Vinnare + du = Sant?


Vid det här laget vet dom flesta hur detta går till, men drar det kort för er som inte har en aning.

Delta genom att kommentera det här inlägget.
Det som står på spel är att bli länkad från min blogg till sin egna och på så sätt få fler läsare.

Vinnaren presenteras nu på måndag och blir länkad hela veckan ut. Lottningen görs av mina barn som får säga ett nummer mellan 1 ---> Antalet kommentarer

Den som vinner kommer även få sin "Header" publicerad i ett inlägg.

Lycka till!

Ny veckans blogg länk upplagd!


Tack!

1199 unika träffar igår


Bläck & nålar

Somliga nöjer sig med en nyckelpiga på vristen, andra går lite längre och en del går överstyr. Har man skaffat en tatuering blir det i regel ett par till inom några år. Nu är det bra länge sen jag fick huden nålad, men tankarna finns där att pryda en underarm med lite konst.

Har sedan tidigare åtta stycken gaddningar utspridda på min kropp - en del bra, andra mindre lyckade. Viktigt att poängtera att jag inte ångrar någon av dom idag. Hade jag fått börja om hade det kanske blivit lite andra motiv här och var, då stilarna utvecklats med åren.

Då jag är väldigt impulsiv óch gärna vill att saker helst ska hända igår, slog jag en signal till en tatuerare häromdan. Var riktigt exalterad över att jag kanske skulle få slå mig ner i stolen och återigen få uppleva den brännande känslan av nålar som tränger ner i huden.

- Du är välkommen i slutet av februari 2011.

Ehhh, nej tack! Blev mitt svar. Tydligen var jag inte ensam om att gå i tatueringstankar. Såsom det ser ut just nu stannar min blivande gadd i just tankarna ännu en stund.
Dagens frågeställning: Har du någon tatuering som du ångrar?


Jag lyckades!

Igår var det då dags att bjuda på min utlovade 3-rätters middag. Något stressigt blev det emellanåt, då det var en hel del moment jag aldrig gjort tidigare. Fast jag tycker det är oehört kul att utmana mig själv lite i köket och prova lite nya kombinationer. För er som glömt vad det var som skulle lagas lägger jag återigen upp menyn:


Förrätten blev lite knep & knåp då det var ganska pilligt att få ihop knytena. Fyllningen bestod av:

* Kräftstjärtar
* Räkor
* Röd chili
* Vitlök
* Lite tomatpuré & hummerfond


Penslade knytena med rostade sesamfrö i smält smör. Resultatet blev väldigt gott, kanske inte hade varit helt fel med några droppar sötsur sås till. Nästa gång ska jag göra lite olika fyllningar för att förhöja smakupplevelsen.


Varmrätten kände jag mig mer hemma på, då det är svårt att misslyckas med oxfilé. Viktigt som många dock glömmer är att alltid låta köttet vila 10 min i foliepaket innan servering. Till köttet gjorde jag grillade fetaostfyllda paprikor som garnerades med färsk timjan. Serverades på en bädd av ruccolasallad.

Var lite stressigt med just grillmomentet då jag hade kantarellsås på spisen och grillen placerad i carporten. Grillade även lite färsk sparris som förkokades i ca 30 sekunder. Även dom hamnade i foliepaket tillsammans med lite riven parmesanost för att få lite mer smak.

Klyftpotatis är nog uppskattat av dom flesta så det kändes som ett givet val. Blandade upp med broccoli - squash - lök och lite färsk timjan. Stort tack till Mita som plockade gula kantareller till den härligt krämiga såsen.  


Den vita chokladmoussen gjorde jag redan kvällen innan, då den den behöver stå kallt i minst tre timmar innan servering. Moussen blev otroligt god, men jag ska byta ut kiwisåsen till hallonsås nästa gång då kiwin blev lite för syrlig. Garnerades med chokladdoppade physalis och ett tunt chokladflan vid sidan av glaset.Älsklingen som fyllde jämnt fick förutom en god middag även en bukett med trettio ljuvliga rosor. Grattis ännu en gång hjärtat. Hoppas du blev nöjd med din dag.Jag älskar Dig!Härliga Stensö

Åkte ner med barnen till Stensö tidigare idag och tog en fika nere vid vattnet. Efter att ha mumsat wienerbröd & chokladbollar tog vi en liten promenad och njöt av höstsolen.

Besparingar?

Möttes av denna skylten nere vid Stensö badplats tidigare idag.
På stranden låg ett par tre krattor utspridda. Hårda besparingar inom kommunen?

Ger man sig in i leken....

Håkan Hellström riktar stark kritik mot juryn i Idol, han är dessutom redo att ta kampen i egna händer.

-Dom ska ha stryk, riktigt mycket stryk!

Kära Håkan, antingen har du oanade talanger inom kampsport alternativt kan du säkerligen sjunga ihjäl dom med dina falska toner. För av bilden att döma tror jag inte att du är kapabel att knäcka en tandpetare.
Till tidningen Filter säger han även att juryn är helt inkompetenta.
-Vad kan Laila Bagge? Absolut ingenting!Anar jag en smula avundsjuka Håkan? Kan det vara så att fansen börjar tryta och detta är ett sätt att skapa lite debatt? Hur som helst tror jag att alla som söker till ett program som Idol vet vad som väntar dom. Hade varit intressant att se dig på en audition Håkan. Vet inte varför jag kommer tänka på underbara Anna från 2006:

Festmiddag

På måndag fyller älsklingen år & ska skämmas bort ordentligt. Dagen ska hon spendera på Spa och efter det ska jag bjuda på middag. Har satt ihop en tre-rätters meny som jag hoppas ska bli bra.


Den finns där....någonstans

Familjen - vänner - jobbet - naturen - matlagning - inredning - teknik & mycket mer


Allt ovanstående är för mig lycka & kärlek på ett eller annat sätt. Jag har allt, men ändå kan jag inte riktigt le inombords just nu. I ett par veckors tid har en lättare huvudvärk envist etsat sig fast i mitt huvud. En värk som sakta spridit sig till kroppens samtliga muskler och leder. Det är inget nytt att jag med jämna mellanrum får lite ont i ryggen, men det jag har nu känns lite annorlunda.

Tröttheten är även den konstant närvarande, trots att jag sover betydligt mer nu än för låt säga fem år sen. Kanske beror det på höstens intågande med mörkare kvällar som spelar mig ett spratt. Tror i och för sig mer på att det kan vara aktivitetsbrist som gör mig lite extra trött. Har vid ett par tillfällen provat att träna lite på gym, men tappat intresset för det lika fort som jag börjat.

Tänkte att jag skulle börja med lite tidiga morgonpromenader för att bli lite piggare. Stiga upp en timme tidigare än övriga familjen och ge mig ut i friska luften, så kanske mitt usla morgonhumör är lite bättre när jag kommer hem.

Många skulle nog spontant säga att jag är på väg att bli utbränd, men det tror inte jag. Kanske mer lite bränd i hörnen och behöver se över lite rutiner och prioriteringar i vardagens slentrian. Jag känner att signalerna som min kropp skickar mig just nu kräver en förändring, och dom signalerna kommer jag ta hänsyn till.

Bara att få skriva av sig lite här på bloggen gör mig mer positiv. Hade nyligen en vecka då jag inte gjorde ett enda inlägg, och det var inte för att tiden inte fanns. Utan för att motivationen helt enkelt flydde sin kos.

Jag är stark i mig själv och vet med största säkerhet att lyckan kommer infinna sig inom kort. Har aldrig varit speciellt bra på att tala om mina känslor, allra minst när jag mest behövt det. Att skriva är mitt sätt att förmedla och även läka, så jag förlitar mig på det.

Min familj är min största lycka någonsin, nu ska lyckan kompletteras med ett inre leende!

Dags att vända blad...


Nu var det roliga slut

Gallringen är ett faktum, nu börjar Idol på riktigt. Allvaret infinner sig men underhållningen försvinner. Jag tillhör dom som tycker första programmen är fantastiskt roande. Personer som själva är övertygade om att dom har Sveriges bästa sångröst, men där sanningen är att dom aldrig borde lämnat duschen.

 Vem kan det här glömma charmtrollet från 2007


Till alla er som fått nobben av juryn och känner att ni behöver återgå till replokalen i duschen ytterligare ett år eller två, har jag hittat en perfekt lösning.


Biten av en parasit

Det händer inte ofta att jag är ute till skogs, men i söndags blev det en liten picnic i en skogsglänta.  Vi hade hur trevligt som helst, drack kaffe och åt glass. Uppenbarligen var vi inte helt själva där i skogen.

Mitt på gäddhänget, där satt den lilla rackaren idag på morgonen. En liten parasit som livnärde sig på mitt blod, och efterlämnade ett grymt kliande bett.Min var tack & lov inte lika stor som på bilden


Plats nr 20

Utdrag från en intervju med blivande riksdagsledamot Thoralf Alfsson 52 (SD):

– Jag har faktiskt inte tagit reda på någonting, inte ens pratat med partiledningen, säger han.
Däremot vet han redan att SD kan komma överens med Alliansen, de ska kunna samarbete om kriminal- och invandrarpolitik.
Ni vill minska invandringen med 90 procent, vill Alliansen det?
– Det vet jag inte. Men vi vill hindra islamiseringen.
Så det gäller bara invandrare från muslimska länder?
– Ja främst. Asiater som startar restauranger och håller sig till sitt liv har vi inga problem med.


Känns Thoralf kvalificerad att sitta i Sveriges Riksdag? Efter att ha blivit invald, har han inte ens pratat med partiledningen. Han verkar inte ha någon större koll på övriga partiers syn på invandringspolitik, däremot vet han att Alliansen kommer sammarbeta med dom i dessa frågor.

Du fick iallafall inte min röst i valet & jag hoppas vi slipper höra din röst i talarstolen framöver.
Läs hela artikeln i Barometern

 


I förbifarten

Dagen efter valet och blandade känslor cirkulerar i kroppen. Tänker inte grotta ner i mig i varför/hur kunde detta hända, utan hoppas att Fredrik håller sig till planen att ALDRIG låta SD få inflytande i svensk riksdag.

Hörde två flickor i 12-årsåldern småprata i skolan idag på morgonen:

- Sverigedemokraterna har kommit in i riksdan.  Säger den ena flickan med ett leende på läpparna

- Ehhh,  jaha. Svarar den andre lite avvaktande.

- Min pappa röstade nämligen på dom. Fortsätter flickan och ser nästan lite mallig ut.

- Tystnad.......

Jag upplevde det som att dessa två flickor var bra kompisar då dom satt där tillsammans där på trappan. Kan man begära att en 12-åring ska förstå innebörden i vad som har hänt? Eller är hon så pass påverkad av pappans övertygelse i valet, att hon tror sig göra rätt?


Flickan som fick detta berättat för sig är adopterad......


Fria ordet

Byn har fått en ny skola. Det man insett i efterhand är att den redan nu är överbelastad med skolbarn, och att det eventuellt kan bli problem i framtiden för barnen att få plats i lokalerna.

Byn har även hastigt fått en tillfällig flyktingförläggning efter beslut av Migrationsverket. Våra kommunpolitiker var helt ovetande om detta tillskott på drygt 140 flyktingar varav ganska många är barn. Nu är det från dags datum räknat kommunens ansvar att ordna skolgång åt ca 20 av dessa flyktingbarn inom 30 dagar.

Om flyktingar ska kunna tas omhand på bästa sätt, måste hela kedjan av berörda instanser vara informerade från start. Att lägga ansvaret på kommunen med så kort varsel är i mina ögon helt oacceptabelt.

Migrationsverket ska ha ett kontor på förläggningen som kommer vara bemannat ett par dagar i veckan. Övrig tid får dom klara sig själva, säger Solveig Bengtsson ställföreträdande chef på Migrationsverket i Högsby.

Klara sig själva? Skolgången för barnen kanske reder ut sig, men vad ska tonåringar och äldre ha för sysselsättning under två månaders utredningstid?

För att hjälpa krävs organisering. Inte snabb omplacering.
Vad väntar du på?

Har du dåligt samvete över den där kalla goda fredagsölen, som du egentligen inte borde dricka p g a att ytterligare en bilring börjat ta form? Nu kan du unna dig en extra öl & en stor pizza innan det är dags att bege sig ut på krogen.

Nu undrar du givetvis hur detta går till? Äta fet mat och dricka öl, utan att behöva vara rädd om figuren. Lugn mina vänner, ni behöver inte ringa plastikdoktorn och betala en himla massa pengar. Ni behöver inte heller lida i efterhand av en massa ärr som måste läkas.

För endast 249:- är problemet ur världen! Investera redan idag!


Fredagsmacka

Fredag kväll och en händelserik helg att se fram emot. Ikväll har varit en riktig myskväll i soffan med familjen, eller rättare sagt familjen har haft mys och jag har skalat räkor. Många räkor - närmare bestämt två kilo. Älsklingen hade önskemål om räkmacka och jag är aldrig svår så på att äta skaldjur.

Nu sitter jag äntligen i soffan jag med, mätt och belåten smuttandes på kall Asti. Filmen Offside är på tv men jag har sett den tidigare så det får bli att blogga lite istället. För att återgå till räkmackan gjorde jag ikväll en liten specialare. Räkorna är svåra att göra annat än att skala dom, så jag gjorde en smakupplevelse med lantbrödet istället.

Ett par minuter i ugnen - lite olivolja - gned ovansidan på brödet med en delad vitlök - på med lite flingsalt & nymald svartpeppar.

Blev en rejäl smakhöjare till en annars ganska "basic" räkmacka.Garnerade med aiolifylld ägghalva och lite röd rom på gurkbädd.


Vidrigt Kanal 5

Det var lite gulligt när deltagarna i Big Brother byggde sin lilla onanikoja. Jag menar, vem skulle inte bli lite småkåt efter 79 dagar inlåst i ett hus utan att få lätta lite på trycket? Nu fanns det visserligen enstaka sexuella förbindelser även i BB-huset, men där visades inte allt för den oskyldige tv-tittaren.

Baren - Vem kan glömma baren? Spriten flödade bland dom "faktiskt" arbetande deltagarna. Lite sex på nån toalett här och var, och säkerligen nån som kräktes på bästa sändningstid.

Villa Meduza - Lite mer sprit, något mer sex & några mindre skandaler. Nog skrivet om denna B-produktion.

Paradise Hotel - Skandalprogram! En orgie i det mesta & lite till.


Igår var det premiär för Kungarna av Tylösand. Tar mig här friheten att citera Timbuktu:

- The botten is nådd!

Hur i helvete rent ut sagt kan Mastiff med smilfinken Calle Schulman i spetsen ens komma på tanken att skapa detta vidriga program?

Deltagarnas egna ord:

- Tittarna kommer skratta ihjäl sig!

Jag kommer inte bemöda mig att skriva nåt om själva programmets innehåll. Hela produktionen sammanfattas enkelt med ett ord: Dynga!

Halvtimmen jag orkade med av programmet fick iallafall inte mina mungipor att röra på sig. Det var snarare tårar på väg uppbringade av ilska som infann sig.

Fy skäms Kanal 5!Fantisera aldrig högt

-Hårdare Chris!

Två ord som kostade henne livet. I njutningens klimax yttrade tvåbarnsmamman Joanne dessa två ord, sambon blev rasande då hans namn var Gary.

Kanske hade hon ett förhållande med en Chris vid sidan av. Kanske fantiserade hon för att förhöja sin egen njutning lite grann. Hennes sambo såg rött och högg ihjäl henne med en kökskniv - hans dom blev livstids fängelse.

Gary är skyldig till mord, det är inget snack om saken. Det han aldrig kommer få reda på är om hans sambo var otrogen eller inte.Fråga: Hur skulle du reagera?


6-0


Lite spartips Anna

Då var skilsmässan klar och det blev inte riktigt som Anna hade tänkt sig. På grund av ett välskrivet äktenskapsförord får hon nöja sig med en engångssumma på 2,7 miljoner. Räcker inte allt för långt om man nu ska tro på hennes utgifter / månad. Här följer en redovisning:

Annas kravlista

 •     Under skilsmässoförhandlingarna inlämnade Anna Anka till domstol en specificering över sina utgifter och inkomster varje månad. Här är en del av de utgifterna:

  Kläder (för sig och sina två barn): 180 000 kronor
  Hyra: 71 700 kronor
  Sjukförsäkringar: 10 755 kronor
  Barnpassning: 14 340 kronor
  Skolavgifter: 57 360 kronor
  Mat och husgeråd: 28 680 kronor
  Restaurangbesök: 21 510 kronor
  Gåvor, underhållning och semestrar: 71 700 kronor
  Kemtvätt: 14 000 kronor
  Smycken och juveler: 113 000 kronor
  Donationer: 3 500 kronor

  Listan lånad från www.aftonbladet.se

Lär hon sig hur en tvättmaskin fungerar sparar hon genast en låginkomsttagares månadslön. Restaurangbesöken ska väl inte vara omöjligt att dra ner på, hon snittar 330 McDonalds menyer i månaden. Sen var det då hyran på nätta 71 700:- borde gå att få ner lite. Eller är det nödvändigt med 9 toaletter och 350 kvadrat sällskapsyta?

Tror inte det går nån direkt nöd på dig Anna - Du lever i en fantasivärld det är allt.

 
Det kliar bakom öra 3

Lite söt är han allt lille Yoda
Helgens bravader i bilder

I lördags var det fest med KappAhl gänget, som började med en tipsrunda & lite fotbollsgolf. En toppenkväll med härliga människor och god mat/dryck.

Cinna klipper till


Älsklingen fokuserad


Emina siktar


Vätskepaus


Jämför bilringar?


Världens bästa Ninni - alltid lika glad


Sängkammarblick? Va! Jag?


Ett glatt gäng på väg tillbaka


Toan är lycka ibland (hann före mig i kön)


Emir vid grillen


Kvällens värdinna - Helena


Sötast vann!


Vann inte, men glad iallafall


Äta snöre - Gick sådär för hjärtat


Inte min bästa gren - löste sig genom att knuffa tvåan

Tack för en riktigt trevlig kväll!

*smack*

Kristallgalan avklarad. Grattis till alla vinnare, ett mindre grattis till Viktoria Silvstedt som inte hade där att göra. Bjuda in henne till att dela ut ett pris måste vara kvällens stora tabbe. Hello Sverige *smack* alla mår bra *smack* jag ska dela ut ett sexigt pris *smack smack smack*

Kollar just nu på tv4+ och eftersnack och vem tränger inte in sig i bild tuggandes på en morotstav om inte detta skämt till individ.

- Jag bah ehh...vad händer? Jag har this crazu energy!

Fick just frågan:

-Varför gör du inte mer tv i Sverige?

-Jag är för blyg tror jag *smack*

Dagens sanning Viktoria - Det finns inte utrymme för dig på tv-tablån.
Veckans öl

Varje fredag är det dags att provsmaka veckans öl. En liten trevlig avslutning på veckan då jag och min kollega utbyter en öl. Idag blev det en öl från Gotland.


Flagga  Wisby Klosteröl (nr 1400)
   
Land Sverige
   
Distrikt Sverige
   
Alkoholhalt 5,0 %
   
Färg Bärnsten, oklar.
   
Doft Fruktig, lätt rostad doft med inslag av smörkola och citrus.
   
Smak Fruktigt, friskt, smakrikt, balanserat öl, inslag av citrus och smörkola.
   
Användning Fruktigt, friskt, smakrikt, balanserat öl, inslag av citrus och smörkola.Fruktigt, friskt, smakrikt, balanserat öl, inslag av citrus och smörkola.
   
Beska=5
Beska
Fyllighet=6
Fyllighet
Sötma=2
Sötma
  Fågel
 
Fisk
 
Fläsk
 
Buffémat
 


Ardi har fimpatNu har myndigheterna gripit in och låtit 2-åringen Ardi få behandling mot sitt rökberoende. Han sägs numera vara helt rökfri och frågar inte ens längre om cigaretter.

Ardi som blev introducerad av cigarretter redan vid 18-månaders ålder (av sin idiot till far) har rökt 40 giftpinnar om dagen sen dess.

Nu kanske det är läge att låta föräldrarna få en lektion i kost, då jag tycker "lille" Ardi borde börja tänka på sin vikt.

Tidig kväll

22.00 och ligger redan nerbäddad i sängen. Blir påtagligt påverkad av att mörkret gör entré betydligt tidigare numera. Hösten tar ett stadigare grepp för varje dag som går, vilket brukar innebära tända värmeljus och mycket film. Sommar och bad är härligt men jag tycker verkligen att även hösten är fantastisk. Regnet är väl iofs ingen jättesuccé när jag cyklar till jobbet, men att komma hem och krypa upp i soffan med ett glas vin-tända ljus & en bra film är underbart.

Har ikväll zappat runt bland kanalerna utan att egentligen fastnat för nåt speciellt. Tittade lite på galningen Per Morberg när han lagade en mumsig middag åt sin dotter och svärson. Sistnämnda visade sig vara ingen mindre än storsnoken Fares Fares, härlig skådespelare och producent. Jaja, hur som helst måste Per ha en skruv lös nånstans då han beter sig som en förvirrad iprenman på kockutbildning. Trots detta blir slutresultatet av hans matlagning helt sagolik. Kockunderhållning på hög nivå då han har en kall öl på bordet och svär i var tredje mening, men lyckas ändå få till det med en smula charm.

Min tv-kväll avslutades med en dansk dokumentär om Tobias Möller. En tragisk historia om en pojke som gjorde allt för uppmärksamhet. Från snatteri till bankrån - 16 år bakom galler. Missade sin dotters sex första år i livet innan han blev frigiven. Klarade ett par år innan det var dags för ny dom på fem år för grovt väpnat rån.

Dags för mig att få besök av John Blund och sussa kudden några timmar.


Så förbannat roligt


En fråga?

Ska det vara nolltolerans för snus på arbetstid?

*    Ja!
*    Nej!
*    Det är upp till arbetsgivaren att besluta!


Sport i all ära...

En del spelar fotboll, andra traskar runt på en golfbana. Själv spelar jag poker, visserligen med förlust på förlust fast jag tycker det är förbannat kul iallafall.  Sen finns det dom som går lite utanför ramarna och satsar på lite mer udda grenar. Igår avgjordes det fjärde värlsmästerskapet i brottning. Nu tänker ni vadå utanför ramarna, brottning är väl hur vanligt som helst.

Jag säger bara grattis till segern Elliot Rourke! Du är nu världsmästare i brunsåsbrottning!


Dagens kombination

Hemma snabbt för att äta lunch. Efter en snabb inventering i kylskåpet, beslutade jag mig för en kyckling/oliv sallad med lite vitlöksalsa till. Sneglade lite på en ensam hamburgare som låg kvar i ett paket, redo att stekas. Färska hamburgerbröd på bänken - varför inte kombinera?


Ett liv kantat av droger?

Läste precis en intervju med artisten Patrik Isaksson.

Huvudrubrik: Knarket tog vännens liv
Underrubrik: Patrik Isakssons liv är kantat av droger och död

Han berättar om sin "tuffa" uppväxt i förorten Husby, om hur gänget som han hängde med knarkade.
-Barndomen har lämnat många smärtsamma minnen, säger Patrik.

Hela artikeln uppfattar jag som att Patrik har varit den som haft det svårt, tills sista stycket kommer. Då visar det sig att han alltid sagt Nej till droger och att han varit rädd för att tappa kontrollen.
-Droger var aldrig min grej

Att se sina vänner dö i förtid är inget jag önskar någon. Tankar som slog mig när jag läste artikeln var följande: Vems liv har varit kantat av droger? Vem har haft det svårt? Är Patrik den som haft det jobbigast genom att se på när vänner har knarkat ihjäl sig?

Att skriva ett par "hits" om det är förvisso fint gjort, men se vart du befinner dig idag Patrik. Hur har dina vänner haft det på vägen mot döden?

Att leva tillsammans/kring med en missbrukare är tungt (troligen så även för Patrik). Valen som finns är att antingen försöka hjälpa, men då vill det till att missbrukaren vill ta emot hjälpen. Eller att ta avstånd för att skydda sig själv och närstående. Det sistnämnda är något jag själv gjort, och står för då jag anser det vara det bästa i mitt fall.

All heder till er därute som lyckats ta er ur era missbruk. Ni är bevis på att det går att få hjälpen och att ni haft styrkan som krävs för att bryta ett beroende. Varje dag är en kamp - fortsätt kämpa! 
Dela gärna med er av era erfarenheter antingen som kommentar eller via min kontaktlänk.

Journalistiken idag kan förvisso vara väldigt vinklade och missvisande, dock är det fakta att droger dagligen tar mångas liv.

Läs hela artikeln om Patrik Isaksson

Följer upp detta inlägg med ett boktips:

James Frey - Tusen små bitar


RSS 2.0