Ganska kass jag vet

Ibland får bloggen helt enkelt kliva åt sidan några dagar. Har haft en del att göra inför resan, och tiden har helt enkelt inte räckt till för att uppdatera. Imorgon eftermiddag lyfter planet mot Turkiet, och en veckas sol och bad väntar. Ska bli fantastiskt skönt att lämna en just nu ganska stressig vardag (telefonen stannar hemma), och bara få "vara" några dagar.

Turkiet har ju dessutom det erkänt tredje bästa köket i världen. Tänker inte väga mig när jag kommer hem, utan det blir tre veckors intensiv cardio. Ska försöka att röra på mig även när vi är iväg, borde finnas nånstans att köra lite chins.

Mors dag har hunnits med att firas med. Här hemma gjorde vi ingen stor sak av det, då allt fokus ligger på resan. Men en massa svenska jordgubbar blev det på frukostbordet iallafall. Sen blev det grillat och en trevlig eftermiddag tillsammans med syster och vår älskade mamma.

Dags att kolla över väskorna och se över det sista.


Motivationsbilder



Nånstans i närheten ska inte vara omöjligt inom nåt år!


Kampen fortsätter

Då jag har så förbannat lätt för att lägga på mig just nu bad jag om lite råd av Tobbe. Han skakade fram en riktigt vass fettförbrännare som ska hjälpa mig åt rätt håll igen. Kan varmt rekomendera Trekantens Träning och Nutrition. Imorgon får jag hem Jacked Ursobol - enligt forum jag läst på håller den vad den lovar.

Nu du magjävel ska det sista ryka!




Tack Tobbe för din expertis!


Sjukt känsligt

Tydligen finns det inget utrymme för slarv om det här ska gå vägen. Hade en svacka mitt i veckan, helt utan träning och istället frosseri i onyttigheter.

Kände mig svullen igår, men ville vänta då jag alltid stämmer av på morgonen. Jotack, 1,6kg upp - nytt fokus mer cardio. Satans kropp till att suga åt sig allt negativt, vore trevligare om den gjorde samma sak med muskelmassa.

Hur som helst är 5km morgonpromenad avklarat. Planar kanske ut den här dan, då vi ska ut med jobbet ikväll. Måste kunna roa sig lite emellanåt, och får helt enkelt slita på med träningen allteftersom.

Säger i vilket fall som helst god morgon!


Bra start på veckan

Somnade om nån kvart i morse, men var igång på gymmet vid tjugo över fem. Blev 30 minuter crosstrainer, 3 set chins och 3 set framsida lår.Gjorde även några set i kabelmaskin, men med lätta vikter för att sträcka ut axlarna ordentligt .

Dags att väcka mina käraste som fortfarande ligger och sover gott. Tur dom inte sover allt för lätt, jag hade nog inte stått högt i kurs med väckning vid fem när jag smiter iväg.

Två bra träningspass avklarade redan tisdag morgon. Känns riktigt bra, men jag saknar att promenera. Kanske kan klämma in det nånstans, tar ju bara 40 minuter.

Dagen har jobb följt av föräldramöte att erbjuda. Bara hoppas att det flyter på smidigt och att det inte är bastuvarmt på kontoret idag.

Önskar er alla en riktigt härlig tisdag!


Sömn på gång

Kommer garanterat sova inom en halvtimme. Har varit en lång dag med mycket att göra på jobbet, och väckning redan 04.40. Tänker köra ett tidigt pass även imorgon, så det är verkligen hög tid att säga god natt.

Fettförbränning 30 min och styrka ben efter det. Har allt förberett och framställt, så hoppas att jag är vid medvetande när klockan drar igång harpan straxt innan fem.

Märks att sommaren närmar sig - blir att sova med öppet fönster inatt för att inte uppleva bastu.

Imorgon är det bara en vecka kvar tills vi åker - Tjooohooo!


Sista svald - men inte klar

Tight Xtreme! Vågar påstå att den lovade mer än vad den levererat. Resultatet jag uppnått så här långt beror på hårt slit och envishet, och inte hjälp av fettförbrännande piller.

Får helt enkelt fortsätta kämpa hårt, för jag har en bra bit kvar innan jag är nöjd. Har inget emot att slita på, men säger heller inte nej till om ett tillskott kan hjälpa till.

Blir i vilket fall inget återköp av Tight Xtreme från San.


Dårhuset 04.59

Väckning 04.40 och intag av en banan och en näve nötter. 19 minuter senare var jag utanför gymmet och väntade på att automatlåset i dörren skulle öppnas. Vid den här tiden borde man ligga och sova, tänker ni säkert nu. Men jag var inte den enda dåren på plats. Inom en halvtimme var vi 5-6 stycken träningsglada människor i lokalen. Ett par välkända ansikten som artigt nickade när våra blickar möttes, och några nya bekantskaper som jag inte sett förut.

Blev för min del 30 min fettförbränning på crosstrainer följt av ett bra styrkepass med fokus på armar. Trots träning innan frukost hade jag både bra med ork och pump. Fördelade en proteinshake över hela passet som höll energin på topp. Parallellt drack jag även en shake med BCAA för att förhindra katabolt läge under träningen.

Var hemma vid halv 7 och påbörjade direkt en efterlängtad frukost. Lillkillen 5 år slog upp gluggarna straxt innan sju och slängde ur sig en klassiker från serien Vänner:

- How are you doing?

Charmig kille det där - nu har han dessutom somnat om den lille fisen.

Dags att göra sig iordning för lite jobb.


Helt otroligt väder!

Hela den här långhelgen har solen lyst på en alldeles klarblå himmel. Har verkligen hunnit njuta av den, men har långtifrån fått nog. En lång promenad idag på dan till Modehuset, resulterade i ett gäng nya tshirts och shorts. Laddat upp med lite fräscha kläder inför kommande semester.

På hemvägen gick vi igenom ett skogsparti med underbar natur. Bara en tidsfråga tills marken täcks av väldoftande liljekonvaljer.

Nu blir det att slappa på soffan en stund och äta lite frukt samt dricka en kopp the.

Planerar att kliva upp 04.45 och cykla till gymmet. Får se hur det blir med det ;)

Önskar er alla en riktigt trevlig söndagskväll!


Blev sovmorgon istället

Har varit uppe många gånger inatt, sovit allmänt dåligt och även haft svårt att somna om. Älsklingen kom hem från krogbesök vid halv fyra tiden, och vi har varit uppe om vart annat efter det. Får bli att ta igen förlorad sömn inatt och lägga sig tidigt helt enkelt.

Avvek inte från morgonpromenaden 5km och gymmet får det bli ikväll istället. Först en strålande dag att njuta av för imorgon är det tillbaka till jobb som gäller. Varmt och härligt ute idag, så det får bli ett par timmar i brassestolen tror jag allt.

Hinner med en bra grundbränna innan vi åker nästa tisdag. Finns inget värre
än att lyckas bränna sig första dagen på en semesterort. Där vill jag kunna njuta av solen och kunna leka och busa med barnen hela veckan lång. Fan, så kul vi kommer ha det!

Får eventuellt efterlängtat besök under dagen med. Min fina lillasyster har lämnat storstadslivet i Stockholm många erfarenheter rikare, och flyttat tillbaka ner till Kalmar.

Välkommen hem syster!




☀☀☀☀☀

Den här dagen får totalt fem solar, dvs full pott. Ingen stress och inga måsten, samt en spontangrillning tillsammans med goda vänner.

Trots extremt trötta ben på hemvägen kämpade barnen på bra utan att gnälla. Lilleman fick åka lite axeltaxi till och från för att samla kraft, men mest för att han tyckte det var lite mysigt tror jag.

Enligt väderappen i luren ska det tydligen vara strålande sol även imorgon. Får se vart jag och brassen hamnar för någonstans, för solas ska det göras i vilket fall som helst.



I solen - men vart?

Ny dag och nya solstrålar ska få fritera min hud ett par timmar. Nånstans ska brassen riggas upp, har inte riktigt bestämt vart än bara.

Var igång på gymmet i morse vid 06.15 med en halvtimmes cardio på crosstrainern. Körde sex set mage och 4 set drag i kabelmaskin. Hade mer tryck i träningen än förväntat och det kändes kul.

Nu är frukosten intagen och andra glaset kaffe på väg ner. Dags att ta en dusch och bege sig ut i det fina vädret.


En dag i solen

Slappat, slappat och en brassestol. Har hunnit och tvätta lite med, så helt orkeslös har jag inte varit. Ligger just nu på soffan och njuter av livet.

Tack livet!


Stillsam men lite kylig morgon

Morgonpromenad i sju grader och vindar som hittat hit från Antarktis. Dagens fundering är: Vart håller den härliga försommaren hus?

Märks på all blomning att även naturen är lite tveksam till väderleken. Ska jag, eller ska jag inte blomma ut? Risken att frysa ihjäl innan knoppen blommat ut är stor i dagsläget. Skulle antagligen känna detsamma om jag stod där längst ut på badbryggan med gåshud över hela kroppen - Ska jag, eller inte?

Har inga planer alls för dagen just nu. Får helt enkelt ta den som den kommer, och göra det med öppna armar och ett leende på läpparna. Ligger nu på soffan och dricker andra glaset Zoegas lätt mörkrost. Tittar ut på en klarblå himmel och bara njuter en stund. Om tio dagar byts den kalla vinden ut mot betydligt behagligare då vi landar i Turkiet.

Är något stel i benen efter gårdagens marklyft. Gick bra och gjorde tre set på 110kg vilket jag är nöjd med då energin inte är på topp. Ska träna cardio ikväll tänkte jag 30 min band + 30 crosstrainer...

....men först: njuta av dagen!



Det var mumsigt!

Har precis ätit fylld fläskfilé och en god sallad till det. Fick en ide tidigare idag att fylla köttet med vitlöksost, vilket blev riktigt bra. Toppade med hackad paprika/chili/vitlök/oliver och purjolök. En skvätt olivolja - färsk timjan och salt/peppar.

Smälta maten en stund och sen bege sig till gymmet.


www.villträna.nu

Dammsugit två våningar - handlat - fixat lunch till ungarna som var för stark - dammtorkat lite - marinerat fläskfilé - städat två badrum - ska förbereda resten av maten.

Jag vill till gymmet!!!



Helg mitt i veckan

Fyra dagars ledighet och inga planer. Vädret såg lovande ut i morse, men under morgonpromenaden tilltog blåsten och en hoper mörka moln tog över en tidigare blå himmel. Blir en runda till gymmet sent i eftermiddag och köra lite marklyft och crosstrainer. Har fått igång förbränningen bra igen och kosten likaså. Hade ett vansinnigt sug efter en kvällsmacka igår, men det gick över efter en ask vindruvor.

Bokade för övrigt en ny tid för kalipermätning igår. Den kommer göras i slutet av juni, och då SKA jag vara en bra bit under 10% är tanken. Huvudmålet är att få ner mage till 6mm, som idag är 8,5mm underhudsfett. Mycket träning kommer krävas, men om det går vägen blir det 6 månaders muskelökning som belöning.

I vanlig ordning är jag ganska kass på att genomföra saker och ting "normalt". Mitt intresse för träning och allt runtomkring kan kanske kallas för besatthet, men vad gör väl det så länge jag mår bra av det. Det ligger inte i min natur att påbörja något, för att sen lämna det halvfärdigt.

Dieten fortsätter och tre kilo till ska jobbas bort. Känner mig som en penna i figuren just nu, men det blir förhoppningsvis ändring på det snart.


Jag gjorde mitt bästa

En viktig sak avbockad inför resan - Passet är ordnat. Det jag inte förstår är varför tanten i luckan småskrattade hela tiden när hon tog bilden.




Jag är iallafall nöjd!


Ny utmaning

Småpratade lite nu på morgonen med en god vän som hjälpt mig mycket med träningen. Då min diet så här långt fungerat väldigt bra, fick jag ett nytt mål att bita i. För att bli riktigt "hård" i kroppen blev målet att försöka få bort ytterligare 3kg underhudsfett. Lyckas jag med det kommer jag totalt ha fått bort 10kg, vilket vore för mig helt fantastiskt.

När målet är nått ska kolhydrater återigen tillsättas i kosten och jag kommer troligtvis lägga på mig muskelmassa i rask takt. Givetvis lär jag även binda en massa vätska och även en del fett igen, men det kommer rinna av mig fort med fokuserad och rätt träning. Ser fram emot kommande veckor och framförallt en semestervecka i Turkiet - Där kommer inte dieten hållas lika strikt, men ska försöka kompensera det med cardioträning på plats.


Ny dag till mötes

Somnade om nån kvart idag och drömde vår kommande semester. Igår gjorde vi nämligen slag i saken, och bokade en resa till Turkiet. Avresa redan om två veckor, vilket känns bra då väntan inte blir så lång.

Lilla viken Side. Har varit där en gång tidigare fast för länge sen, närmare bestämt för tjugo år sen. Antar att en hel del har hänt sen dess :)

Nu är morgonpromenaden avklarad. Fem härliga kilometer i en behaglig takt, och lite Dead by april i lurarna. I eftermiddag ska det tränas triceps och eventuellt lite marklyft. Får se hur det känns i kroppen och vad jag hinner med. Måste fixa pass också, sägs att det behövs när man ska ut och resa.

Hur som helst - god morgon!


Precis provsmakat ryggbiff

Carnivor innehåller protein från nötkött med högre aminosyrenivåer än många andra proteinkällor som används i kosttillskott, inklusive: vassle, soja, mjölk och ägg. Carnivor biffproteinisolat är 350% mer koncentrerad med anabola aminosyror än en ryggbiff och det innehåller inget fett eller kolesterol. 


En av fördelarna med att äta nötkött är det naturligt höga kreatininnehållet. Nötkött är en av de bästa naturliga källorna till kreatin. För att stödja effekterna av kreatin, har varje servering av Carnivor mer kreatin än i en biff för att mätta musklerna för explosiv styrka och tillväxt.


För att ytterligare främja muskelbyggandet är ytterligare grenade aminosyror adderade till den renade biffproteinisolatet. BCAA nivåerna främjar en positiv kvävebalans, stödjer proteinsyntesen, förbättrar träningsprestation och muskeltrötthet .


Biffa upp dig med Carnivor!

Finns i smakerna: Chocolate, Fruit Punch, Blue Raspberry och V´Cherry Vanilla

Finns i storlekarna: 908 g och 1816 g
 
Dosering: Blanda 1-2 skopor (ger 23-46g protein) med 2-4 dl kallt vatten. Drick 1-3 gånger dagligen eller vid behov för att uppfylla dina proteinbehov. Kan skumma efter blandning.

Information: Detta är ett kosttillskott och kan ej ersätta en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn. Doseringsrekommendation bör ej överskridas. Rekommenderas ej till personer under 18 år, ej heller ammande eller gravida. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion.

Allergiinformation: Carnivor är laktosfri.

    % av RDI
Kalorier 116 kcal  
Kalorier från fett 0 kcal  
Fett 0g  
Kolesterol 0mg  
Kolhydrater 6g  
Kostfiber 0g  
Sockerarter 0g  
Protein 23g  
Vitamin A (från nötköttsprotein) 2547IU 96%
Vitamin C (från nötköttsprotein) 25mg 31%
Tiamin (från nötköttsprotein) 0,1mg 9%
Riboflavin (från nötköttsprotein) 0,2mg 14%
Niacin (från nötköttsprotein) 8,2mg 51%
Vitamin B6 (från nötköttsprotein) 6,5mg 464%
Vitamin B12 (från nötköttsprotein) 100mcg 4000%
Kalcium (från nötköttsprotein) 23mg 3%
Fosfor (från nötköttsprotein) 20mg 3%
Magnesium (från nötköttsprotein) 2mg 0,5%
Natrium (från nötköttsprotein) 44mg -
Kalium (från nötköttsprotein) 6mg 0,3%
Ingredienser: Carnivor BPIA ™ [Hydrolyserat Nötkött/Biff proteinisolat, kreatinmonohydrat,BCAA (Leucin, L-Valin, L-isoleucin), anabola kväveretentioner  Technology intermediärer: GKG(glutamin alfa-ketoglutarat), OKG (Ornithine alfa-ketoglutarat) , AKG (Alfa-ketoglutarat), KIC(alfa-ketoisocaproate)], hydrolyserad gelatin, maltodextrin, lecitin, citronsyra, naturliga och artificiella smakämnen, acesulfamkalium, Sukralos och E133.

Ett mäktigt protein som blir oerhört drygt att använda - kommer köpas som komplement till mellanmålen.



Väl valda ord


Gränsfall

Det är fortfarande lite för kallt i luften att bege sig ut på morgonen i bara t-shirt. Har en tunn jacka på mig i dagsläget, men sista 2.5km upplever jag bastu. Vill heller inte ta av mig den, då jag avskyr att promenera med nåt i handen.

Jaja, dessa i-landsbekymmer. Imorgon bitti provar jag en hoodtröja istället för jackan och se om det blir bättre.

Har lite känningar i ryggen från gårdagens pass. Gör inte så mycket då det är benen som ska få sig en omgång i eftermiddag. Gymmet ringde igår eftermiddag och meddelade att mina byxor äntligen dykt upp. Reklamerade mina andra på grund av trasiga dragkedjor till båda fickorna.

Dags att få i sig en efterlängtad frukost - gröt med hallon och till det ett par kokta ägg + ett gäng tillskott.


Två dar blev två kilo

Mitt frosseri sög kroppen åt sig med glädje. Jag blev mindre glad när vågen visade drygt två kilo mer, på bara två dygn. Härligt att det svarar snabbt, men just nu ska jag ju ner så det var lite dålig tajming.

Är nu tillbaka och äter sunt och har hunnit med ett par riktigt skapliga styrkepass. Morgonpromenad 5km blir det alla veckans dagar, sen får det bli lite extra cardio ett par dar.

Som det ser ut nu kommer vi boka en resa till Turkiet, med avresa om ett par veckor. Ska bli fantastiskt skönt att promenera längs stranden på morgonen, för att sen njuta i solen hela dagarna. Får hoppas det finns nånstans att greppa tag och köra lite chins ;)

Gjorde idag en het kycklingwok. Blev en ordentlig matlåda över, så imorgon lär inte magen kurra överhuvudtaget.


Mätt på synd

Nu är behoven och begären stillade för ett bra tag framöver. Varför bara äta den där godisbiten eller pizzaslicen när man kan gå "all in".

Igår blev det pizza, öl, godis och chips. Satt uppe till 01.00 och frossade i socker och fett, ska tilläggas att jag mådde allt annat än bra när jag la mig i sängen.

I eftermiddag blir det ett lättare gympass , då förkylningen inte riktigt släppt taget än. Känner dock att jag behöver gå dit och få något uträttat, förmodligen samvetet som behöver det mer än jag.

Först ska äntligen den där röda plåtlådan som kallas bil, bogseras ett par mil till en verkstad. Ska bli skönt att få den lagad även att jag inte saknat den ett dugg. Så mycket skönare att gå eller cykla, tänker aldrig mer ta bilen för småsträckor.

Hoppas alla har fått en bra start på helgen!


Deal of the week!

En förkylning har lyckats hitta min näsa och till stora delar av svalget. Känns inte allt för kul, men har tagit ett par dagars uppehåll med all träning. Hoppas på ett snabbt tillfrisknande så jag kommer igång igen.

Hur som helst blev jag rekomenderad att ta BCAA under mina styrkepass. BCAA är grenade aminosyror som skyddar muskelvävnaden från att hamna i ett katabolt läge under hård träning. Med katabolt menas förbränning av muskelvävnad istället för fett p g a för lågt intag av energi - dvs inget man vill hamna i.

Av tillfällighet var just BCAA "Deal of the week" från Gymgrossisten - Se annons. Så nu är den beställd!




Nys fräs adjö!

Har nåt obehagligt i näsan och jag tror det kallas snor. Andas likt en astmatiker med endast 50% kapacitet. Jag är inte allergisk mot pollen eller annat vad jag vet, så det lutar åt en vårförkylning.

Har redan krupit ner under täcket och hoppas på en god natts sömn. Borde kanske trycks i mig ett gäng snokspray innan jag somnar, annars finns risk för en gravt nerdreglad kudde.

Firar dagen med en grotesk hamburgertallrik + lite rester & en meter syrlig godisrem. Allt sköljdes ner med en flaska vin.

Vill be om en tjänst - fråga mig inte hur jag mår imorgon.


Jag är så jävla duktig, men kan bli bättre!

Kort och gott säger jag grattis till mig själv och höjer ett glas rött!

Kalipermätningen gick jättebra och jag klarade mitt mål 10,3% fett kvar på kroppen. Ska dock fortsätta med cardioträning och inte ladda på med kolhydrater förrens om ca 7 veckor. Hade 8,5 på mage och fokuserar på att få ner det till 6. På det stora hela var jag i riktigt god form och Jenny klappade mig på axeln och sa bra jobbat.

Tack för expertisen Jenny - jag ska ta väl vara på alla tips.

Först ska jag synd"fira" med vin och en dubbel hamburgertallrik ska mulas in i fodergluggen.


Domedagen

Vaknade 04.50 så jag ligger ganska rejält minus på sömnkontot. Drack en massa vatten för att kompensera förlusten vid träningen, men har antagligen skvalpat ut det dubbla inatt på muggen.

Försöker att inte ha allt för höga förväntningar inför det som väntar idag, för då är risken att besvikelsen blir desto större. Klockan 14.00 är det i vilket fall som helst dags.

 

Nu har jag gjort allt - men räcker det?

Sista passet innan tången ska nypa mig imorgon blev 90 min crosstrainer. Ett sista försök att bränna ytterligare lite till fett. Har totalt gått ner 7kg på 4 veckor nu och hoppas verkligen mitt slit ska resultera i en för mig positiv mätning.

Mitt mål från start var 10% fett kvar på kroppen. Imorgon får ni svaret på hur det gick.

Dagsformen känns ändå ganska hygglig trots enbart cardio denna kväll. Ser fram emot att börja lägga på lite massa nu nåt år framöver.


Sista rycket

Förbereder mig mentalt för en rejäl slutspurt ikväll på gymmet. Om drygt en timme är det dags att kliva upp på crosstrainern, och inte kliva av förrens all ork är slut.

Uppladdning tillskott: 1 Tight Xtreme kombinerat med en rejäl dos Jack3d.

Tänkte jag skulle ta en bastu efteråt och varva ner igen.

Dagens middag blev en improviserad kycklinggryta. Tog ett basrecept på nätet och la till en del eget. Huvudingredienser blev kyckling-paprika & purjolök. Kryddade med ingefära-vitlök-chilimix & salt/peppar.

Blev helt ok i smaken. Hade gärna fått vara lite starkare för min del.

Dags att packa väskan och sen mot gymmet.


Dessa kamphundar

Blodet forsar och senor blir avbitna - En "kamphund" har enligt Aftonbladet varit i farten igen. Ingenstans i artikeln nämner man vad hunden har för ras, mer än att en brun hund anföll Björn 73 år.

Jättetråkigt för Björn som blivit biten av en hund och kanske aldrig mer får sin hand funktionsduglig igen. Trist att media aldrig lär sig att formulera sina artiklar kring ämnet mer specifikt. Kanske är man rädd för kritiken som följer om det skrivs ut vilken ras det egentligen handlade om. Vem vet - Svenska pudelklubben kanske tar illa vid sig.





Läs artikeln <HÄR> 


Blir det pizza eller inte?

Förhoppningsvis sista dagen på min diet idag. Har jag nått mitt mål imorgon vilket är kring 10%  (8-12)underhudsfett, kommer jag fira det med en fett/kolhydrat bomb - pizza & öl.

Sista dagarna har varit riktigt jävliga med trötthet och irritation, vilket tyvärr drabbat även min omgivning. Bit ihop nu för det är bara en dag kvar som sagt. Enda anledningen till att förlänga dieten en vecka är om det går helt åt helvete på mätningen.

Ska köra ett lättare benpass nu på lunchen, men ikväll blir det cardio tills sista orken lämnar kroppen. Tänker inte sluta stampa crosstrainer förrens jag tar riktigt slut, och efter det blir det in i bastun och fortsätta svettas lite.

Maten just nu luktar mest kattmat och är ganska smaklös - ett mellanmål som bestod av tonfisk, två kokta ägg och en tomat.


Nyhet från Gaspari

Gaspari - Vasotropin

Bortom Nitric Oxide (kväveoxid)!

  •      Använder NOSPEP en unik NOS-Aktiverande Bioaktiv peptidfraktion
  •      Innehåller Naturligt förekommande Nitrater som härrör från växtextrakt
  •      Stöder Uthållighet & Hyperemi Laktat Donor & glycerofosfat

Gaspari har tagit pumpen till en ny nivå. Arginin var inte tillräckligt när det gäller att få fram verkligt effektiva pumpar (dvs. hyperemi). Att fokusera på en eller två fysiologiska vägar för att få en galen pumpräckte inte heller. Gaspari har genom Vasotropin funnit en ny lösning för att driva på blodsvullna muskler. Det första tillvägagångssättet var att öka NOS-aktiveringen genom att leverera en potent Bioaktivpeptidfraktion. Lägg därmed till ett kraftigt örtextrakt som levererar naturliga nitrater och ett potentstilbenderivat som hjälper med nutritionell partitionering. Den banbrytande formulan är sedan laddad medbåde en laktatgivare och en kraftfull glycerofosfat för att stödja uthållighet och hyperemi (pump). Vasotropin är den ultimata pumpprodukten och troligen det "sjukaste" branchen har skådat, detta är produkten för dig som vill uppleva en pump du aldrig tidigare någonsin kommit i närheten av. 

Dosering:  Tag 3-6 kaplsar, gärna med måltid innehållandes kolhydrater. Kapslarna intas ca 1 timme innan träning. Börja med 2-3 kapslar och känn av din tolerans och produktens effekt, öka successivt med 1 kapsel vid behov. Överskrid ej 6 kapslar. 

Information: Detta är ett kosttillskott och kan ej ersätta en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn. Doseringsrekommendation bör ej överskridas. Rekommenderas ej till personer under 18 år, ej heller ammande eller gravida. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion.


Det blir bättre

Ja, vad ska jag säga. Har haft en riktigt usel dag i motgångarnas tecken. Det är när det vänder man verkligen uppskattar hur bra man har det.

Tar nya tag imorgon med nytt tålamod, och en förhoppningsvis längre stubin.

Kram till alla som fått smaka på dagens vrede.


Jag återkommer


Räkna stjärnor

Försökte mig ikväll på ett styrkepass - biceps & bröst. Gick bra i en halvtimme sen låste sig underarmarna i kramp och jag kunde knappt greppa en hantel.

Bristen på kolisar gör mig även lite lätt illamående när jag kör styrka. Kunde efter hantelpressen räkna en hel del stjärnor som cirkulerade framför ögonen.

Tolkar kroppens signaler att jag bör ta det lugnt med lyftandet, tills jag laddat upp med kolhydrater igen. Två dagar kvar med endast cardio får det bli.

Håller alla tummar och tår att det här ska gå vägen. Mår för övrigt riktigt bra förutom en konstant hunger.


Fixa maten

Snart dags att förbereda lunchen och mellanmål ett par dagar framåt. Hade tre kilo kyckling i frysen varav jag tinat en nu. Steker dom rakt av och varierar med broccoli och blomkål. Är inte allt för kräsen just nu, utan det ska vara fyllla sin funktion.

Torsdag = pizza


För övrigt sista dagen att TÄVLA om två riktigt bra skivor>>>>>> http://edgeman.blogg.se/2012/april/vinn-skivor.html">http://edgeman.blogg.se/2012/april/vinn-skivor.html


Hårt slit belönas -6,7kg

Jag har kämpat, svettats och slitit hårt för det här ska ni veta. För att backa tiden låt säga 4 veckor - vägde då 75kg och absolut inte överviktig på nåt sätt, utan en ganska vanligt tränad man.

För att få maximalt utbyte av sin träning, är det ibland viktigt att gå på diet och slimma till kroppen. Givetvis beror detta på vad man har satt upp för slutmål, men jag strävar efter att hålla kroppen hyggligt hård.

Viktigt är för kunna öka i muskelmassa att totalt kroppsfett från start är 10% eller mindre. Då kan du ladda upp med kolhydrater igen och kroppen tar till sig dom på bästa sätt.

Det är där min magiska gräns och fokus legat nu i en månads tid. Vill verkligen det här, och jag tycker det är värt slitet att nå dit.

Hör ni ett svagt visslande ljud, så är det bara mina revben som passerat ett gathörn i motvind.

-6,7kg med tre dagar kvar - jag kör på!


Tyst eller nynna med?

Radioappar finns det väldigt gott om. Lyssnar just nu på Lugna favoriter som tar mig hmm 23 år tillbaks i tiden. Nu som då skickar lyssnarna in kärlekshälsningar till någon dom tycker om. Kommer ihåg att programmet hette Hjärtslaget där någon lokal ganska usel radiopratare spelade Lady in red, och förmedlade hälsningar i kärlekens tecken.

Det var bättre förr.....eller?

Det hände vid ett par tillfällen att hälsningen dessutom var riktad till mig. Gissa om man fick höra det i skolan dagen efter? I den åldern gjorde man allt för att vara cool, och det stod inte allt för högt i kurs att bli omnämnd i Hjärtslaget. Innerst inne var jag ju glad att bli omtyckt, men mindre kul att få höra det på radio kanske.

Det var dagens flashback till stenåldern. Fast du, då var iallafall MTV en bra musikkanal och på ZTV gick Knesset varje helg.

Det var fan bättre förr.

Kram på er & sov så gott! Nu ska jag maila Lugna favoriter och skicka en kärlekshälsning till min vackra sambo.


Klart det funkar

Vi bor i lägenhet, men det hindrar inte mig från att tända grillen. Bor nämligen högst upp i en gavellägenhet, så rökutvecklingen stör inga grannar. Möjligen kan dom reta upp sig på den gudomliga doft dom grillat kött och grönsaker avger, men då är det antagligen deras magar som klagar.

Har precis njutit av ett par grillskivor och en fantastisk frukt/grönt mix. Något som även grillas flitigt hemma hos oss är röd paprika. Jättegott att fylla med t ex fetaost.

Dags att slappa lite på soffan och snegla på det där som kallas hockey.


Skön dag

Har inte gjort allt för många knop idag, vilket var precis vad jag behövde. En sväng på stan utan några direkta planer och sen hem till en solig balkong.

Samma balkong där jag precis satt mig igen med ett stort glas kaffe i handen. Det fläktar något kallt, men inget som stör allt för mycket. Tänkte faktiskt tända grillen på balkongen och grilla ett gäng karréskivor framåt kvällen. Just nu blåser det lite för mycket, men vi har en balkong till där det borde vara lä.

Som sagt en lugn och skön dag - tror nog den ska avslutas lika lugnt och hoppa över kvällsträningen. Vill umgås med min älskade familj som knappt sett mig dom senaste två veckorna.

Tack för ni stöttar mig och förstår!


Full förståelse för galna gravida

Man brukar prata om "cravings" - ett begär så starkt och som inte kan jämföras med att bara vara sugen. Det kan i stort sett vara en massa olika saker: lakrits, vattenmelon eller kanske godis.

Somliga gravida har man hört sparka iväg sin man mitt i natten för att köpa glass.

Jag älskar min nuvarande kosthållning på alla sätt och vis. Vräker i mig kött och har i normala fall inga problem med sug efter annat.

MEN........

Just i detta nu upplever jag efterdyningarna från en craving - det riktigt vattnades i munnen när jag gav barnen frukost. Hade jag gapat och vridit på skallen hade jag antagligen dreglat en aning till och med.

Tanken slog mig att smuggla med mig härligheten till toa, och avnjuta den i smyg. Fast HALLÅ! Vem är det jag lurar - Skärp dig nu för f•n!

Uppmanar er alla därute som hastigt blivit tvingade att åka och handla nåt p g a en craving. Bara gör det, för annars kan det sluta illa.


Är den tillbaka?

Precis vaknat men ligger kvar och myser en stund. Satt uppe ett tag igår och började se en film, men ögonlocken orkade inte riktigt hela.

Nackdelen med att inte direkt hoppa i walkingskorna, är att jag hinner känna efter hur hungrig jag är. Jaja, det får det faktiskt vara värt denna morgon.

Baaaara tio minuter till, sen är jag uppe och på väg. Det ser väldigt lovande ut där bakom gardinen.

Är solen tillbaka?


1h

Lyckas jag behålla proteinshaken är jag nöjd - fy fan för cardio just nu!


Vad hette det?

Idag börjar det någon turnering där man tydligen halkar runt på is med en käpp i nävarna. Alla jagar en jättelik lakritspuck, men inte för att äta upp den.

Konstigt?

Skämt åsido så är hockey VM ganska underhållande. Sverige - Norge är visserligen ingen toppmatch och jag tänker istället åka till gymmet och svettas en stund.

Jag ska bara.....som han säger lilla Alfons. Ska bara låta maten sjunka en liten stund.

För övrigt har jag städat och plockat iordning lite i vårt badrum idag. Kommer antagligen vara fint och välstädat tills imorgon eftermiddag.

 

 


Nytt protein

Protein 90

IronMaxx blandprotein Protein 90 är ett framtaget från hela nio olika proteinkällor och är ett jättebra val för dig som vill:

 

  • Bygga muskler
  • öka mental koncentration
  • få i dig protein men vill undvika kolhydrater
  • Få i dig protein men går på en kött- och fiskfri diet

Fördelar med Protein 90:

 

  • Otroligt bra smak
  • Blandas och smakar väldigt bra med vatten! (Medan många andra proteiner smakar betydligt sämre med vatten än med mjölk)
  • Tas upp snabbt till kroppens muskler
  • Skonsam mot magen
  • Rik på aminosyror
  • Låg fett- och kolhydratmängd
  • Innehåller 9 olika typer av proteiner!
  • Ett mycket billigt alternativ!

 Dosering: Blanda 25 gram Protein 90 från IronMaxx med 250 ml vatten. Passar utmärkt att ta en timme före träning samt direkt efter träning, eller som mellanmål och kvällsmål.



Tar igen mig en stund

Efter ett ganska hyggligt träningspass har jag nu parkerat mig på soffan för en stunds vila. Körde 10 set mage, split abdominal/torso rotation - 12reps i snitt.
Blev även 5 set ländrygg och 3x10 pull-ups.

Känns att jag sovit en timme för lite inatt, men jag tänkte ta igen det nu. Hoppas vara fullt återhämtad till kvällen för att genomföra dagens andra cardio.

Kommer köra på för fullt hela helgen och även måndag, sen blir endast cardio på tisdag. Onsdag förmiddag vila för att sen mätas klockan 14.00 Är riktigt spänd och förväntansfull nu ska ni veta.

Dags att slumra till en liten stund.....


Mer och oftare

Får snällt följa kostråden jag fick igår och helt enkelt äta ännu mer kött. Dagens matlåda var klart godkänd.


Inte snygga men skavfria

Mina fötter är långifrån snygga, men fötter är i och för sig ganska fula generellt. Jag spenderar antagligen mer tid i träningsskor än i vanliga och är därför ganska noga med komfort.

Har fastnat ordentligt för märket Asics som jag tycker är fantastiskt sköna och även slitstarka. Tack till Patric på TeamSportia som hjälpt mig prova ut både gymsko och walkingsko.

När det gäller just walking använder jag idag Asics Gel Cardio. En mycket komfortabel sko helt utan sömmar på insidan. Har aldrig ens haft tendenser till ömma fötter trots att dom används flitigt. Testade att även ha dom igårkväll då jag körde 45 min crosstrainer, kändes riktigt bra då dom inte är lika stela i sulan som min vanliga gymsko.

Rekomenderas!


God morgon fredag!

Lite kallare i luften denna fredagsmorgon, blev i och för sig varm efter ett par kilometer. Standardrundan 4,9km avklarade och det känns skönt, då jag trodde kudden skulle lockat mer.

Styrkepass i eftermiddag blir ländrygg och mage. Ett ganska bra lunchpass då jag enbart ska köra i maskin och gymmet brukar vara folktomt vid den tiden.

Utmanar mig själv och ökar på kvällens cardio till 1h på crosstrainer. Gjorde med lätthet 45 min igårkväll, förvisso svettig men inte helt slutkörd. Tog en liten dos Jack3D straxt innan, vilket jag inte gjort på en dryg månad så kroppen svarade bra.

Dags att käka lite efterlängtad frukost.


Fransk skolmat

Fransmännen har infört nya regler för skolköken att rätta sig efter. Varför? Jo, fler och fler barn lider av övervikt i landet och detta är ett sätt att motverka trenden.

Tidigare serverades mycket pommes, hamburgare och pizza. Detta är nu bytt mot t ex cous cous och korv med grönsaker.

Tyckte det hela var fantastiskt bra tills det var dags för barnen att hämta dricka. Hämtade dom vatten? Nej! Tog dom mjölk då? Nej!

ALLA barnen gick och hämtade läsk ur en Coca Cola maskin!!!!

Inte ok! Hur tänkte man nu?


Jag har en chans

Just nu är det mycket skrivande om min kommande kalipermätning den 9:e. Det är mitt nästa delmål så ursäkta mig om det kanske blir lite tjatigt.

Satte ribban högt med att försöka komma ner i 10% underhudsfett. Har verkligen ingen aning om vart jag befinner mig just nu, men jag vet iallafall att jag är under 17%. Det var iallafall det Claes sa tidigare idag på gymmet och han har gjort en hel del mätningar. Bara att kämpa vidare och framför allt då med maten.

När jag väl nått mina 10% kan jag ladda på ordentligt med kolhydrater, och få bästa respons från kroppen för att sen bygga muskelmassa. Mitt slutmål ligger på 80-85kg i deff så det kommer inte ske över en natt. Vägde drygt 75 innan dieten och är nu nere i 69kg.

Jag skulle helst få in mer kött även till mellanmål, så jag gick givetvis raka vägen in och handlade. Fick ihop en skaplig tallrik för under 40:- och det tycker jag är överkomligt när magen skriker.

Kvarg 250g 0,1%
Avokado
Kiwi
Banan
Grillad skivad kotlett





Tänkvärt

Dom är goda, det kan jag inte förneka. Är det värt det?




Inte mig emot, men plånboken har en annan åsikt

Precis avslutat ett riktigt bra ryggpass. Samtliga övningar kändes toppen förutom latsdrag, där jag inte riktigt fick till flytet. Har fått trappa ner en del på vikter då avsaknaden av kolisar snabbt gör sig påmind. Kör på med 3-5 set några dagar till innan jag helt går över på cardio.

Pratade lite med PT Claes nu på gymmet just gällande mitt upplägg av kost. Härligt nog ska jag äta mer än vad jag gör nu (kallas för containern hemma) och gärna ett par gånger till om dagen. Ska heller inte sitta och enbart käka frukt och keso till mellanmål utan även lägga till kött till samtliga måltider. 

Detta låter som en dröm för mig, men det är nog så att det även kommer stanna som en sådan. Köper redan nu hysteriska mängder kyckling/kött broccoli och övriga grönsaker.



Inspiration & motivation

Inte helt lätt att hitta bra motivationsbilder




Ta en minut

Ibland är det så skönt att bara stanna till och njuta en liten stund. Det gjorde jag tidigt i morse på promenaden.


Ville inte sluta

Strålande morgon!

Att slå upp gluggarna 05.30 och känna sig pigg och utvilad är bland det bästa som finns. Att sen gå en promenad på drygt 9km i ett underbart väder, gör inte saken sämre. Jag förlängde rundan allteftersom då jag verkligen inte ville att den skulle ta slut. Är bra peppad att göra mitt yttersta den här veckan för att försöka bli så "hård" som möjligt i kroppen.

Enda nackdelen med kostupplägget just nu är min ständiga hunger. Både jag och min mage tänker på mat 24/7 och jag försöker att ignorera det så gott det bara går. Små mellanmål med avokado och lite keso funkar tack och lov hyggligt.

Nu blir det jobb några timmar, sen ett ryggpass på gymmet i eftermiddag.


Svettigt värre

Just hemkommen efter 45 min cardio på en crosstrainer. Stort behov av en dusch, men måste få i mig lite att äta först. I vanlig ordning en kesella med bär/banan nötter och kokosflingor.

Bra dag idag som började 06.00 med 5km promenad. Marklyft på lunchen och nu ett extrapass med crosstrainer. Ger fullt nu inför kalipermätningen den 9:e då jag vill nå mina mål.

Hoppas bli av med lite till fett innan det är dags - går allt väl ska det firas med pizza och öl.


Ålder och stil har ingen betydelse

Varför teckna ett årsavtal och nyttja det i tre månader?

Varför ständigt ha en massa bortförklaringar till att inte gå dit?

Varför inte be om lite hjälp för att komma igång och hitta motivation?


Ja, käre far - detta kan vara skrivet som en liten pik riktad åt ditt håll.

Jag förstår att man kan ha ont i ryggen och känna sig förbannat sliten efter en arbetsdag. Jag förstår också att det ibland är skönt att bara kasta sig på soffan och smutta på en whiskey. Det jag inte förstår är varför man istället inte gör ett försök att långsamt bygga upp sin ryggmuskulatur med korrekt träning. Man är inte "slut" när åldern passet 55+, det är aldrig försent att ge sig själv en bättre hälsa.

-Jaha, du tränar där på det nya stället. Jag har inte rätt kläder för det och förresten är jag alldeles för gammal.

Det handlar inte om vem som har snyggast kläder, eller dom största musklerna. Alla som befinner sig på gymmet är där av samma  anledning. Att på ett eller annat sätt vårda sin kropp, och att må bra. Alla mår vi bättre av att röra på oss, att få egentid och göra något för sig själva.

Tänk på det nästa gång soffan är bekväm & en liten whiskey är på väg att hällas upp.

Du vet vart jag finns - Och du, jag mår förbannat bra! 



Hört på jobbet

Två kollegor monterar en vara efter beskrivning:

- Vart fan är nummer 6
- Vet inte, finns ingen sån
- Hmm...meeeen!
- Vi som är så smarta och inte ens löser det här, hur ska då andra klara det?
- Ja det kan man undra
- Där är den ju, sexan



Solen gör mig ZzzZzz

En härlig dag som mestadels spenderats utomhus, börjar gå mot sitt slut. Ligger nerbäddad och det är med ganska tunga ögonlock jag skriver dagens sista inlägg.

Imorgon väntar morgonpromenad sen jobb och ett eftermiddagspass. Tänkte köra lite marklyft på lunchen och sen extra cardio senare på kvällen. Nu är det hårdträning som gäller sista veckan innan mätningen. Gäddhänget sitter envist kvar, men lite av det ska bort kommande dagar.

Nu tänker jag sova, och det i betydligt skönare ställning än vad grabben gjorde i bilen.


Fattas bara en knäskada

Har en bil som står still och behöver lagas. Ikväll hämtade jag transportmedel nummer två i stan med punktering på framhjulet.

Ett och annat fult ord hann jag med att uttala på hemvägen kan jag lova. Nu får jag förlita mig på benen ett par dar.

Fattas bara att jag snubblar och blir ett gipspaket.


3 x grillat

Lagom varmt att sola i t-shirt, men lite för kallt för att klä av sig. Min likbleka hud har fläckvis antagit en annan kulör. Tror minsann att v-ringat är inne i år.

Övrig grillning har smakat fantastiskt bra, nu ser jag fram emot lite kaffe.

Hoppas ni har haft en riktigt trevlig dag i solen. Kanske är fler därute med just v-ringat.


Underbara sol

Sitter just nu i en brassestol och njuter till 100%. Vinden är något kall, men sitter trots det i t-shirt och låter solens härliga strålar möta mitt för stunden bleka ansikte och armar.

Grillen håller på att svalna och i magen befinner ett par riktigt välsmakande baconburgare. Det är nåt speciellt med grillad mat, framförallt när den avnjuts utomhus.

Dags att klicka bak ryggstödet och hoppas på att huden får en annan färg än Ipren.


Bubbelmorgon

Det var gott igår, men mindre bra idag. En s k ätardag brukar i vanliga fall inte påverka mig nåt speciellt, och så framförallt inte dagen efter. Då jag varit väldigt strikt med dieten sen en vecka, blev det lite värre "biverkningar" den här gången.

En mage i uppror och jag känner mig uppsvälld och mår lite lätt illa. Har iallafall tagit mig ut på en morgonpromenad och funderar på att åka bort till gymmet. Lite sugen på att träna lite biceps nu på förmiddagen.

Ska grillas lite burgare till lunch, jag hoppar givetvis över bröden. Nu blir det strikt diet igen fram tills den 9:e.

Hoppas på dubbelt upp med grillning idag, då vi i eftermiddag ska till svärmor och bli lite bortskämda.




RSS 2.0