En dag - men bara idag!

Har skött dieten alldeles perfekt fram tills idag. Kör medvetet en riktig "ätardag" med alla tillbehör såsom rödvin och smördränkta vitlöksbröd.

Min matglada sida fick lite inspiration i köket denna afton. Det enda nyttiga på tallriken är rostade pinjenötter...eller...nja...saltade dom, så nej.

Har precis avnjutit club sandwich à la Edge. Fläskfilé och chili bea och ett vitlöksbröd som inte kommer göra mig presentabel på två dagar.

Ha en riktigt trevlig Valborg - imorgon väntar gymmet igen.

Skål!


Vinn skivor! Avslutad

TÄVLA OM TVÅ SKIVOR SOM BERÖR!








En vinnare lottas fram bland er som lämnat en kommentar i detta inlägget.

Tävlingen avslutas 2012.05.06


Ojdå - ett och annat tillskott har gått ner


Grattis!



Besök gärna vinnarens blogg - Din vinst kommer inom en vecka!


Premiär för många ikväll

Valborg! Många alldeles för unga människor har i veckor förberett sig för för denna orgie i sprit och spyor. Kan bara se tillbaka på min egna valborgspremiär som slutade med hjärnskakning och alkoholförgiftning. Endast 14 år gammal och omhändertagen på stan utav patrullerande föräldrar. Då skrattade jag åt dessa hängivna patrullanter, idag hyllar jag och tackar att dom finns därute och hjälper till.

Elden driver bort onda andar och häxor på kvastar, men jag lovar er att den inte hjälper ett dugg mot baksmällan och ångesten imorgon.






Vilken morgon!

Afton och klämdag. Dessutom värmer redan solens strålar nåt helt underbart. Väldigt många har tagit semester en dag som denna. Barn och ungdomar har fritt från skola och dagis.

Är jag ledig idag? Svar: Nej!

Ska alldeles  straxt hugga in på den antagligen godaste gröten jag nånsin smakat. Ge mig energi tack - iallafall så jag klarar av att jobba, denna soliga härliga klämdag.

Snart är det min tur att sitta där med sand mellan tårna - vet ni varför? Jo, för det förtjänar jag.

 


En vinnare är korad

...men,

håller på den till imorgon förmiddag. Kan avslöja att vinnarens namn börjar på A.

Efter avslutad tävling drar jag igång en ny, där du kan vinna ett par skivor. Mer information om det imorgon.

Tills dess säger jag sov gott!


Biff à la freestyle

Dagens middag blev en riktig improvisation. Grundrecept grekiska färsbiffar, som modifierades allteftersom kryddornas härliga arom spred sig i köket.

Färsen kryddades bland annat med vitlök, färsk timjan, färsk basilika, färsk persilja, lite oregano och givetvis salt och peppar. Fyllning gul lök och en massa fetaost. Blev också en ganska oväntad ingrediens, nämligen en skvätt sweet chili.

Något svårstekta rackare då löken och fetaosten gärna får biffen att vilja spricka. Det gäller att vända försiktigt och helst bara en gång.

Gott blev det i vilket fall som helst. Straxt dags att sticka till gymmet och snygga till brösten lite.

Ha en fortsatt trevlig kväll




Taskigt läge

Är vrålhungrig! Befinner mig dessvärre på ett lekland där menyn inte är vad jag behöver just nu.

Har sett den ena hamburgaren efter den andra serverats på borden runtomkring. Doften av flottiga pommes med salt och grillkrydda penetrerar mina näsborrar, och driver mig in i ett zombieliknande rus.

Biter ihop och försöker fokusera på dom grekiska färsbiffarna vi ska göra hemma sen. Härliga biffar med fetaost och persilja. Kommer äta många - jättemånga. Eller varför inte göra en 550g monsterbiff och toppa med ett huvud broccoli.

Mmm...ser den framför mig •dreglar•

Fokus - fokus - fokus!


Ikväll dras en vinnare

Sista chansen att vara med i tävlingen - ikväll dras en vinnare.

Lycka till!

http://edgeman.blogg.se/2012/april/vinn-ett-presentkort.html


Oplanerad trötthet

Var segt att komma ut sängen denna morgon. Bristen på kolisar i kroppen har börjat slå igenom på allvar, samtidigt som förbränningsmotorn är på topp. Har totalt gått ner drygt 5kg nu och har två veckor kvar på dieten.

Kommer köra lättare styrkepass kommande vecka, och cardion fortsätter som vanligt. Kommer successivt att trappa ner och låta kroppen sköta resten sista två tre dagarna innan mätningen.

Börjar se att kroppen gått ihop sig ytterligare och underhudsfettet minskat en hel del. Tänker slita på och försöka få bort så mycket som möjligt kring magen. Tyvärr är ju detta inget som jag kan påverka, men sista reserven måste börja förbrännas nångång.

Blir ett bröstpass senare idag - hoppas på ett bra resultat för motiverad är jag till tusen.

Ha en fortsatt bra söndag allihopa!


Frestelsens dag

Idag har det varit jobbigt - riktigt jävla jobbigt rent ut sagt. Först att sitta till bords med en förvisso förbannat god tonfisksallad, men att se andra äta pizza var tufft. Bara doften av pizza gör att både mage och hjärna börjar ta egna beslut.

Ångest nummer två var att hälla upp en skål med Ahlgrens bilar, men inte till mig. Min lördagspåse innehöll en mix av valnötter och osaltade caschenötter.

Nummer tre i ordningen är att det står en öppnad flaska rödvin i köket och ett par kalla öl i kylen.

2012.05.10 tänker jag äta pizza till middag och Ahlgrens bilar till efterrätt. Sen tänker jag ta mig fan bli full framåt kvällen.

Så det så....!

Men först en söndag med ett par träningspass att se fram emot.

God natt!


Filmkväll

Inte lika coolt som Beck, inte heller lika lätt på tungan som Wallander.....men håller helt klart samma klass.

Ni som gillar svenska kriminalare, missa inte filmserien Arne Dahl. Ska ikväll se fjärde filmen som är i två delar och heter De största vatten.

En påse valnötter och en massa vatten. Nu är det filmkväll!


Biter inte på alla

Tillskott i all ära, men på en del har dom uppenbarligen ingen påverkan överhuvudtaget. Sambon provade tidigare idag en 200mg koffeintablett.

Lite skakig - blev reaktionen.

Vad gör hon just nu tror ni?

Zzzzzz Zzzzzz zzzzzZz!


En ny bekant till frukost

En välbehövlig sovmorgon fick det bli idag. Somnade om i flera omgångar och till slut var det älsklingen som var redo för promenad. Vi stannade till och handlade på vägen och sen hem och förberedde en riktig brakfrukost. Nytt på min tallrik denna morgon var filé från kalkon. Kommer helt klart att köpas igen, då sen bryter av lite rent smakmässigt från både kotlett och rostbiff.

Färskpressad juice och ett stort glas Zoegas förgyllde även denna morgon. Efter en sån här frukost saknar jag inte gröten det minsta ;)

Den utlovade solen håller sig borta tråkigt nog. Ser mer ut som att det ska börja regna faktiskt. Jaja, får se vad som hittas på denna dag. Klockan fem ska det i vilket fall som helst tränas. Blir lite mage och triceps idag. Vill så gärna att kärlekshandtagen ska minska och en midja träda fram.

Bara att kämpa på så kanske det blir verklighet.

Önskar er alla en fortsatt härlig lördag!


Laddar för kvällens cardio

Då var middagen i magen och soffan är fantastiskt skön måste jag säga. Får inte sjunka ner allt för långt bara, för gymkläderna är redan på och redo att ta mig härifrån.

Middagen gör övrigt blev fläskfilé med vitlöksfrästa champinjoner och en avokadosallad. Gott och avsaknad från kolhydrater, vilket jag kommer fortsätta med så länge kroppen tillåter. Har förhållandevis gott om energi och fettförbränningen går bra utan att tappa muskelmassa.

Upplägget den här veckan har sett ut så här:

Morgonpromenad 40 min
Styrkepass på eftermiddagen
Cardio split band/crosstrainer 1h på kvällen.

Tillskott:
Tight! Xtreme 2/dag
Brutal Anadrol 4/dag
Omega 3 kapslar 2/dag
Protelux 360 1-2 shakes/dag



Vad har du på foten?

Något av det första jag investerade i när jag började träna var ett par sköna skor. Sökte efter en sko med bra stabilitet och som skulle fungera på bandet och gymytan. Behövde inte leta länge innan jag fastnade för Asics Gel-330 TR.

Oerhört skön sko som jag verkligen rekomenderar.




Källa: Smartson

Använder även skor från Asics på promenader - Återkommer till modell i ett senare inlägg.

Eftermiddagspasset på gymmet gick hyggligt och idag tränades fram/baksida lår. Körde 4x12 i maskin och avslutade med 3x6 knäbböj. Laddar om nu för kvällens cardio.


Två veckor med Tight! Xtreme

Man kan inte förvänta sig mirakel efter två veckors fettförbränning, det inte heller med hjälp av en fettförbrännande produkt. Dock ser jag vart det är på väg och jag tror på ett bra slutresultat. Har sedan ett par dar tillbaka ökat på till maxdoseringen 2 tabletter / dag och är övertygad om att detta bidragit till mina positiva resultat.



Tight! Xtremes
uppgraderade formula innehåller ämnen med kraftfullt centralstimulerande och fettförbrännande effekt.

  • Mentalt och fysiskt uppiggande
  • Bättre fokuseringsförmåga
  • Stimulerar frisättningen av fett från fettväven och ökar förbränningen av dessa
  • Ökar termogenesen
  • Minskar aptiten

Källa: Gymgrossisten




Fyll på behovet

Kom ut i omklädningsrummet på gymmet för några dagar sen, och uppmärksammade att i stort sett samtliga som tränat satt med varsin proteindrink i handen. Gammal som ung satt där och eftersvettades med denna gemensamma nämnare - Protein!

Jag gjorde sällskap i denna skara och en äldre herre adresserade inom kort en härlig fras åt mitt håll:

-Här sitter vi alla och dricker vår välling.

Stämmer så bra - Vår välling, vår dryck för optimal uppbyggnad.

När du tränar, så belastar du kroppens muskler så att de bryts ner. Om man sedan vilar och ser till att kroppen får i sig proteiner, så byggs musklerna upp och blir lite starkare än tidigare. Under träning startar alltså en nedbrytningsprocess i muskulaturen (en s.k. katabol process) som du bör bryta efter avslutad träning. Du bör alltså äta proteiner direkt efter träning!


Protein

Är uppbyggda av aminosyror. Vissa aminosyror är essentiella (livsnödvändiga) för kroppen och därför behöver vi tillföra dem via kosten. I animaliska produkter och sojabönor finns alla dessa essentiella aminosyror. Är du vegeterian, så behöver du kombinera livsmedel för att tillgodse ditt behov.

Efter träning kan det ibland vara en god idé att tillföra proteiner i tillskottsform, eftersom det oftast är lättillgängligt, en billig proteinkälla och enkelt att få i sig efter ett träningspass.

Proteinpulver finns i en mängd olika varianter. Det vanligaste är vassleprotein, som innehåller vassle som är en biprodukt vid bland annat osttillverkning. Vassleprotein tas upp snabbt och är därför bra efter träning. Ett annat protein är kasein, som innehåller mjölkprotein. Kasein tas upp långsammare av kroppen och passar därför bra som mellanmål, kvällsmål mm. Har man allergier eller är vegeterian finns även sojaprotein, äggprotein m.fl



Hoppas det håller i sig

Det går bra nu - riktigt jävla bra & jag njuter av varje sekund. En timmes extra cardio ikväll och längtar redan tills nästa pass. Känner att positiviteten flödar i kroppen och jag tror på mig själv i varje träningsmoment.

Summeras underbart!

Snabb dusch sen i säng, för snart är det återigen dags för morgonpromenad.

Imorgon är en viktig dag, inte för mig utan för min sambo. Stort lycka till - du kommer briljera darling!


Riktigt nöjd så här långt

Styrkepasset på eftermiddagen gick över förväntan. Nytt personbästa i marklyft i två sista set av fem, och det utan större problem då det blev 6 reps i båda.

Körde lite pull-ups som uppvärmning och tre set hantelcurl efter marklyften. Även med hantlarna gick det toppen och en ökning med två kilo i sista set.

Är otroligt nöjd med dagen så här långt. Sitter just nu och tar igen mig lite i soffan, efter en mycket god middag. Får bli att slöa nån halvtimme till, och sen blir det bort till gymmet för lite cardio.

Köpte 200mg koffeintabletter idag som jag tänkt peta i mig innan morgonprpmenaden. Var tur jag kollade på övriga tillskott, för att ett av dom innehöll just den mängden koffein. Vill inte fara runt hela dagarna som en påtänd fraggel. Skämt åsido mår man i regel ganska illa av för hög dos koffein.


Lunch på jobbet

Att göra lunchlådan något sånär attraktiv är inte alltid helt lätt. Begränsningen på jobbet är dessutom avsaknad av både spis och framförallt tid, så det gäller att vara förberedd. Då jag just nu äter minimalt med kolhydrater fick det bli köttfärsfyllda paprikahalvor med broccoli och avokado.

Fantastiskt gott att kolgrilla paprikahalvor, fast då istället fylla dom med t ex fetaost.

 



Gott - enkelt & nyttigt!




Dagens fråga!


God morgon!

Vaknade pigg trots en hel drös springande inatt. Inte i motionsspåret nu utan p g a sent träningspass och intag av massa vatten. Intag och utgifter som man brukar säga.

Nu är morgonpromenaden avklarad och frukosten nästan uppäten. Funderar på att pressa mig ett glas apelsinjuice. Köpte nämligen gigantiska apelsiner igår, så jag hoppas dom är lika goda som stora.


Känner mig något stel i kroppen - skulle verkligen behöva en massage så att blodflödet kommer igång.

Ny dag & nya utmaningar!


Dusch sen tack & god natt

Bra cardio ikväll! Sitter just nu och eftersvettas här hemma - har käkat lite kesella/frukt/bär och nötter. Alldeles straxt dags för en snabb dusch, sen sussa kudden. För om drygt 7 timmar ringer klockan och då är det dags för morgonpromenad.

Gymmet ikväll:

30 min på bandet
20 min crosstrainer
Pull-ups 2x10

Har från och med nu ökat på Tight Xtreme till 2 tabletter/dag.

God natt!


Tänk på din hälsa - den är bara din

Att omega 3 är nyttigt vet antagligen dom flesta av er. Men vad är det egentligen det gör i kroppen som är så bra? Jag tänkte skriva några av dom:

• Bra för hjärtat
• Hjälper fettförbränningen
• Lägre arbetspuls
• Snabbare återhämtning
• Förbättrar muskeltillväxt
• Mjukar upp muskler, leder och senor
• Gör kroppen mer insulinkänslig
• Åldras långsammare och reducerar åldersrelaterad prestation.


Visst låter det fantastiskt? Prova själv - det är helt klart värt det.

Jag köpte en burk idag Active Care 120 kapslar för 115:- Fantastiskt billigt för nyttan den gör.






Minimalt med kolisar

Ska göra mitt yttersta för att vara i toppform till mätningen. Så nu är det extra viktigt att tänka på vad som äts ett par veckor framöver.

Satsar på att äta så lite kolhydrater som möjligt, kommer dock fortsätta med gröten på morgonen. Hoppas med hjälp av detta och med ökad cardioträning på maximal utdelning.


Dags för middag!


Nyp mig tack!

Var borta på gymmet en sväng och pratade med kostrådgivaren Jenny. Har nu bokad tid för en kalipermätning!

Vad är nu det för nåt? Är antagligen din spontana tanke...

Här är en bra sammanfattning från PT Jespers hemsida


"Kalipern är en slags tång som mäter hudveckstjockleken (underhudsfett). Denna mätning visar klientens fettprocent och fettvikt. Jag använder mig av en 4-punktsmätning. Det vill säga framsida överarm (biceps), baksida överarm (triceps), under skulderblad (subscapulärt) samt ovanför höftkam (suprailiacalt). Med kalipermätningen följs förändringen av kroppsammansättningen."

Ska bli oerhört intressant att göra det här, önskar bara jag hade en refenrensmätning från innan jag började träna för 15 månader sen. Enligt Jenny får jag även reda på vart på kroppen jag har tendens att lägga på mig fett, om jag sover tillräckligt mycket m m.

Har tid bokad den 9/5 kl 14.00 - Fram tills dess är kolhydrater bannlysta och fullmatat schema med cardioträning.

Wish me Luck!


Idag vila

Morgonpromenad 40 min - That's it!?
Kommer kännas märkligt att inte ta gymväskan i eftermiddag och låta någon muskelgrupp ladda ur.

Ska i och för sig bort dit iallafall och lämna in mina träningsbyxor, där dragkedjorna till fickorna gått sönder. Brukar inte gnälla men dom borde hålla längre än några månader.

Ha en fortsatt trevlig morgon!


Blev ett besök till

En av mina starkare egenskaper är att jag är förbannat envis. Jag vet vad jag vill uppnå, och jag vet också att det krävs en massa arbete för att nå dit.

Därför blev det ytterligare ett besök till gymmet idag. Inte för att lyfta vikter, utan i syfte att få bort lite vikt. Efter en halvtimmes stampande på crosstrainern, var iallafall inte pannan torr. T-shirten kunde lätt försett en uttorkad man i Sahara med vätska i en vecka.

Det jag vill säga är att nu finns känslan av välbehag hos mig igen. Jag klappar mig själv på axeln och säger:

-Bra jobbat Martin!


Ett litet länkbyte




Bloggen drivs av Jenny Thrumberg 18 år från Södertälje. Läs om drömmar, mode, musik tips och mycket mer!


Underbar kropp



Kommer jag i närheten om 5 år är jag nöjd!

Vad tycker du?


Inte på topp idag

Jag ville prestera, men kroppen ville nåt helt annat. Passet idag var allt annat än uppmuntrande, då ingenting kändes riktigt bra. Tog slut efter bara en halvtimme och då helt utan pump överhuvudtaget. Får bli en återhämtningsdag imorgon med endast morgonpromenad på schemat.

Har haft ett bra upplägg på träningen sista veckorna och känner mig långtifrån övertränad. Fast lite vila får förhoppningsvis positiva reaktioner och jag räknar med att köra på för fullt i slutet av veckan igen.

Dagens pass:

Pull-ups 3x10
Bänkpress 3x10
Hantelpress 3x8
Bröstpress i maskin 3x10
Mage i maskin (abdominal) 5x12
Sida mage i maskin (torso rotation) 5x12





Det ena leder till det andra

Med ett växande intresse för både kost och träning, är det i längden svårt att även titta lite extra på gymkläder. Absolut inget som kommer i första hand, då det finns viktigare saker att lägga pengarna på, men drömma lite ibland måste man få göra. Just nu är jag i behov av nya byxor och en hoodtröja.

Gör mig lycklig och sponsra mig med dessa plagg tack! Inte det...hmmm, köper en trisslott då istället!



Finns att beställa hos: Gymgrossisten


05.42 God morgon!

Somnade tidigt igår så idag känner jag mig riktigt utvilad. Har precis varit ute på morgonrundan på drygt 5km, och sitter nu och äter gröt.

Blev en massa inlägg igår, men jag glömde skriva ner styrkepasset. Gör det mest för egen del, då jag är för lat att föra träningsschema i pärm.

Igår tränades axlar och vader:

Pull-ups 3x10
Shrugs 5x15
Axelpress i maskin 5x10
Vadlyft 5x12
Militärpress m stång 3x10
Hantel delta 3x10

Idag är en ny dag och kommande pass blir bröst och mage.

God morgon!


Är det inte bara tanken som räknas?

Hade tänkt att pressa kroppen med ett cardiopass ikväll, men just nu känns det oerhört avlägset. Om jag blundar och tänker crosstrainer kanske fettförbränningen går igång. Hmm...inte det nej!

Får se hur det blir med det, ska det bli av måste jag vara hemifrån inom en halvtimme. Finns risk för att nån hittar mig sovandes i omklädningsrummet på gymmet imorgon annars.

Vore rätt soft att bara sjunka ner på soffan en stund. Smutta på ett glas rött...nej nej nej! Vad är det frågan om ikväll? Snart sitter jag väl där med flottiga fingrar och har vräkt i mig en påse grillchips med.

Kanske lika bra att lägga sig tidigt istället, och ge fullt imorgon.

Vad gör ni en helt vanlig måndagskväll?

 


Jag kan min sak...

För att få helheten bör ni först läsa inlägget om matpolisen. Här följer ett kort utdrag:

"Min kosthållning har smittat av sig en del på mina kollegor på jobbet. Med glimten i ögat kallar dom mig matpolisen. Märks tydligt när en matlåda nästan smygs in i kylskåpet, då innehåller den garanterat gårdagens pizzarester "

Dröjde inte många minuter innan en ur personalen stegade in med en väl ihopknuten påse, innehållande en matlåda.

-Idag får du inte se vad jag tänker äta. Sa hon och fnittrade till sådär skyldigt.

Jaja, med bloggen redan skriven och en hög igenkänningsfaktor satt jag där ganska nöjd med inlägget. Visste inte då, att det ett par timmar senare skulle bli ännu bättre.

(tiden går och närmar sig lunch)

Pling! Luckan till micron öppnas och en tallrik forslas snabbt ut till lunchrummet.

•sniff doft sniff•

Den där doften går inte att ta fel på - hade jag verkligen prickat så rätt?

Jodå! Där satt hon och mumsade minsann.


Du glömmer väl inte?


Svar på lägenhetsannons

En bekant och hennes kompis har sedan en tid tillbaka sökt bostad via Blocket. Idag kom oväntat drömmen dom båda väntat på - Frågan är bara om dom kan vänta tills nästa vecka.

Ämne: Ang. Två vänner söker lägenhet i Kalmar att dela

Tjall.

Söker två brudar till i mitt liv, ni får bo gratis, bara ni tjänar mig och mina andra inneboende, inte mycket men städa, diska ,laga mat osv.

Vi bor i stor lägenhet mitt i Kalmar och är 9 personer här nu.
Ni kan flytt till oss nästa vecka.

Abdul



Dom kallar mig polis...

Vad man stoppar i sig på en dag påverkar dig mer än vad du tror. Humör, blodtryck och vikt är bara några faktorer som du enkelt kan påverka genom att göra små förändringar i din kosthållning. Jag har gjort det hyggligt enkelt för mig genom att ha en "ätardag" i veckan, där allt är tillåtet att mula in i fodergluggen. I veckorna försöker jag hålla nere framförallt kolhydraterna och sötsaker som godis eller chips är bannlysta. Jag är lite knäsvag för just godis, men även på ätardagen brukar det numera inte bli några större mängder.

Min kosthållning har smittat av sig en del på mina kollegor på jobbet. Med glimten i ögat kallar dom mig matpolisen. Märks tydligt när en matlåda nästan smygs in i kylskåpet, då innehåller den garanterat gårdagens pizzarester. Påsen med godis bakom kassan är ersatt med nötblandning, så ett visst inflytande har jag ändå haft.

-Är det här nyttigt? Vad ska jag äta idag?

Inte helt ovanliga frågor jag får på jobbet. Det märks att det finns en vilja och nyfikenhet att förbättra - kanske är det just viljan och motivationen som behöver en liten knuff. Kunskapen skaffar man sig på vägen och att läsa en innehållsdeklaration är inga större svårigheter.

En kollega på jobbet har antagligen större kunskap än mig både gällande träning och kost, men likt förbannat görs det många gånger tvärtom. Periodare som tränar stenhårt men uppnår inte önskat resultat just på grund av kosten. Nu kommer det dock hända grejer då frukostmackan idag var ersatt med Keso och banan. Bra jobbat!



God morgon

Då var det måndag igen och styrkepasset har ersatts med promenad. Blev den vanliga rundan straxt under 5km, som jag gått ett antal gånger nu. Fastnade givetvis vid ett övergångsställe idag, så det fick bli lite joggning och ta igen förlorad tid.

Styrkepass väntar i eftermiddag och då ska det tränas axlar och vader. Innan dess frukost - gröt med hallon + 2 kokta ägg, lite tillskott och en kanna vatten.


Mitt andra hem

Folktomt i morse kl 06.30 - var ensam en timme innan första trillade in. Ett gym i toppklass och jag trivs fantastiskt bra. Detta är på andra våningen. En trappa ner finns gruppträning, dans och yoga.


Tända av från socker

Det märks i kroppen idag att jag vräkte i mig marängswiss igår. Försöker kompensera upp sockerbegäret med bananer och andra kolhydratkällor. Skafferiet har öppnats ett stort antal gånger i sökande efter något att stoppa i munnen.

Undersökningar visar att vi i snitt får i oss ca 45 sockerbitar / dag. Ett konstant intag där det långsamt skapas ett ovetandes beroende. Ta t ex en vanlig tallrik standard yoghurt, den innehåller lika mycket socker som ett dricksglas Coca Cola.

Inte konstigt att humöret går som en skenande berg och dal-banevagn hos vissa, som kanske inte fått äta på några timmar. Kanske är dom inte medvetna om det själva. Att irritationen som uppkommer kan bero på en sån enkel sak som socker.

Att predika är enkelt - sen att leva efter det är betydligt svårare. Dubbelmoralen hos mig är skyhög som t ex sockrar barnens pannkakor. Serverade dessutom lite fika nu - blev det frukt idag? Ehh, jag skyller på att jag gick och handlade när jag själv tänder av från begäret.

Ställ dig själv några frågor:
• Finns det socker i produkten?
• Står det socker i innehållsförteckningen eller något annat som verkar sött?
• Behöver du produkten eller kan du välja en mindre sötad eller helt osötad version?
• Finns det någon motsvarande produkt som inte innehåller socker som du kan byta till?
• Är du beredd att byta ut matvaran?
• Från och med när ska du i så fall byta ut den?


Möttes av mörker...och en dammsugare

Söndag härliga söndag! Ledig dag för dom flesta och det verkar även gälla träningen. Åkte till gymmet runt halv sju och där var det mörkt tills rörelsedetektorn uppmärksammade min närvaro. Var i och för sig en städerska i korridorerna som gick i sin egna lilla värld. Hade nog tyvärr kunnat skrämma livet ur henne, då hon stod med ryggen emot mig och dammsög. Jag fick ta en liten omväg för att hon skulle se mig utan att få hjärtstillestånd.

Genomförde ett fantastiskt bra rygg och tricepspass denna morgon. Känner att kroppen svarar otroligt bra just nu och jag orkar mer och mer för varje pass. Inte bara viktmässigt utan kan köra fler set i kombinationer utan att orken går ur mig helt och hållet. Givetvis ger jag allt vad kroppen klarar av, men återhämtningstiden är just nu riktigt låg och jag kan snabbt ge mig på nästa övning.

Sitter just nu med en kaffe och njuter av en fortsatt ganska lugn morgon. Ganska grått väder denna förmiddag, så vi får se vad som händer framöver. Har en enorm tvätthög att ta hand om, men "tyvärr" var tvättstugan fullbokad. Jaja, det man inte hinner idag, kan man alltid göra imorgon.

Morgonens pass:

Uppvärmning 15min på bandet rask takt

Pull-ups 3x10
Sittande rodd, smalt grepp 3x12
Trapezius i maskin 5x8
Latsdrag brett grepp 5x12
Triceps drag i rep 3x10
Lyft med hantel på bänk 3x12
Triceps liggande på bänk med skivstång 3x10
Front pull-down i maskin 3x12

Tillskott innan pass:
Tight Xtreme 1st
Brutal anadrol 3st

Tillskott efter pass:
Protelux 360 proteinshake 30g



Latsdrag - bra basövning.


Avslutar frosseriet med lite nyttigt

Fruktfat och en kopp Blå Jungfrun the halvligganses i skönaste soffan. Underhållning på dumburken får bli ett par avsnitt Vänner.

Kan en kväll avslutas bättre?


Frikort med mat idag!

Kan man tacka nej till en tre-rätters?

Svaret är givetvis nej!

Ikväll har det frossats i allt jag vanligtvis försöker undvika. Stenhård cardio på gymmet imorgon 06.30 med andra ord.


Living in a box

För drygt en månad sen flyttade vi in i vår nya lägenhet. Första fasen att få in möbler och packa upp det mest nödvändiga gick ganska fort. Resterande lådor hamnade under trappen i vardagsrummet, och har agerat allt från klädsamlare till att stapla prylar på.

Tro nu inte att jag varit så duktig att jag packat upp dessa lådor. Nejdå, men jag hittade en betydligt bättre plats att ställa dom på. Så nu är det rent och fint kring trappen iallafall.

Gjort lite nytta med i och för sig - monterat en hatthylla i hallen. Annars hade garanterat alla kläder hamnat på golvet istället, eftersom lådorna numera är borta.


För nytillkomna läsare...

Då bloggen legat nere bra länge har även många läsare av samma skäl slutat titta in regelbundet. Ser nu när jag är igång igen att läsarantalet ökar för varje dag som går, vilket känns fantastiskt kul. En del av er lämnar ett spår av en liten kommentar och det uppskattas ska ni veta. Tack! Finns fortfarande dom som följer via Bloglovin och jag ser fram emot en ökning även där. Numera finns jag även att följa på Facebook.

Är du intresserad av kost och träning?

Då finns det all anledning att läsa min blogg, för jag är snudd på besatt av ovanstående. Det ligger i min personlighet att inte göra saker halvdant utan här är det "all in" som gäller. Har tränat styrketräning i drygt 15 månader och det blir bara roligare för varje pass jag genomför. Är absolut inget muskelberg, utan en helt vanlig kille som funnit ett intresse som tilltalar mig. Visst har jag som mål att bygga upp min kropp, men sånt tar tid och min tidsplan ligger planerad 5 år framåt.

Vad fick mig att sluta spendera fredagskvällen på soffan med en öl i handen och den andra rotandes i godisskålen?

-Martin! Du börjar få mage...

Där har ni meningen som blev startskottet för mitt intresse. Mage? Jag? 30+....Det måste jag göra något åt!
Nu 15 månader senare är det absolut på väg åt rätt håll. Den kommande magen är nu istället dom kommande magrutorna. Ölen är utbytt mot vatten och pistagenötter. Självklart unnar jag mig en öl eller ett glas vin ibland, men absolut inte i samma mängder som förr. För att göra en förändring krävs vilja och disciplin, vilket jag lyckats ganska bra med.

En del tycker jag är extrem - Visst det kanske är så, men det är just så här jag vill ha det. Min sporre och morot är resultat. Förändringen som sker med kroppen beroende på vilken träningsperiod som utövas. Att kunna gå ner 4kg på tre veckor enbart genom att lägga om träning och kost - DET är motivation för mig. Får ganska ofta höra något i stil med: Det får inte gå till överdrift - Du måste ju leva också.

Mitt svar är: -Jag lever i allra högsta grad och mår förbannat bra dessutom!





____________________________________________________________________________

Vinn presentkort!!!



Härligt med morgonträning

Vaknade 05.45 i vanlig ordning i morse. Drog mig en kvart och gick sen upp för att att käka en kesella med lite jordgubbar och nötter. Har testat att träna på tom mage, men när det gäller styrkepass tar kroppen slut alldeles för fort. Är det promenad är det inga större problem, då äter jag när jag kommer hem. Idag var det låren som skulle få sig en omgång och då brukar det bli ganska tunga set, så nånting i kistan var ett måste.
 
Var på gymmet vid 06.30 och en entusiast hade redan infunnit sig och stod på bandet med svettig panna. Då jag cyklade till gymmet tog även jag en rejäl uppvärmning - blev 5km rask takt med intervall motlut.

Styrkepass:

Varvar dessa två då jag tycker det är skönt att sträcka ut ryggen mellan varje set. Ca 90s vila
* Knäböj 5x8
* Pull-ups 5x10

* Benpress 3x10
* Framsida lår i maskin: 3x10

Tillskott innan pass:
Tight Xtreme 1st
Brutal anadrol 3st
Tillskott efter pass:
Protelux 360 proteinshake 30g

I lurarna spelades Mudvaine & Blood for Blood



Chin/pull-ups fantastiskt bra träning - Rekomenderas!

Då var det helg igen

Fredagskväll! Veckans i särklass tröttaste afton, där ögonlocken känns fullkomligt misshandlade av en gruskastande Herr John Blund.

Har avnjutit en gyrossallad med extra mycket kött. Till skillnad från älskling som vill ha mindre kött och mer sallad. Ni kanske förstår att det tar lite tid att beställa vår mat. Förklara för någon som är van att anteckna några nummer på pizzor och som svarar på knagglig svenska:

-Klart om en kvart, fjorton dar. Välkomna!

Nu är det i vilket fall dags för en kopp the, och sen kolla på ytterligare nåt avsnitt av serien Vänner. Har kommit till halvtid nu dvs säsong fem. Många goda skratt har det blivit så här långt.

Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll!

Klockan ringer tidigt imorgon - tänkte hinna med ett träningspass innan darling sticker till jobbet.


Dagens styrkepass avklarat

Blev ett ganska snabbt pass då jag inte riktigt kom iväg så tidigt som jag hoppats på. Väl på gymmet öppnade jag dessutom väskan och insåg att mina brallor hängde kvar på jobbet. Blev till att springa tillbaka och hämta dom för att sen genomföra några tunga set med fokus på bröst och mage.

Som lite uppvärming blev det ett gäng pull-ups. La mig sedan på bänk och körde hantelpress - gick bra idag och jag ökade på vikten med ett par kilo i sista set. Följde upp med cable-cross och sen bröstpress i maskin. Som avslutning tre set mage även det i maskin.

Eftersom det drog ut på tiden fick även duschen efteråt prioriteras bort - luktar *sniff sniff* ganska hmm....dags att åka hem och duscha tror jag allt.




Ni glömmer väl inte vara med i tävlingen?


Favorit från förr!

 Absolut javisstist

Ta en dag och riktigt lyssna på personer i din närhet, ganska snabbt kommer du lägga märke till verbala tics. Återkommande små ord som hela tiden upprepas i konversationen. Jag frågade några personer igår vad just dom hade för tics. Alla funderade en stund, sen fick jag ett ganska oväntat svar i stort sett från samtliga. Det visade sig att dom själva inte kunde komma på vad dom sa, men däremot på deras närstående blev det mycket lättare.



Människor med sjukdomen tourettes syndrom har en hel drös med verbala tics, som jag inte kommer skriva här då dom med största säkerhet är könsrelaterade.

Vanligt förekommande ord som jag stötte på var:


* Faktiskt

* Liksom

* Va? (trots att personen hörde vad man sa)

* Absolut

* Vettu

* Mmmm, mmm

* Javisst


Ordet "faktiskt" är för mig oftast negativt laddat. Tänk dig in i följande situation:

Lördag kväll – Du har ansträngt dig i köket hela dagen med att tillaga en trerätters middag. Dina vänner äter och dricker med stor aptit, flertalet av dom tar även påfyllning av varmrätten. Mätta magar som väntar på en skvätt kaffe sitter vad du tror nöjda fortfarande till bords.

Det är då den spontana frågan ställs:

-Smakade det bra?


Sällskapet svarar belåtet i kör:

-Ja, det var "FAKTISKT" jättegott.



Hur känns den? Vad hade dom för förväntningar? Ska dom få nåt kaffe överhuvudtaget?


Vinn ett presentkort!!! Avslutad!


Vill du vinna ett presentkort värde 400:- att nyttja vid köp på WhiteAway.se?

Tävlingsregler:

Gilla The Edge på Facebook




Dela tävlingen på din tidslinje & på din blogg för störst chans att vinna.

Länk:
http://edgeman.blogg.se/2012/april/vinn-ett-presentkort.html

Lämna en kommentar i detta inlägg att du är med och tävlar.


På WhiteAway hittar du ett stort sortiment inom vitvaror, hushåll och personvårdsprodukter.  



Tävlingen pågår till t o m 2012.04.29 Vinsten kan ej bytas mot kontanter




Jag behöver investera...

...i regntäta promenadkläder. Var inte långt ifrån att jag drog täcket över huvudet, och lät regnets smattrande mot fönstret söva mig på nytt.

Men....vad är lite regn att vara rädd för?

Efter 4,8 blöta kilometrar är det nu dags för frukost. En rejäl proteintallrik denna morgon, eftersom mina kära havregryn var slut.

God morgon!


Kvällsmat jag aldrig tröttnar på

Enkelt - hyggligt billigt, nyttigt och förbannat gott.

250g Kesella 0,1% med valfria frukter/bär. Lite valnötter och ikväll även krossade linfrö.

På gymmet sker nedbrytningen av musklerna, sen gäller det att förse kroppen tillräckligt med protein för återuppbyggnad.

Denna måltid motsvarar 30g protein vilket är ca 6 timmars verkningstid.


En lugn kväll

Efter att ha ätit en fantastiskt god torsk gjord i ugnen blev det en liten kvällspromenad. Nu har jag parkerat baken i tv-soffan och lär antagligen stanna där tills det är dags att sussa kudden.

Får straxt bli en kopp the och lite jordgubbar. För övrigt ganska smaklösa gubbar, men det får absolut funka. Straxt innan läggdags intas i vanlig ordning kesella med frukt och nötter - gott och nyttigt.

Önskar er alla en fortsatt riktigt trevlig kväll!


Bra eftermiddagspass

Är nu rejält trött i kroppen efter 45min styrkepass. Marklyft, pull-ups och biceps curls med skivstång avlöste varandra. Marklyft som helt klart är en av favoritövningarna går bättre och bättre nu för varje gång. Har haft problem med tekniken där varje gång jag lagt på lite vikt. Fokuserar betydligt bättre nu och lyfter stången före rumpan, vilket gör att ryggen inte tar stryk. En stor bidragande faktor till att det numera sitter är att jag köpte dragremmar för ett par månader sen. Greppet blir betydligt bättre och det är ingen risk att tappa stången.



Dragremmar från Better Bodies


Idag kom den beställda hjälpen

Paket är alltid lika kul att få och jag uppskattar framförallt dom som kommer med avsändare Gymgrossisten. Just nu är jag inne i en träningsfas där fettförbränning står i fokus och jag har ökat på min cardio ganska ordentligt. I kombination med en kolhydratsnål kost resulterar detta förhoppningsvis att en hel del underhudsfett åker bort. Första tre veckorna gick toppen och 4kg rann av mig direkt. Har en önskan om att försöka "tighta" till kroppen ytterligare så nu tar jag till lite hjälp i form av tillskott.

Tight! Xtreme heter produkten som ska provas och jag hoppas den ska ge ett bra resultat. Är sedan tidigare bekant med det omdiskuterade ämnet Geranium och vet att jag tål det och biverkningar uteblir. Vill du läsa mer om produkten kan du göra det HÄR.


Denna produkt kan medföra positivt dopingsvar och skall därför Ej tas av testade atleter i samband med
tävling. Produkter innehållande geranium (kan även gå under benämningarna: geranamin, 1,3-dimethylamylamine (DMAA) samt metylhexanamin) skall ej tas av testade atleter.
Ämnet klassificeras enligt WADA som stimulantia och är förbjudet i samband med tävlning.
 
 Ämnet är godkänt som kosttillskott


Tight! Xtremes uppgraderade formula innehåller ämnen med kraftfullt centralstimulerande och fettförbrännande effekt.

  • Mentalt och fysiskt uppiggande
  • Bättre fokuseringsförmåga
  • Stimulerar frisättningen av fett från fettväven och ökar förbränningen av dessa
  • Ökar termogenesen
  • Minskar aptiten

Prova själv!

Att ta en morgonpromenad i rask takt innan frukost är ingen uppoffring, utan en belöning till dig själv. Jag kan hålla med om att vissa mornar tar det verkligen emot att lägga det varma täcket åt sidan, för att bege mig ut i till exempel duggregn.

Men.....


Jag kommer ut och får frisk luft och min förbränningsmotor jobbar på högvarv resten av dagen. Även orken får sig kick som varar hela vägen fram tills läggdags.

Jag går en runda som tar 38-40 min klockat med appen Endomondo - sträcka 4,8km. Det är den tiden jag hinner prioritera på morgonen för att sen inte behöva stressa halvt ihjäl mig.

Det är just det som det handlar om - att prioritera och planera. Ursäkter som: Jag är så morgontrött och jag hinner inte håller inte. Slit på en vecka och sen kommer istället heta rutin och inte ett måste.

Min morgon spenderades även vid spisen - det värsta jag vet är att vara hungrig, så idag fick det bli dubbla matlådor.



Älskar mat....fortsättningen

Andra middagen är baconlindad fylld kycklingfilé med fetaostsallad. Serverades med två kalla såser - vitlök & paprika chili. Kycklingen är fylld med finhackad vitlök, paprika, fetaost, färsk chili och timjan.


För er som älskar mat

Då jag inte varit alltför aktiv med bloggandet sista tiden, tar jag ikapp lite även i kategorin mat.

Först ut är en klassisk oxfilé som serverades med wokade grönsaker. Marinerade grönsakerna separat i två olika kryddvarianter - sweet chili & vitlök. Alltsammans förenades bra i woken och toppades med lite parmesanost.





Nya lägenheten

Vi börjar sakta men säkert komma i ordning. Här är några bilder från vardagsrummet.


Bloggen kommer få liv igen

Jag lever - något hektiskt, men jag lever. Fick en nytändning av att blogga idag då det trillade in ett mail från ett företag som vill sponsra en tävling.

Jag återkommer med mer information inom kort.

Ha det så fint så länge!


RSS 2.0