så jävla dålig som du låter?

Ovanstående syftar absolut inte på hennes sångkompetens, utan enbart på hennes extremt mörka texter där det inte finns utrymme för ens en gnutta lycka. Är det en image eller är flickan så tyngd av livet  att positiva tankar drivs längre och längre bort, tills dom till slut känns omöjliga att nå?

För att återgå till hennes sångröst är hon nästan lite för träffsäker. Det är med full professionalism hon levererar sång efter sång och tillslut känns det nästan som att du har hörlurar och lyssnar på plattan från din ipod. Det stora lyftet uteblev dock inte, men Melissa fick ta ett steg åt sidan för att det skulle träda fram. Där längst bak satt ett riktigt taktmirakel. Att se och höra en trummis med sådan inlevelse har jag aldrig tidigare varit med om. Minns jag inte helt fel hette han Magnus, vilket i och för sig är ganska ovidkommande i sammanhanget. Men jag tackar dig Magnus för en otrolig underhållning. Att alternera takter med olika taktinstrument på det sättet var fantastiskt imponerande.Vi har ätit...

Denna afton luktar vi vitlökJag tänker inte stressa upp mig......

Full fart fast med ett leende. Fram och av med frukost följt av pepparkaksbak. Blev varse om att en blöt disktrasa i kombination med vetemjöl inte var den effektivaste av städförsök.

Burit ner ett badkar och frigjort en massa plats i badrummet. Andas - ett två tre! Lunch!!! Tittar på klockan och inser att vi har nån timme tillgodo innan det är dags för kalas på Leo´s lekland. Det var det kalaset vi infann oss på redan igår, men visade sig vara lite fel på dag.

Ser nu att regnet börjar fall utanför mitt fönster. Älskling har bilen och jag ska promenera med vilddjuren till leklandet. Finns iallafall ett barnparaply hemma, så dom slipper bli blöta. Kalas ett par timmar antar jag, sen blir det hem och andas ut nån timme innan det är dags att laga mat igen. Le le le! Och ja, jag ler. För just nu känns allting så förbannat jävla bra (ursäkta språket).

När mörkret gör entré denna kväll ska vi sätta oss tillrätta, förhoppningsvis mätta och belåtna. Kanske hinner vi stanna till och ta ett glas rött på någon närliggande krog innan det är dags. Straxt innan klockan åtta kommer gitarrer att ljuda, stråkar och slagverk m m att sammanstråla till vackra melodier. Detta toppas med den underbara rösten av självaste Melissa Horn. Det var länge sen jag köpte biljetterna, men ikväll är det äntligen dags.


 

Vackert men smaklöst

Trodde verkligen att färsk rosmarin skulle smaka mer, men oj så klent det blev. Trots örtkryddor på kycklingen och stekning i vitlök uteblev smakupplevelsen i stort sett helt. Kan väl säga att det var tur att garneringen var parmesanost annars hade det varit en total flopp.

Hur som helst: kycklingpasta med örter och parmesan.


Bara en dag fel

Efter en promenad i iskalla stormvindar var det då dags för kalas på Leo's Lekland - Trodde jag! Tiden stämde bra, men dagen stämde mindre bra. Då jag redan betalt entré för storebror var det bara att låta Visakortet jobba ytterligare en gång.

Barnen klagar inte över den här helgen då dom kommer få gå hit även imorgon. För då är det dagen då Tuva firar sin 5-årsdag •mummel•

Jaja, inte lätt att hålla ordning på allt här i livet. Sitter hellre här och låter barnen leka ett par timmar, än att dom ska vara hemma och vara rastlösa.

Ikväll ska jag laga en förhoppningsvis god kycklingpasta. Återkommer till den i ett senare inlägg.

Hoppas alla har en trevlig lördag så här långt. Dags för mig att beställa en kaffe och försöka blockera sorlet i lokalen en stund. Varför tog jag inte med hörlurar?


Lugn morgon

Mysbrallorna är på och på bordet står en riktigt fluffig kaffe latté. Använder idag mjölken Latte Art som inte är världens bästa hälsoalternativ, men oj vad gott det blir.

En härlig morgon där även julskinka och Edvins fantastiskt goda senap fått vara med. Antar att det straxt är dags att bege sig in i duschen och göra sig i ordning för dagens bravader. Kalas på lekland och pepparkaksbak är två saker som ska bli gjorda i vilket fall som helst. Behöver verkligen röja undan en massa flyttkartonger och grejer om det ska bli nån ordning här hemma.

Känns inte jätte inspirerande att ta fram dammsugaren för att sen kryssa sig fram bland allt som står utplacerat överallt. Nej, idag får det verkligen bli en kraftansträngning att komma något sånär i ordning.

Ser fram emot imorgon då min älskling och jag ska gå och lyssna på Melissa Horns vackra röst. Har inte riktigt tagit till mig hennes nya skiva än, men hennes två tidigare sitter väl inarbetade i skallen vid det här laget.Dags att få lite ordning på sig själv och sen ta tag i resten!


Vårda kärleken - Den är inte självgående

På små enkla sätt kan du uppmärksamma din älskling och visa att du bryr dig. Ikväll är det jag som lagar middag medans mitt hjärta får ta igen sig med ett glas vin i soffan.

Gillar du inte matlagning så funkar en skämma-bort-kväll med massage lika bra. Det viktiga i sammanhanget är att avlasta varandra ibland, och njuta av tillvaron.

Dags för mig att sätta fart med maten så allt blir klart i tid. Önskar er alla en riktigt trevlig kväll!


Hur gör du?

Numera är det nästan lika självklart som att myggen attackerar sommartid. För många har även fredagen nu blivit ett lyckorus i sockret och fettets grepp. Fast det finns givetvis alternativ! Dippa grönsaker är fantastiskt gott och otroligt mycket nyttigare.Maskerad nummer två

Alla kan inte vara prinsar och prinsessor. Så varför inte zombie - har kämpat med att få bort tatueringarna med köttsår på halsen i en månad nu.

 


Ger det en stund till

God morgon!

Igårkväll ställde jag alarmet på telefonen i vanlig ordning. Hade ca 40% batteri kvar i min Iphone 4S som endast är ett par veckor gammal. Försov mig nån kvart och kollade till luren som då var helt död! Är i övrigt förbannat nöjd med telefonen, men riktar skarp kritik mot just batterikapaciteten. Har läst lite om det nu på morgonen och gjort ett par åtgärder som sägs förbättra batteriet med upp till halva tiden. Ger det ett par dar och blir det inte bättre så åker den tillbaka till försäljningsstället.Är du nöjd med batteritiden på din telefon?


Komma i rätt stämning

Julen! En tid då alla barn plötsligt blir sådär lite extra snälla för några dagar. Ljus i mängder pryder våra bord och fönster, och kanske en och annan tomte utplacerade på strategiskt valda platser.

Allt har en gräns och framförallt när det gäller pynt av alla de slag. Personligen gillar jag när det är ganska diskret pyntat, och endast ett par hustomtar som vakar över bohaget.

Hur har ni det hemma? Lite - medel eller överflöd?


Mycket har hänt

Nej, jag har inte dött, lagt ner bloggen eller gått upp i rök. Jag har bara haft ett litet uppehåll med bloggandet och styrt upp livet lite i största allmänhet. Har ni saknat mig? - Trodde inte det heller.....Trots det tänker jag göra ett inlägg här lite till och från.

Hur leker livet då? Vi har idag lämnat över nycklarna till nya ägarna av huset. Det har tagit tid och varit en sjuhelvetes resa, men just idag känns det som ett avstamp mot framtiden. Det där med gräsmatta och det glada ö-livet var helt enkelt inte för oss. Nu bor vi straxt utanför city och kan på 5 minuter spontant gå in och ta en fika eller en bio. Gröngräset finns längs härliga promenadstråk och det bästa av allt är att kommunen klipper det. Kommande vinter slipper vi även skotta uppfarten för att överhuvudtaget ta sig till jobbet. Kan bara hitta positiva saker med att äntligen vara tillbaka till stan.

Träningen har fått kliva åt sidan ett par tre veckor under flytten, men viljan och suget efter att få komma igång på allvar igen finns i kroppen. Återkommer med fler uppdateringar kring träning och kost när allt klaffar igen.

Jag välkomnar mig själv tillbaka till The Edge & hoppas att det finns några läsare kvar därute!RSS 2.0