Gott nytt år!


Dagens tub


ZzzZzzz


Dagens tub


Läsarnas val

 



Tack till Hurtta & Djurkompaniet


Tjurgubbe

Var inget charmtroll som besiktade min bil idag. Försökte föra en dialog med honom, men det enda som hördes från honom var ett bittert muttlande. Medans min bil fick en grundlig genomgång och en fällande dom, gled det in en Porsche vars förare inte ens behövde kliva ur bilen. Gjorde endast en avgasmätning sen åkte OK stämpeln fram. Hade inte reagerat om det var en sprillans ny bil, fast den här hade lätt tio år på nacken. Kan inte en Porsche ha fel på t ex lampor, styrleder och annat skit?

Bilprovningen särbehandlar helt klart beroende på vad det är för bil som rullar in.

Edit: Kan ha varit en ombesiktning på bilen bredvid - därav det korta besöket.

Rösterna är räknade

Kul att så otroligt många har röstat  fototävlingen. Tack till alla er och tack för alla fina bilder som skickats in. Nu är alla rösterna räknade och kan avslöja att det står mellan dessa två:

 

Vinnaren avslöjar jag lite senare idag!


Rygg till salu



Hade en liten förhoppning om att ryggen skulle kännas lite bättre idag, men så blev det inte. Kan man sälja muskelfästen och ryggrad på Tradera tro? Skulle förvisso inte ha nån vidare hållning kvar i kroppen om jag inte ersatte sålda delar med nya.

Kvällen igår blev en riktig succé med god mat och tillhörande dryck. Åt en klassisk vitlöksbröd & mozarella till förrätt, vilket aldrig kan tröttna på. Efter det blev det premiär för min del - hjortytterfilé med potatisterrin - måste säga att jag blev glatt överaskad av just varmrätten. Hjort är definitivt något jag själv ska tillaga och bjuda på vid tillfälle. Till efterrätt fick det bli ytterligare en klassiker nämligen cremé brüle och en kula äpplesorbet.


Gott gott gott!

Nu är det dags att försöka få lite struktur på den här dagen. Skrothögen som står parkerad utanför som ska tituleras bil, ska få sin dom på besiktningen senare idag. Problemet just nu är hur den ska köras dit, då jag inte riktigt är sugen på att ratta en bil med en rygg som skriker värre än trasiga lameller.

Jag återkommer!

Snart dags för lite mat

Ska alldeles straxt bege mig bort till restaurangen och äta lite god mat. Sitter och njuter lite med en gammal höna i handen. En öl jag inte köpt på väldigt länge, vilket jag i drickandes stund inte kan förstå varför.



Ha en riktigt trevlig kväll alla därute i nätrymden!


Nyårsmat

Står du i funderingar vad du ska bjuda på för middag på nyårsafton? Kan rekomendera följande tre-rätters meny jag gjorde när min sambo fyllde jämnt.










Mer om rätterna kan du läsa  <HÄR>


Jag tror det knakade

Det kändes bra i ryggen idag när jag gick till jobbet, men efter det att en pall med styckegods kört fast utanför lagerdörren är det mindre bra igen. Envis  som en åsna är jag och gjorde givetvis ett par tappra försök att dra in pallen trots att handtrucken satt fastkilad i snömodden. Med ena näven om dörrkarmen och andra på trucken lyckades jag skapa mig en fin liten knuta bakom ena skulderbladet. Inte f*n  gjorde det mindre ont när jag till slut insåg att jag fick plasta av godset och bära in det manuellt.

Tack för en riktigt vidrig start på dagen! Vet dessutom att det kommer dyka upp fler pall varor under dagen.

Ser fram emot kvällen då jag tillsammans med kollega/kollegor ska gå ut och äta lite god mat, som en fin avslutning på det här året. Hoppas att ryggen håller ihop så jag slipper åka dit i permobil.



Kommer inte nyttja uteserveringen ikväll p g a två meter snö

Dagens tub


Jättetrött


En riktig nagelbitare

Såg en film häromdan utan att riktigt veta vad jag gav mig in på. Jag är inte killen som uppskattar att se filmer där allt går ut på att skrämma åskådaren till det yttersta. Möjligen är jag lite extra känslig, men den här hade vissa moment där hjärtat hoppade över ett par tre slag.



Text från www.cdon.se

* Emily Jenkins jobbar inom socialtjänsten och tror att hon sett det mesta som jobbet medför. Tills en dag då hon träffar den blott 10-åriga Lillith Sullivan, vilket blir hennes nya och mest mystiska fall. Emilys värsta föraningar bekräftas när föräldrarna försöker döda Lillith. Emily räddar henne och bestämmer sig för att ta hand om henne tills den rätta fosterfamiljen dyker upp.


Fråga: Gillar du skräckfilmer?


Skapligt dag 1

Drygt 80 personer har hittills röstat i fototävlingen, men jag tror det finns betydligt mer resurser därute. Stor ledning just nu till:



För att rösta klickar du <HÄR>



Veckans blogg v.1


Lovar du?


Rösta på bästa bilden

RÖSTNINGEN AVSLUTAD!
Då var det dags för moment nummer två i tävlingen om ett Hurtta vintertäcke till hunden.

Nu ska det röstas!

Lämna en kommentar (i det här inlägget) med siffran på det foto du vill rösta på! Endast 1 röst / person & ip-nummer.
Anonyma röster räknas inte med i slutresultatet.

Alla  hjälpmedel tillåtna: Vänners vänners mormor på Facebook - eller kanske lokalradion?




Bidrag: 1


Bidrag: 2


Bidrag: 3


Bidrag:4


Bidrag: 5


Bidrag: 6


Bidrag: 7


Bidrag: 8


Bidrag: 9


Bidrag: 10


Bidrag: 11


Diskvalificerad p g a mjäll i skägget är inte snö



"Vinnaren utses 2010.12.30"



Vinnaren av julspecial

Grattis säger jag till Johanna som blir länkad och ska dessutom göra ett gästinlägg.




Psst: Maila ditt inlägg på [email protected] så publicerar jag det senare.


Dagens tub


Bloggen får vänta lite....

Har det lite stressigt p g a att centrat där jag jobbar har varit utrymt av säkerhetsskäl. Nu har snön på taket skottats bort och vi har öppet som vanligt igen. Arbetsdagen blev något kortare fast med lika många sysslor att hinna med.


Sibirien?

Tog en promenad idag med barnen i släptåg på en snowracer. Insåg ganska snabbt att plogbilarnas prioritering inte var cykelvägarna. 


Ska promenera till jobbet imorgon. Kan bli intressant då detta i stort sett är enda hållet. 


Har ni haft det bra?

Nu när julhysterin börjar lägga sig kommer julrean och tar dess plats. Visst går det att fynda ordentligt och då framförallt kläder och elektronik. Har varken lust eller ork att trängas med en massa köpglada människor för tillfället, så jag håller mig på hemmaplan istället. Ska gå en långpromenad med barnen nu och njuta lite av det fina vädret. Märkligt att det kan slå om från storm till strålande sol på bara ett dygn.

Hoppas alla har haft en härlig jul och att tomten varit generös. Jag blev otroligt glad över kläderna som min älskling köpt till mig, en tröja och en skjorta från Esprit. 


Anmälda



OBS! INGA FLER BIDRAG GODTAS!!!

Här ser ni bidragen som hittills kommit in till fototävlingen där man kan vinna ett värmetäcke från Hurtta.
Vill du skicka in ett bidrag till tävlingen klickar du:

<<<HÄR>>>

























Dagens tub


Skotta skotta skotta

Öland totalt insnöat

Trafikläget i Kalmar län akut: 2,5 meter höga drivor och sjuktransporter måste ske med bandvagn

Plogbilarna kör fast och bandvagnar har fått rycka ut för sjuktransporter. Öland är totalt insnöat.

– Man ska absolut inte ge sig ut på vägarna, säger Mikael Gard, räddningschef i beredskap i Mörbylånga kommun.

Enligt honom är läget som värst på södra Öland från brofästet och nedåt.

– Vinden har dragit ihop drivor som på sina håll är 2-2,5 meter. Plogbilarna kör fast och lastmaskiner måste köra före dem och gräva för att de ska ta sig fram, säger Mikael Gard och berättar att sikten är kraftigt begränsad i snöyran.

Hoppas inget allvarligt händer

– Man får bara hoppas att inget allvarligt händer. Flera delar av ön kan det ta timmar att ta sig fram till som det ser ut just nu.

SMHI:s klass 2-varning som igår låg över Skåne och Blekinge ligger idag kvar för hela Kalmar län samt Öland och Gotland det närmaste dygnet.

– Det kan komma upp till två decimeter nysnö i det här området och det kommer vara fortsatt blåsigt även imorgon, säger Lisa Frost.

Annandagen värst i östra Svealand

Ovädret kommer sedan röra sig norrut under juldagskvällen. På annandagen när många julfirare väntas återvända hemåt beräknas ovädret framförallt uppehålla sig i östra Svealand och sydöstra Norrland.

– Det kan även bli snöfall i väster vid norska gränsen men i övriga landet blir det bra väder och uppehåll på annandagen, säger Roar Inge Hansen, meteorolog på Storm Geo.

Hela julhelgen bjuder dock på minusgrader i hela landet och i norr kan det bli riktigt kallt.

– Föregående natt hade de minus 37 grader i Jonsele, som var kallast i Sverige. Hemavan hade minus 33 grader och ungefär så kommer det se ut under resten av helgen också. Många orter kommer ha temperaturer ner mot minus 30 grader, säger Roar Inge Hansen.

”Snorhalt”

Trafikverket och polisen varnar dock för mycket halt väglag i hela Sverige. För dem som ger sig ut på vägarna gäller det vanliga – starta i tid och håll avstånden.

– Det är snorhalt ute. Det blev jag själv varse om när jag körde till jobbet i morse, säger Ronnie Eriksson på Stockholmspolisen.


Erik Olsson 

Källa: www.aftonbladet.se

Vinnaren är.....



Tack till alla deltagare och tack till alla som har röstat!

Vinnare av ett presentkort på foder från Royal canin blev katten Chili


Till vinnarens matte/husse: Skicka namn/adress & vilket foder ni vill ha till [email protected]


Dagens tub


Spännande....

Nu är samtliga röster räknade!



















Håller lite till på det........


Då var det dags igen



Efter ett par dagar med kallt men klart väder utan nederbörd, var det nu dags  för nästa oväder. Snön vräker ner på för oss "som jobbar inom handels" en av årets största shoppingdagar. Tror i och för sig inte att lite snö skrämmer bort riktigt alla sista-minuten-julklapps människor.

Idag ska vinnaren utses i fototävlingen! Det blev som jag förutspådde en kamp mellan Chili & Slayer, i skrivande stund har jag inte en susning om vem som vunnit. Sätter igång och räknar röster idag på lunchen.

Sitter precis och ska ordna med en liten julklapp till min älskling. Som vanligt är jag ute i god tid =)


Ses imorgon igen


Låt inte stressen knäcka er

Känns det lite som att du inte hinner med allt inför jul? Är "att göra" listan övermäktig den lilla tiden du har?

Lindra stressen genom att skriva ut följande guide på ett A4

OBS! Bör ej göras direkt på er monitor OBS!



Vad pratar du i?


Dagens tub


Jag kan inte vänja mig



Jag vet att jag bor i södra Sverige - jag vet att det finns dom har som det värre - Jag vet att det finns varma kläder - Jag vet att jag inte borde klaga

JAG AVSKYR DETTA FÖRBANNDE VÄDER!


Att börja morgonen med att sparka upp ytterdörren, för att sen fortsätta med att rycka/bända upp bildörren. Sätta sig i frysen...jag menar bilen och med skallrande tänder försöka ta sig till jobbet. Det är inte kul - inte alls kul.

Jag kan hålla med om att det otroligt vackert ute, och att jag gladeligen skulle ut och fotografera lite. Det som inte uppskattas är små vardagliga ting som inte riktigt funkar när det är -20 grader ute. Nummer ett är att ta sig ur sängen - det är förbannat varmt och skönt där under täcket. Nummer två är...hmmm...hänvisar till nummer ett.

Det var dagens gnällande, så nu känns det mycket bättre. Jag återkommer självklart både med dagens tub och dagens fråga lite senare idag. Under tiden kan ni alltid tipsa alla hundägare om min tävling jag la ut igår som ni hittar <HÄR>


Det handlar om $$$

Har precis lyssnat igenom det så kallade debutalbumet efter Idol med Jay Smith. Rockartisten Jay är döende och håller på att ersättas med köpcentrum Jay som underhåller genom att spela andras låtar.

Hans röst och talang är åt helvete rent ut sagt för dyrbar att slösas bort på en skitrelease som den här. Hoppas verkligen inte skivkontraktet som medföljer vinsten sträcker sig på mer än ett år. Vore otroligt kul att höra en skiva som verkligen är Jay Smith, och inte hans tid i en tv-såpa som coverartist.


Avslutad

OBS! INGA FLER BIDRAG GODTAS


Har du en frusen hund är detta tävlingen du inte får missa. Värmetäcke av högsta kvalitet från Hurtta.

TÄVLINGSREGLER

* Skicka in din bästa bild med temat hund/vinter
* Kommentera i det här inlägget att du är med   
* Länka tävlingen i ett inlägg på din blogg (låna gärna bilden)

Vinnaren utses av er läsare via röstning på bästa bilden!



Tävlingen avslutas 2010.12.30
I samarbete med Djurkompaniet & Hurtta


Vilken spurt

Katten Chili utmanar Slayer på allvar idag vill jag lova. Det trillar in röster på löpande band.

Håller det i sig så står det mellan dessa två

   VS   


<<<<<RÖSTA HÄR>>>>>



Tankspridd? Jag?

Jag kom nästan ihåg den.

Den
lämnade kylen - den åkte med i bilen - bilen åkte vidare till min sambos jobb. Medresenär hela vägen var också den - dvs min matlåda.

Tur min favoritasiat stod därute och huttrade i sin lilla vagn. Stackarn sa att han "flös" som fan om fötterna.


Snyggt eller inte?

Du kanske redan har en eller flera? Eller tillhör du rentav dom som tycker det är gräsligt fult att sätta bläck i huden som skapar olika motiv. Det jag med största säkerhet vet är att idag är det inte bara kåkfarare och sjömän som pryder sina kroppar med tatueringar.


Dagens tub


Lite smidigare




Idag känns allt genast mycket bättre, ingen stress och en bil som startade på första försöket. Igårkväll hände inte allt för mycket förutom lite städning. Älsklingen gjorde en jätteinsats igår på dan och färdigställde två av rummen.

22.00 satt vi båda två och gäspade i soffan, så det blev en tidig kväll. Nu väntar en lång arbetsdag tills straxt efter åtta ikväll då butiksgallret dras ner. Nu har julhandeln kommit igång på allvar, så det lär antagligen bli ytterligare en tidig kväll i säng.

Ha en härlig dag i kalla Sverige. Kan säga att jag inte avundas er som arbetar utomhus. Brrr!



Tack för idag

Glöm inte anmäla er till Veckans blogg julspecial!


Det röstas för fullt

Rivstart av Slayer, men Chili jagar på starkt just nu. Inser nu att jag kommer ha en hel del röster att plöja igenom på torsdag när vinnaren ska utses.

Kämpa på nu! Må bäste katt vinna!


Fick en kommentar precis:
Anonym om Det röstas för fullt:

Får man inte se rösterna? : >

Svar: Samtliga röster kommer läggas ut på torsdag!




Röstar gör du <<<HÄR>>>


Rösträkning pågår

Röstningen är nu avslutad - vinnaren presenteras under dagen!


Du röstar genom att kommentera med namnet på din favorit. 
Alla medel i röstfiskeri är tillåtna - Facebook, Bilddagboken, Bloggen eller helsidesannons i Aftonbladet.

Skulle egentligen varit tre finalister, men jag hade så svårt att välja så därför får alla vara med.
(Inga fler bidrag godtas)

Max 1 röst / person!

Rösterna sammanställs på torsdag 2010.12.23!







Lucky                   Chili                          Puma


Tiny                              Sigge                               Sally

 
Slayer                                 Sally II

Nu startar vraket

Var hemma på lunchen en snabbis och bytte batteri på bilen. Startade på första försöket och ska förhoppningsvis fortsätta med det framöver.



Varför kan den inte funka på vanliga Duracell AA för 69:- Nu blev det istället ett tungt satskap för 1000:-

Avslutad


Veckans blogg vinnare

Det blev totalt tre vinnare den här veckan som blir länkade hela v.51
Under dagen kommer ny "Veckans blogg" att läggas ut och där kommer det förutom länkning vara en liten jul special. 

                                                       Grattis till denna veckans vinnare!








Det lilla extra

För en del duger inte julgranskulor från IKEA, utan man klär granen med juveler istället. Ska det vara guld -  diamanter och rubiner i granen bör den kanske inte vara 14 meter hög för att det ska vara ekonomiskt försvarbart.



Utsmyckad för 74 miljoner kronor. Hur länge tar det innan beväpnade män utklädda till Grinchen stjäl granen i år?

Källa: www.aftonbladet.se


Ursäkta?

Det är inte mitt fel att det är -10 ute

Det är inte mitt fel att bilen inte startar

Det är inte mitt fel att det snart är jul

Det är inte mitt fel att dagens planer blir ändrade






Likt förbannat är det jag som ursäktar mig!


Jag säger


Dagens tub


Då var den på plats

Granen klädd och glöggen urdrucken. Julkänslan har börjat infinna sig på allvar men det återstår fortfarande en hel del att pyssla med innan julafton gör entré. Sista julklapparna ska inhandlas och huset ska städas, dessutom ska bilskrället besiktas imorgon.

Trots att den är julröd kommer den troligtvis inte lyckas charma så pass bra att dom släpper igenom den. Kanske skulle sätta lite glitter i grillen och lägga ett paket till Herr Besiktningsman i form av en flaska whiskey i framsätet. Risken är väl att han ringer Farbror Polisen istället, så får man spendera julen i häktet anhållen för mutbrott.



Granen på plats i vardagsrummet. Julen går i silver & lila även i år.


Jakten kan börja

Hög? Låg? Bred? Tät?

Nu ska den perfekta granen inhandlas.


Tack för den


Vad barrar hos er?

Så här i jultider finns det ett avgörande val - vilken sorts gran ska vi släpa hem i år?


Pust!





Ont överallt just nu känns det som, synd bara att det inte resulterar i:


Avslutad

Imorgon blir det nya bloggar som länkas - lycka till!


Jag emigrerar

Den här dagen börjar inte direkt som jag hade tänkt mig. I min värld har jag precis stigit upp, tagit på mig morgonrocken och dragit igång kaffebryggaren.
Verkligheten säger: Upp och hoppa din förbannade latmask! Dra på dig kläderna som ligger närmast och bege dig ut och skotta undan all snö!



Varför? Varför? Varför?

Snö på julafton i liten mängd är ganska mysigt. Flingor som sakta faller till marken och förhöjer julkänslan maximalt.
Det som ligger utanför min dörr är allt annat än mysigt - det kallas tortyr. Jag tänker i vilket fall som helst dricka lite kaffe och äta ett par skinkmackor innan jag skottar för glatta livet.

Så även om jag inte haft det, så säger jag:




Som alltid


Bäst att vara pigg

Imorgon ska en hel del punkter bockas av på "att göra" listan inför jul. Gardiner ska bytas - julgran ska inhandlas m m - m m

Har precis segat mig igenom en riktigt usel film på Kanal 5, och känner mig  redo att uppsöka kudden. Så därför släcker jag nu sista lampan i huset och önskar alla en fortsatt trevlig lördagsnatt.


Vissa saker bara funkar


Äntligen!

Fick min efterlängtade latté till slut. Gjorde den lite extra mumsig genom att smälta ner en After eight. Nu blir det lite soffmys resten av kvällen.





Vad har ni för er denna lördagskväll?


Vilket är egentligen godast?


Man kanske skulle.....

....eller nej. Idag är en helt planlös lördag då jag inte tänker jaga upp mig i onödan. Tänkte precis göra mig en stor kaffe latté men såg att jag i vanlig ordning glömt köpa kaffe. Varför eskalerar suget efter denna dryck bara för jag vet att det är slut i burken? Ringt grannarna utan framgång i jakten på några mått malda bönor.


Dagens tub


Ses snart igen


Den kom i en dröm

För ca en vecka sen, vaknade jag med en halvskriven dikt i skallen. Har inte kunnat skaka av mig vissa segment ur drömmen, utan gör nu ett försök att omvandla drömmens ord till mina egna. Ta det för vad det är - flummigt, galet eller bra. Sak samma, jag behövde få ner det i skrift.



Nattens vidöppna ögon

Har du känt det
Har du upplevt det
Nattens intrång i din själ när du minst anar det
Hur kändes det
Vad hände

En tristess som genomborrar allt du tidigare tagit för givet
Nu ligger du bara där
Funderar
Undrar varför du inte kommer till ro
Vad hände

Minuter blir timmar i dess mörker
Pupiller söker trygghetspunkter att fästa sig vid
Ännu en gång vänder du kudden för att finna ro
Vart är den, finner du den
Vad hände

Morgonens första ljus når persiennens glipor
Återigen söker du trygghetspunkter med flackande ögon
Varför är du så trött
Du kom ju till ro till slut
Vad hände

Dagen ger dig styrka att orka natten
Dess timmar känns oändliga och blickarna iskalla
Snart är den åter
Natten
Vad händer


Middag för 1

Då barnen inte var hungriga och min älskling är iväg på tjejmys, fick det helt enkelt bli middag ensam. Vanligtvis gillar jag inte att laga mat till mig själv, men ikväll var jag sugen på nåt gott. Efter en liten köksinventering blev det förljande:

Sweet chili marinerad fläskfilé penslad med harissa (tack till Mita som gav mig en burk). Till köttet  blev det bakpotatis med en härligt stark fyllning med färsk chili/röd spetspaprika/rödlök och massor av kräftstjärtar. Lite grönsaker/oliver vid sidan av som jag toppade med rostade pinjenötter.

Sitter nu mätt och belåten med ett glas rödvin och njuter. Det är värt nån halvtimme extra i köket för lite enkel vardagslyx.








Fredagsgottis

Så här i juletid provas det givetvis julebrygd. Idag smuttas det på Mariestads bidrag i julkampen.  Mitt omdöme blir helt klart godkänt, kanske något spritig i eftersmaken.

   
 
MÖRK LAGER
   
Flagga  Mariestads Julebrygd  (nr 11338)
   
Land Sverige
   
Distrikt Sverige
   
Alkoholhalt 5,8 %
   
Färg Mörk, brun färg.
   
Doft Brödig, något kryddig doft med inslag av torkade aprikoser och kavring.
   
Smak Brödig, aningen bränd smak med viss sötma, inslag av torkade aprikoser och apelsinskal.
   
Användning  
   
Beska=6
Beska
Fyllighet=6
Fyllighet
Sötma=3
Sötma
 
Produktbild: Mariestads Julebrygd

2010.10.18

Det datumet togs beslutet att bli nikotinfri. Jag måste säga att det gått över förväntan då jag klarat det utan större komplikationer. Har inte fuskat varken med plåster eller bubbelgum och har konstigt nog inte upplevt nåt större sug efter ett bloss trots alkoholintag.

Med andra ord: JAG ÄR STOLT!



2010.10.18

Dagens tub


Dagens fråga

Jag är definitivt inte nån atlet, utan snarare en riktig soffpotatis. 2011 ska bli det bli ändring på det för då är det dags för slöfocken att återigen hitta tillbaka till ett gym. Har ingen ambition att blir stor och stark utan vill börja träna för att underhålla min kropp lite grann.



Dagens tub


Pendant mobilanvändare?

Är du fortfarande lite osäker på att telefonen är skyddad, trots extra skal och displayskydd. Investera då i phonefingers:



Det är bara en telefon för h%¤/¤#e. Den slutar inte fungera för att den får en repa på sig.


Sovmorgon

Nyduschad & två mackor med julskinka och stark senap i kistan. Fortfarande en timme tills jag ska ta en vinterpromenad bort till jobbet för att där avsluta en långt pågående inventering. Har plockat iordning lite här hemma och sitter nu i lugn och ro och *sniff sniff* kaffet klart.....

5 minuter senare

Sitter i lugn och ro smuttandes på en stor kaffe latté med några stänk av kanel på toppen.Den lilla gottegris jag är har jag även ett par After eight nära till hands.



Ni som har en timme över i en övrigt ganska stressad vardag - passa på att njuta!




Många mil

Har avverkat ca 70 mil i bil idag varav hälften av dom i ansträngande mörkerkörning. Detta blir troligtvis mitt sämsta blogginlägg hittills men jag orkar verkligen inte skriva idag. På återseende imorgon...ZzZzzZzz




Dagens tub


Inget jag är van vid

Klockan är 05.55 och här sitter jag med en kaffekopp i handen.



Snart dags att sätta sig i bilen och korsa Sverige på tvären för slutstation västkusten. Nu blir det att fylla upp en termos med extra mycket java & bre ett par smaskiga mackor för att kunna stanna på vägen och äta frukost.

På återseeende ikväll om jag inte somnar vid tröskeln när jag kommer hem.



På återseende


Dagens tub


Blir en tidig kväll och en tidig morgon

Slitsam dag med många stressmoment, en sån där dag som kommer raderas från hjärnan ganska omgående. Vill inte gå in på några detaljer mer än att jag känner mig hyggligt risig just nu.

Imorgon bitti ringer klockan extremt tidigt, uppstigning hmm mitt i natten känns det som. Ska sätta oss i bilen och för en dagsresa till Landskrona. Hoppas att E22:an är i någorlunda skick så att det inte tar mer än fyra timmar att köra.



Dags att fluffa till huvudkudden och försöka avsluta deckaren vi påbörjade igår. Minns jag inte fel så var det en miniserie i två delar, som definitivt kommer få delas upp på ytterligare nån kväll.

Önskar alla en riktigt trevlig kväll!


Sigge är hungrig!

Katten Sigge är sugen på att vinna mat från Royal Canin



Önskar honom lycka till i tävlingen!


Lite gnäll

Sitter just nu och beklagar mig lite över min rygg som inte är på sitt bästa humör idag. Problemet blir samtidigt att den påverkar resterande kroppen på ett negativt sätt. Det är riktigt dags att gå och få ryggen misshandlad en timme eller två hos en kiropraktor som kan bända och vrida saker och ting på sin rätta plats igen.



Kvällen igår blev inte allt för lång då väckarklockan ringde alldeles för tidigt igår. Gjorde ett tappert försök att se ett avsnitt av en svensk deckare, Erik Winter - Rum 10. Redan efter en halvtimme stängde vi av och somnade gott.

Nu blir det jobb några timmar, men jag har förberett lite tidsinställda inlägg ifall ni blir rastlösa.




Efter en låååång dag säger jag som vanligt


Första deltagaren anmäld

Sally är först in i striden om att vinna presentkort på kattfoder från Royal Canin




Vill du vara med att tävla med din katt?



(Klicka på bilden)



Ser fram emot ny säsong


Nya fondväggen

Nu har det mesta kommit på plats igen. Får se om hyllan ska tillbaka upp eller om vi låter det vara som det är.


Veckans vinnare

Grattis till tre vinnare som blir länkade hela vecka 50






Avslutad


Har du Sveriges sötaste/tokigaste katt och dessutom lyckats fånga den på bild?

Vinn presentkort på torrfoder från
Royal Canin till ett värde upp till 729:- (ca 6 månaders utfodring)

Är du osäker på vilket foder just din katt bör äta? Gör Royal Canins fodertest <HÄR>



1. Skicka din bästa kattbild till mig (Max storlek 1mb)

E-posta här! 

([email protected])


2. Bekräfta med en kommentar att du är med och tävlar

3.  Länka tävlingen på din blogg (Har du ingen blogg så räcker det med kommentar) 



<Tre bilder går till omröstningsfinal där Ni bestämmer vinnaren>



Tävlingen avslutas 23/12-2010 | Eventuell vinst kan ej bytas mot kontanter | Vinnaren kontaktas via e-post

 

 






Gäääääsp!

Att stiga upp 05,30 är inget jag direkt är van vid. Lucia firande på dagis klockan 07,00 idag  gjorde denna väckning ofrånkomlig. Sankta Lucia ge mig en stor kopp kaffe - gick min melodi i skallen straxt efter klockan hade ringt. Det ska tilläggas att även våra barn är extremt morgontrötta, så det var inte med en direkt glad min lilleman tvingades upp tidigt för att kliva i rollen som tomtenisse.

Fast visst glöms tröttheten bort väl där när alla söta barn klämmer i allt vad dom kan i refrängerna. Efteråt serverades det kaffe & skinkmacka, där jag satte fullt fokus mot ett koffeinrus. Bättrar på oddsen lite nu även på jobbet där bryggaren redan har fått leverera ytterligare ett par koppar het java.

 


Bortskämd i helgen

Middagsbjudning igår och samma sak idag, kan det bli mycket bättre? Idag blev vi bjudna på en riktigt mumsig kycklinggryta med röd paprika och ris.  Tack Carin för underbar mat! Nästa gång är det vår tur.

Pappa 61 år idag! Det har skålats med Jägermeister både innan och efter maten *mums* grattis ännu en gång på födelsedagen. Presenten som spikades upp ganska omgående på väggen är en daglig påminnare om att ingenting är omöjligt så länge kärleken är närvarande. Det glädjer mig från hjärtat att se i min fars ögon att kärleken verkligen lyser av all kraft och att Carin finns där att ta emot den.




Din dag idag!


God morgon eller nåt

Ett enda blogginlägg blev det igår och jag tror inte det blir allt för mycket bloggande idag heller dessvärre. Igår var det spring på stan mest hela dagen i hopp om att köpa dom sista julklapparna. Började i en väskaffär där älsklingen enbart skulle "titta" lite. Det slutade med en ny väska & matchande plånbok från Tiger Of Sweden.



Hon var verkligen i stort behov av iallafall en ny väska så plånboken blev lite som en bonus. Kommer inte tillåta henne att lämna tillbaka det även om en extrem ångestattack infinner sig haha =)

Kvällen spenderade vi hemma hos goda vänner, där det bjöds på en sagolik tre-rätters. Tunnbröd med tonfiskröra - baconlindad fetaostfylld oxfilé som avslutades med creme brulé. Tack så mycket för en riktigt trevlig kväll Fam. Tobiasson.

Idag blir det lunch hemma hos pappa som dagen till ära fyller år.


På återseende.


Dagens tub


Shopping väntar




Sitter med lite morgonkaffe och bara njuter. Straxt blir det julklappsinköp och en heldag på stan med älsklingen.
Till kvällen är vi hembjudna till goda vänner på middag och minns jag inte helt fel väntar en underbar tre-rätters meny.

Ha en toppendag alla! Är lite osäker på om det hinns med nåt mer inlägg idag.

Önskar alla en trevlig natt....


Det är inte alltid bäst att vinna


Rösta rätt & två bra skivor kommer inom kort

Rädda två karriärer: SMS:a Minnah till 72 400


Veckans öl

Svårt att hitta nåt bättre just nu tror jag. En iskall Czech premium lager - Rekomenderas vid alla tillfällen.

Flagga  Starobrno Premium  (nr 11341)
   
Land Tjeckien
   
Distrikt Tjeckien
   
Alkoholhalt 5,0 %
   
Färg Ljust, bärnstensfärgad.
   
Doft Maltig, lätt smörig doft med brödig ton.
   
Smak Maltig smak med stor beska, inslag av bröd och humle.
   
Användning Serveras vid 6-8°C till smakrik husmanskost.
   
Beska=9
Beska
Fyllighet=5
Fyllighet
Sötma=1
Sötma
  Fågel
 
Fisk
 
Fläsk
 
Buffémat
 

Tävlingen nu avgjord

Stort GRATTIS till:



Vinnare av ett presentkort till ett värde av 300:- hos SUMOpix

Tack till alla er som har varit med och tävlat & tack till SUMOpix som sponsrat


Fler tävlingar kommer upp inom kort - Lycka till!

Finns det nån därute?

Hör nån dina böner? Blir dom nånsin besvarade?
Själv är jag inte troende mer än att jag tror på mig själv som människa. Jag respekterar andras tro och är av åsikten att det är upp till var och en att själva bestämma.


En liten försmak

Hämtade lite julmat idag till lunch. Sitter just nu och undrar hur i h-vete jag ska kunna få i mig allt.



Märklig känsla att gå till Systembolaget och köpa non-alcoholic öl


God morgon

Härligt stilla dag med strålande sol, synd bara att jag inte hinner njuta av det då jag jobbar till 19.30 ikväll. Vad händer idag då? Ska utse en lycklig vinnare i SUMOpix tävlingen och en vinnare ska koras i tv-programmet Idol. Fredagsmys på hög nivå med andra ord.

Har ett par andra tävlingar på gång bl a en fototävling där kattfoder från Royal Canin (värde ca 600:-) står på spel. Återkommer till den tävlingen under dagen förhoppningsvis.

Nu får det bli lite kaffe & mys i soffan en stund innan arbetspasset börjar.

Än är det inte för sent att vara med i tävlingen om ett presentkort hos SUMOpix




Lite mycket idag

18.00 arbetsdagen är slut och jag byter om och beger mig ut i kylan för att promenera hem. Efter några minuter slår det mig att jag kanske hade bilen parkerad vid jobbet. Slog en signal hem och fick detta bekräftat - jag har haft bilen hela dagen. Det fick bli att gå tillbaka till jobbet för att sen köra bil hem.

Förvirrad?



Nu har jag fått avnjuta en fantastisk fläskfilégryta med chili & svamp. Ett glas gott rödvin har fått mig att komma ner i varv och nu blir det en dusch för att sen slappa på soffan en liten stund.

Jag hoppas att även du har en trevlig kväll!

Dagens tub


Blipp blipp pip


07.20 var man igång!




Vad har jag haft för mig tror ni?


Sova är skönt


Försent

Prylar - prylar jag älskar prylar. Självklart ska allt ha dom senaste uppdateringarna dessutom. Startade precis om min digitalbox från Telia utan att riktigt ha koll på vad som kunde hända. Den hängde sig och tjurade några gånger, efter ett par tre försök fick jag liv i den igen.

Slog upp Aftonbladets hemsida och möts av denna artikel http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8249107.ab


Tack till


Det drar ihop sig

Bara två dagar kvar sen ska det utses en vinnare!

Du är väl med och tävlar?




Valet är gjort

Efter att ha fått låna hem lite tapetpärmar har vi nu bestämt oss för en tapet från Eco. Blev perfekt i färgerna till vårt kakel och dom rostfria vitvarorna. Bild på hur det ser ut idag hittar ni i ett tidigare inlägg (alt. här)



Tror det kan bli riktigt effektfullt. Vad tror ni?


Har precis njutit en stund

Fem mackor med fantastiskt god julskinka som älsklingen kokat och griljerat idag. Är barnsligt förtjust i just julskinka, skulle lätt kunna bojkotta all annan julmat och behålla endast skinkan.

Fast vad vore en skinkmacka utan världens godaste senap?



Vilken är din favorit?


Efter jag ramlat...

...ser min kamera ut så här:


Innan jag ramlade...

....hann jag ta ett par bilder




Dagens tub

Tillägnar jag min älskade Sara


Aj!


Sitter just nu och tycker ganska synd om mig själv. Bakgrunden till detta är en rejäl vurpa igårkväll när jag var på väg hem från jobbet. Gick där i lugn och ro med händerna nerstoppade i jackfickorna, när skorna plötsligt tappade fäste. Då jag förvarade händerna i fickorna på jackan fick höften ta hela smällen.

Är brutalt öm längs vänster sida och jag gnyr till som ett spädbarn bara jag går emot med handen. Kanske borde skaffa ett par pensionärsdobbar till skorna för att ta mig hem tryggt ikväll.


Glömde varna

Såg en film häromkvällen som utan problem kvalade in på top 10 av det sämsta skit jag nånsin vilat ögonen på.

Utfärdar härmed en rikstäckande varning för filmen Original!


Tur jag har en

Jag tillhör dom som tar ny kopp mellan varje refill av kaffe. Jag använder säkerligen dubbelt så mycket redskap vid matlagning än vad som egentligen behövs. Frågan är om jag hade gjort samma sak utan diskmaskin?


Tidig morgon

05.40 *piip piip piip*

Blev till att gå upp tidigt idag då målerifirman skulle dyka upp straxt efter kl. 7 och kolla över lite beskitningspunkter på huset. Blir lite bättringsjobb på sina ställen och en fondvägg som ska sättas om helt och hållet.

Just nu ser den ut så här:



Vi får välja fritt från sortimentet från midbec - Valet ska vara gjort tills imorgon. Kvällen är räddad med att välja tapet. Kom gärna med tips om du vet om nån snygg tapet från deras sortiment. Inget fel på den vi har förvisso, men det är alltid kul att förändra lite.

Dagens tub


Dagens tub


Kvälls(mat) middag

Blev lite sen middag idag, men vad gjorde det när det blev otroligt gott. Paprika och sockerärtor frästa i olivolja och vitlök. Lite salt & peppar gör underverk smakmässigt fast just ikväll blev det även lite pesto. Lades på en bädd av babyspenat och toppades med rostade pinjenötter. Vid sidan av några skivor rostbiff och tzatziki.


avslutad


4 dagar kvar

Ni är väl med i min tävling sponsrad av SUMOpix där ni kan vinna ett presentkort till ett värde av 300:-




Ge bort nåt personligt i julklapp!


Grattis till veckans vinnare













För er som inte vann den här veckan, är det så himla bra att det kommer en ny chans inom kort.

Vem vinner länkning v.50 ?


Veckorna rusar iväg

Det gäller att göra det bästa av den, för vad tjänar det till att låta den springa ikapp och förbi. Syftar givetvis på tiden - du vet den där som ständigt klappar dig på axeln och med ett hånflin talar om att du minsann inte blir yngre.

Mina sista veckor känner jag att tiden varit en ganska trevlig prick trots allt. Har inte känt mig speciellt stressad utan haft ganska behagliga dagar där jag fått en hel del uträttat. Med det sistnämnda menar jag inte enbart jobb utan även på det privata planet. Jag påminner mig själv varje  morgon om mitt "kontrakt" jag skrivit och signerat och känner att jag inte avvikit allt för långt från planen.



Nu är det dags att läsa sista sidorna i en träffsäker bok med titeln "Håll kärleken levande". En underbar bok som sätter igång en kreativ tankeverksamhet i kärlekens tecken.


Ha en fantastisk dag -  det tänker jag ha!


Dagens tub


Söndagsbio

Vad ska man hitta på en slaskig söndag?
Vi bestämde oss för en eftermiddagsbio, biljetter är bokade till filmen Marmaduke. Hoppas på att barnen ska tycka den är kul.
Vad har ni för er på 2:a advent?

Ibland är det bara gott

Det händer inte ofta att jag är speciellt sugen på frukost. Idag var ett rejält undantag.



Nu ska datorn få lite kärlek - dags att formatera eländet.

Ha en härlig 2:a advent!

Ljus i mörkret








Pirat O´hoy


Dagens tub


Kanske lite sen

Jag är möjligen sist i världen med att inte ha sett detta tidigare, men lägger ut det iallafall.


Exakt vad håller snuskhummern på med?


Maskerad



Med skräcken i ögonen vinklade jag persiennerna i sovrummet för att se hur mycket snö det fallit under natten.

*gnugg gnugg*

Hmmm....Va? Solen får mina pupiller att krympa likt en skallerorm på jakt. Vad är detta? Sol!

Nu sitter jag här och njuter med morgonkaffet i handen. Har en hel del att göra idag då lillkillen ska ha en liten maskerad klockan tre. Innan dess måste det städas lite grann plus att lite mat & glass ska förberedas. 

En snabb sammanfattning av kvällen igår:

Räkmackor a´la Edge serverades med väl kyld Asti
Idol på tv - tilltugg och ett par goda öl (Staropramen)
Trött kropp & ännu tröttare ögon - somnade tidigt



Snart dags att förbereda kalas.

Jag ska bara...........dricka upp mitt kaffe först.

På återseende


Nu får det f*n vara nog

Jag säger upp mig - Jag skottar inte mer nu


Det ska inte behövas

Dagligen står det om överfall och oprovocerat våld i dagstidningarna. Vissa städer är mer hårt drabbade än andra men gemensam nämnare är att det tenderar att bli vanligare i hela vårt land.




Insnöad?

Fredag - härliga fredag.  

Min taniga kropp värker efter allt skottande av vidrig snö och det lär säkerligen behövas skottas minst en gång till idag. Märks att jag är en citykille som köpt sitt första hus då jag blivit bortskämd med snöskottning innan.

Vad har då denna dag att erbjuda förutom snöskottning?

Några timmars jobb till att börja med, sen blir det hem (om jag hittar bilen) och förbereda kvällens räkmackor. Tror bestämt det blir ett glas Asti  att smutta på till maten med. Kvällen ska definitivt spenderas i tv-soffan med massor av tända ljus och mjukaste filten över mina frusna ben.

Vad ska ni hitta på?

Bilden lånad från nätet




Veckans öl

 Fuskade lite med veckans öl  och drack den redan igår. En vinter ale med god smak  - rekomenderas! Skulle säkerligen smaka mycket gott tillsammans med en lite islay whiskey vid sidan om. 
     
 
ALE
   
Flagga  St Peter's Winter Ale  (nr 11331)
   
Land Storbritannien
   
Distrikt England
   
Alkoholhalt 6,5 %
   
Färg Mörk, rödbrun färg.
   
Doft Stor, nyanserad, fruktig, något rökig doft med inslag av torkad frukt, mörk sirap, lakrits och kavring.
   
Smak Smakrik, rostad öl med viss sötma, inslag av mörk choklad, kaffe, torkad frukt, kavring och lakrits.
   
Användning  
   
Beska=7
Beska
Fyllighet=8
Fyllighet
Sötma=3
Sötma
 
Produktbild: St Peter's Winter Ale

Skitväder

Borde nog inte köra bil idag - detta kallas skymd sikt



Drömbil?

Då lillebror fick körkort idag blir:


Grattis lillebror!

Han har jobbat & kämpat för detta. Så världens största GRATTIS till körkortet!



Kvällarna går fort

Har blivit mer morgonpigg men extremt kvällstrött sista tiden. Därav blir det inte allt för mycket uppdateringar på kvällarna. Igår kollade vi på ett spännande Maria Wern avsnitt och sen var det i stort sett tack o god natt. Inte likt mig som tidigare varit värsta nattugglan haha.

Natten har varit trång och svettig då båda barnen smugit in och krupit ner under nattens gång. Tror vi ska ligga lite lågt med fler Harry Potter filmer ett tag för deras del. Misstänker att det är ett par förtrollade monster som gör att dom inte somnar om i sina egna sängar.



Dagens fråga kommer som vanligt att läggas ut kring lunchtid.

På återseende!

Dagens tub


Ny morgon med inventering!


Ny tillfällig header

Vad tycks?

Ordinarie headern återkommer säkert igen:


Var den bra?

Höst och vinter betyder i regel att jag överkonsumerar film. Så därför undrar jag idag:


God morgon!

Blev ingen kvällsuppdatering igår p g a en del andra sysslor. Fick hjälp av grannen att dra igång bilen med startkablar (tack Stefan), efter det blev det ca 40 minuters planlöst körande för att ladda upp batteriet. Passade på i samma sväng att ge bilen lite extra kärlek med ny olja och lite glycol.

Väl hemma blev det soffläge och en hyggligt dålig film. Blev lite förväntansfull eftersom det inte händer allt för ofta att det kommer nya svenska filmer - Bröderna Karlsson.



Ett tappert försök att göra en lika kaotisk film a la´ Tomten är far till alla barnen. I det här fallet misslyckas Kjell Sundvall tycker jag ganska ordentligt. Har tittat runt på lite forum och konstigt nog får den skapligt betyg på dom flesta ställen.

Hur som helst skildrar filmen en sent påkommen relation om ett tvillingpar. En pedant Stockholmare och en smågalen norrlännings vägar möts och kaoset är i full gång.

Nu är det dags att jobba lite. Återkommer givetvis med "Dagens fråga" framåt lunchtid.


Dagens tub


RSS 2.0