Sista chansen

Imorgon drar jag en ny vinnare av "Veckans blogg" som får länk hela veckan ut. Har du inte anmält dig än så se till att göra det nu. Du kan antingen klicka dig vidare genom tävlingar eller om du är lika lat som mig klickar du <HÄR>

 

Restaurangbesök

Kvarterskrogen Table20 har ett fantastiskt gott rykte om att servera riktigt bra mat. Min debut där blev igår och jag tillhör numera dom som kommer fortsätta att varmt rekomendera stället.



Jag åt/drack:

Förrätt: Tomatsallad med kalamataoliver & rödlök - Staropramen
Varmrätt: Oxfilé med cognacsås baserad på fyra olika kryddpeppar. Klyftpotatis - Husets röda vin
Dessert: Kaffe & en 4:a Highland park (var för mätt för nåt annat)


Då jag är väldigt petig med just min oxfilé åkte första tallriken tillbaka ut till kocken igen. När jag säger blodig så vill jag att köttbiten i stort sett ska avge ett bröööl när jag sätter gaffeln i den. Detta lyckades  dom otroligt bra med på tallrik nummer två som serverades. Med en innertemp på 16 grader var den en riktig njutning att äta. Ni som aldrig ens skulle få för er att att äta medium eller rare - ska strunta i att äta oxfilé överhuvudtaget.


Dagens tub


Dagens tub


Tillsammans hjälps vi åt

Det var med tårar i ögonen jag läste det sista inlägget på bloggen. Känslan som infann sig i min kropp var allt annat än välbehag, och jag kände direkt att jag ville göra nåt för att försöka hjälpa till. För att ni ska förstå bättre vad det är jag talar om kan ni själva läsa bloggen om Prinsessan Moa HÄR.

Jag hoppas nu med er hjälp kunna lyfta forskningen framåt och rädda liv. Jag ber er hjälpa mig sprida mitt budskap genom att länka det här inlägget på din blogg alternativt även Facebook m m.

Länkadress: http://edgeman.blogg.se/2010/october/tillsammans-hjalps-vi-at.html

Inga pengar i världen kan tyvärr få lilla prinsessan tillbaka. Till Moas familj skänker jag mina varmaste tankar.

För att ge ett bidrag som hjälper till att rädda liv - Klicka dig vidare till insamlingen på "bannern" till vänster minimi 10:- (Obs endast på bloggens startsida)



TACK FÖR DIN HJÄLP!


Härlig morgon

En stressfri morgon - underbart. Låg kvar i sängen till nästan 9,30 för att sen stiga upp och äta frukost. Några timmars jobb idag sen dags att välkomna helgen ännu en gång. Fredag innebär om vanligt "Veckans öl" - får se vad det blir för spännande idag.

Har du någon favoritöl du vill tipsa om?


Dagens tub


Tidig kväll






Medan jag sover kan ni passa på att anmäla er till veckans blogg genom att klicka HÄR


Kvällens höjdare

Vill börja med att utfärda en varning: Tvätta ALDRIG händerna under tiden du spelar bowling!

Ska ringa till Harry´s senare idag och fråga ifall min tumme sitter kvar i ett av deras klot. Inte helt omöjligt att ett par tre gipsskivor behöver bytas ovanför bana nr:2. Många goda skratt blev det iallafall under kvällen och jag tackar mina arbetskamrater för en mycket trevlig kväll.



Säger även ursäkta att jag fastnade i ett längre samtal med en person i baren. Det var dock nödvändigt att få ventilera lite tankar med honom, då han är en lovande musiker med lite marknadsföringsproblem. Väntar på hans kommande platta som kommer bli riktigt bra - Ska se till att få ett par skivor att lotta ut här på bloggen.

Dagens tub


Redo för Harry´s

Sitter och smuttar lite på ett glas rött i väntan på att åka till Harry´s för en trevlig kväll med arbetskamrater. Då det snart är Halloween och allt lägger jag härmed ut den första bilden på mig själv någonsin. Skämt åsido lider jag absolut inte av dåligt självförtroende utan ogillar helt enkelt att vara med på bild. För att tona ner det hela lite fick det bli svart/vitt.


Slurp!

Idag blev det äntligen av, monstret har kastasts ut. Från att ha serverat rykande hett kaffe på ett par minuter till att frusta och ta 45 min på sig att leverera en halv kopp otjänlig sörja. Första koppen nu upphälld producerad från vår nya trotjänare här på jobbet.

Nu väntar jobb några timmar sen blir det hem och göra sig lite i ordning för en kväll på Harry´s. Mat & bowling bokat! Vet att det är osportsligt att skylla på banorna (lika för alla osv) fast på Harry´s är det verkligen en katastrof.



Ha en strålande dag för det tänker jag ha!




Du har väl anmält dig? Klicka på bilden för att komma till inlägget!




Dagens tub


Äntligen

Beck - Levande begravd

Som jag väntat på att svensk film ska få lite kvalité igen. Tänker inte skriva nåt om handlingen, men kan säga att den var verkligen sevärd.

Glöm inte det viktigaste till filmen bara:


Dags för några timmars sömn. Glöm inte anmäla er till veckans blogg!


Filmkväll igen

Mumsar lite knäckebröd för att stilla hungern lite grann. Kvällens pålägg salami/majonäs smakade sisådär kan jag lova. Har däremot lite större förväntningar på filmen som blir nya Beck - Levande begravd.





Återkommer senare ikväll med lite tankar kring filmen. Nu blir det fram med stora popcornskålen och inta ryggläge i soffan.

Vila i frid Paul

Ett orakel har natten till idag tyvärr lämnat oss hastigt, endast 2,5 år gammal. Framtida VM-spel för Tyskland kommer nu för evigt vara ett minne blott.

Det många nu undrar är vem som kommer efterträda detta fenomen? Kanske är det dags för maneten Ragnar att träda fram i rampljuset.




Vinn tandblekning


Tävla gärna - men vinn inte -för det vill jag göra =)


Dagens tub


Brrrr!

Hade gärna stannat kvar under mitt varma täcke hela dagen lång. Jag och kyla är varandras totala motpoler, skidsemester är inget för mig om jag säger så.



Behöver nog inte klippa gräset mer i år iallafall.

Filmtips?

Hösten brukar innebära en hel del bra filmsläpp, men såhär långt har jag inte haft flyt med mina val. Kvällens film The Joneses hade jag helt klart klarat mig utan, tur jag hade lite popcorn som höll mig vaken.

  Kanske finns det en fejkad familj som denna i varje område, hur som helst var hela upplägget på filmen väldigt rörig. Ingen film jag rekomenderar, inte ens som trött söndagsrulle.





Har DU något BRA


Dumt att klaga just nu...


Höst!

Regn och rusk med trasiga skor? Nej tack! Blev till att investera i ett par nya på lunchen. Med risk för att hamna under fenomenet modebloggare lägger jag härmed ut en bild på fyndet.


Kunde inte låta bli denna lädersko från VagaBond


Lite planer

Det hann ikapp mig igårkväll. En obeskrivlig trötthet slog omkull min kropp redan vid 20,00 och har i stort sett sovit utan avbrott tills dess att det irriterande alarmet drogs igång i morse. Har hunnit med ett bankmöte och sen jobbat några timmar för att nu äta lite lunch.

I ett halvslumrande tillstånd igår var hjärnan lite kreativ och gjorde upp en liten plan för att lätta upp familjelivet lite. Blir lätt att vardagen rusar förbi utan engagemang och familjeaktiviteter, sen när helgen väl gör entré är man slutkörd efter arbetsveckan som varit.

Nu ska det bli ändring på det, så ikväll blir det familjeråd vid köksbordet.


Veckans blogg v.44


Veckans blogg v43

Grattis till Marléne som hävdar att det faktiskt är roligare att vara blond!


Dagens tub


Vinnaren av Bloggsvar

Grattis till Malin som driver en fantastisk fotoblogg!

Njut av hennes bilder HÄR

Din inbjudan kommer på mail alldeles straxt!








Så lättroad

Efter en timmes Guitar Hero känns nu fingrarna som ett knippe överkokt spagetti. Det går bara inte att dra igång det spelet och stänga av efter en låt. Bara en till - bara en till - bara en till....

Vädret som idag riktigt skriker: Lägg dig på soffan & res dig inte mer idag!

Hade gärna lyssnat på uppmaningen, men måste dessvärre ut ett par ärenden under eftermiddagen. Har jag tur kanske fingrarna återhämtar sig och jag kan bränna av ytterligare några låtar när jag kommer hem.

Underhållning med lite känsla

Såg premiären av "Så mycket bättre" igår och blev glatt överaskad. Av alla musikunderhållningsprogram i tv-tablån är detta det absolut bästa jag har sett. Att se artister beröras till tårar när denne får sin musik tolkad och framförd i en avslappnad miljö är starkt.
Är ingen Lasse Berghagen "fan" men det var kul att höra hans sånger framföras av andra artister. Ser verkligen fram emot att höra Petters låtar tolkas. Tänk er "Så Klart" med DiLeva - kommer bli grymt.

Dagens tub


Lite film

Har precis sett en pinsamt rolig romantisk komedi. 5:an hittar 10:an - Helt klart sevärd

She’s Out of My League. Kirk Kettner, en helt vanlig kille, möter den perfekta kvinnan, dock kommer hans brist på självförtroende och influenser från vänner och familj att sätta relationen i gungning.

Trailer till She’s Out of My League från rstvideos trailerarkiv.


Vinn bloggsvar

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!


Känns redan bättre....

Vecka dag timme minut - Tiden försvinner bakom mig utan att direkt sätta några avstamp att blicka tillbaka på. Känns lite som att leva i ett vacuum där jag ibland hittar en syreficka för att ännu en vecka ska passera. Har sista tiden haft svårt att komma in i fungerande vardagsrutiner på hemmaplan, utan har passivt låtit allt gå förbi och hoppats på en lösning.
 
Då jag är en mästare på att samla på mig negativ energi för att sen aldrig riktigt explodera, omvandlar jag allt till skrift istället. Jag är inte så negativ och bitter som texten kanske uppfattas, men det känns bra att kunna skriva av sig lite av tankarna som cirkulerar i min hjärna.

Det är nyttigt för mig att ibland stanna upp - känna efter - titta runtomkring mig och inse att jag har det väldigt bra.

Jag måste lära mig att mer verbalt kunna kommunicera, för att snabbare kunna bearbeta och även uppskatta. Allt känns ju så mycket bättre då, fattar inte varför jag ibland reagerar som jag gör.

Men vi lever för att lära

Skriver just nu ett mentalt kontrakt med mig själv där jag avger ett löfte om att varje dag stanna upp & känna efter.

Dagens tub


Bäst-före?

En ny syn på pengar fick jag idag då en kund försvarade sitt inköp med följande:

- Lika bra att köpa idag då lönen kommer på måndag och detta är "gamla" pengar jag spenderar.


Jag var bara morgontrött

För er som missat mitt inlägg om Kleerup på nyhetsmorgon kan läsa det här
Se klippet och skapa er en egen uppfattning - Är han extremt morgontrött? Lägg märke till att klockan närmar sig tio.

Då var det fredag igen

Flagga  Störtebeker Bock-Bier (nr 11599)
   
Land Tyskland
   
Distrikt Tyskland
   
Alkoholhalt 6,5 %
   
Färg Ljus, gulbrun färg.
   
Doft Nyanserad, maltig doft med inslag av sirapslimpa, torkad frukt, knäck och örter.
   
Smak Maltig smak med inslag av torkad frukt, knäck, örter och pomerans.
   
Användning Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck, eller till smakrik husmanskost.
   
Beska=5
Beska
Fyllighet=6
Fyllighet
Sötma=2
Sötma
  Fågel
 
Fläsk
 
Lamm
 
Sällskapsdryck
 
Produktbild: Störtebeker

Beundransvärt

Köpcentrum drar till sig många olika sorters människor, och centrat där jag jobbar är inget undantag. Ständigt samma stammisar utanför som väntar på att Systembolaget ska ska slå upp portarna för dagen. På senare tid har även ett par tiggare börjat spendera mer och mer tid utanför entrédörrarna. Dessa människor är kanske inte dom som hamnar i dom högre samhällsklasserna om man nu måste gradera folk efter plånbok.

Hur som helst såg jag något idag som berörde mig på ett positivt sätt. Trots att frosten var bitande kall idag på morgonen, satt den lilla flickan sedvanligt utanför med sin lilla kopp i handen. Några mynt skramlade på botten i koppen som förbipasserande redan hade lämnat. Någon kvart innan öppning vinglade en av våra lokala kändisalkisar tvärs över parkeringen. Han satte fokus på entrédörrarna men stannade upp när han fick syn på flickan.

Efter lite fumlande fick han fram sin plånbok och tömde myntfacket på växel och gav till flickan. Jag såg i hennes ögon en blandning mellan förvåning och lycka, även mannens ögon gnistrade till av en smula stolthet och välbehag.



Ta hand om varandra!


Halt därute

Det går hit, det går dit, det går runt en liten bit.....

Det råder blixthalka på vägarna - se upp därute! Senast igår var min svärfar illa ute med lastbilen i norra delarna av Sverige. Han klarade sig tack och lov helt oskadd, ser dock lite värre ut med lastbilen.




Läs artikeln här!


Dagens tub


Sövande ljud

Regnet piskar mot rutorna så jag ska definitivt krypa ner och försöka sova några timmar. I vanliga fall åker hörlurarna in och Bandit rock kanalen på, men ikväll får det istället bli den vinande vinden och regnet som vaggar mig till sömns.
Konstig jämförelse det blev där, vet inte om jag kan höra Stone sours nya platta med hjälp av vädrets makter. Menade nog snarare att det går att somna gott till båda ljuden, vilket jag helt klart ska göra nu. Annars flummar jag säkerligen till det ytterligare. På återseende imorgon - jag säger:

Veckans Blogg


Lite ny design! Ni som redan anmält er inför vecka 43 behöver inte göra det igen!


Är iallafall mätt...

Precis ätit lunch på grabbens skola - Bra initiativ med "föräldralunch". Det var ett antal år sen jag stod där i ledet med tallriken i handen och med kritiska sinnen synade maten. Numera fick man iallafall plocka maten själv utan påpekanden från en mattant på andra sidan som påpekade hur nyttigt det är med bruna bönor osv.

Överkokt potatis & nåt som liknade gigantiska sladdriga kycklingnuggets var dagens måltid. Minns att skolmaten förr inte var något att längta till och efter dagens intryck inser jag den känslan förlängs ytterligare. Höll givetvis god min då barnen åt med god aptit & inte ska laddas med negativa intryck på skolmaten.


Fortfarande liberal?

För ca två år sen såg jag ett debattprogram på tv gällande droger. Medsittare i panelen var som vanligt brassrökaren Alexander Bard som helst skulle se hampaplantor på stortorget om han fick välja. En annan person som i detta program även han försvarade drogmissbruk och drog starka band till individens egna val och så vidare var artisten/låtskrivaren Andreas Kleerup.

Nyhetsmorgon två år senare dyker Kleerup upp i rutan igen. Inte för att prata droger utan är där för att han skrivit musiken till en ny opera (Aniara) som straxt har premiär.

Långsamt och släpigt svarar han på dom få frågarna han får. Han har svårt att fokusera och artikulera och ser i mina ögon otroligt sliten ut. Hans beteende försvaras av närstående med förklaringen att Kleerup har stark kontakt med sitt inre.




Dagens tub


Det är dags


Lite jobbigt just nu.....

Som så många andra dagar hämtade jag mat från lyckliga kinesen som sliter på ute i sin vagn. Han har numera vant sig vid att jag tycker om lite starkare mat så idag efter det att jag beställt hörde jag bara hur han muttlade lite därinne:

- Lite spicy, jaa lite spicy!



Äter i stort sett alltid någonting med biff - blev favoriten idag biff med blandade grönsaker. (Lite spicy)

Är helt galet/psykotiskt/sjukt/abnormt/vansinningt sugen på en snus nu efter maten!

Kan inte både sluta snusa & sluta äta! Jag ska klara det här.....Jag ska klara det här.....Jag ska klara det här!

Tankeställare

Dom kallar sig Kungarna av Tylösand, en hoper ungdomar med alkoholisttendenser och ett extremt bekräftelsebehov. Just nu gör dom som samtliga B-kändisar redan gjort efter sina tv-debuter, nämligen åker på Fylleturné till alla orter dom är välkomna.

Från målvakt till DJ = Magnus Hedman 37 år

Gisleparken - Festen är ett faktum. Hedman i sällskap med Kungarna väljer vilken musik som härnäst ska pumpas ut genom högtalarna, och tillfredställa dom skrikande tonårstjejerna som gör allt för att överrösta varandra.

- Hedman var ganska risig, säger Jockiboi 25

Joakim Berg & Nemo Hedén - Ni som supit er igenom en sommar nu och antagligen kommer fortsätta med det på er så kallade Fylleturné, i vilket skick kommer ni vara just fyllda 37?
Glöm inte att Hedman varit landslagsmålvakt och ganska vältränad för inte alls så länge sen. Om ni tycker att han chanserat på ett par år blir ni två ingen rolig syn om ni fortsätter med er livsstil, det kan jag garantera.

Så fort Schulman & CO har kläckt en ny usel programidé lämnas ni ensamma kvar - småtjejerna får nya karaktärer att se upp till och vad får ni? Möjligen chansen att medverka i svenska versionen av Celebrity Rehab.



Dagens tub


Kvällens film

Mina popcorn & öl var betydligt bättre än filmen. En typisk lättuträknad kärlekskomedi utan överaskningar - ångrar att jag inte drog igång Ice age III istället.



The Back-Up Plan omslag
The Back-Up Plan Detaljer 2010


After flera år av misslyckade dater bestämmer sig Zoe för att ta saken i egna händer. Fast bestämd att bli mamma, gör hon upp en plan och bestämmer sig för att göra det hela själv. På vägen till sin insemination möter hon Stan, en trevlig man som uppfyller alla hennes kriterier.

Skådespelare Eric Christian Olsen, Anthony Anderson, Jennifer Lopez, Alex O'Loughlin
Regissör Alan Poul
Genrer Komedi, Romantik

Nikotinstatus

Har klarat dagen ganska skapligt så här långt, en del svackor i humöret men inget allvarligt. Kroppslig oro har däremot varit konstant närvarande, gjort sig påmint så fort jag satt mig ner för att t ex dricka en kopp kaffe.
 
Nu har i alla fall den äckliga smaken i munnen som jag hade i morse försvunnit. Har tuggat i mig ett storpack Läkerol under eftermiddagen för att hela tiden ha nåt i munnen. Funkade bra tills jag kände att magen började bubbla likt en jacuzzi på full effekt. Hade en liten föraning om att för många Läkerol har den effekten och när jag kollade på förpackningen blev detta bekräftat: Överdriven konsumtion kan ha en laxerande effekt.





Kvällen spenderas i soffan med en stor skål popcorn och en kall öl!

Alla dessa trender

Jag är definitivt ingen modebloggare, inte heller ser jag mig själv som barnbloggare. Jag anser mig vara en spontanbloggare, som skriver tankarna för dagen med mer eller mindre seriösa inlägg till och från.
I min värld är bloggandet ingen trend som slaviskt ska följas och vägra släppa den röda tråden.

En så kallad trendanalytiker spår idag att framförallt barnbloggar kommer bli otrendigt att ha. Kan man sätta trender på precis allt, undrar jag nu?

Vill man blogga om barn? Gör det! Blogga om precis det som känns rätt för just dig. Finns inget värre än att läsa en blogg där det skiner igenom nån sorts falsk sanning som skapats bakom en datorskärm.


Inredning m m

Satt och gick igenom lite album på Facebook och hittade ett med kort från mitt hus. Gillar inredning och har ett prylintresse som skiner igenom en del till och från. Vad som än ska inhandlas cirkulerar mina tankar kring - finns det fjärrkontroll? Bara det inte blir mer sladdar nu! Ska den stå framme, måste den se bra ut!

Ska se till att det kommer upp lite fler nytagna bilder, då det har förändrats en del i hemmet.












God morgon

Till er iallafall, min morgon är allt annat än god då det smakar gammal svettig strumpa i munnen. Ännu en fas i att bli fri från snuset antar jag, försöker med att gurgla lite kaffe nu istället.
I övrigt känns det ganska bra idag, haft lite osammanhängande sömn fast det är inget ovanligt i och för sig. Hoppas att jag ska klara dagen utan en massa frestelser, men framför allt utan irritation. Då jag jobbar i butik är det inte så charmigt att be folk dra åt helvete om dom kommer med en reklamation.

Är otroligt nog inte så sugen på en snus just nu, men jag märker hur orolig min kropp är - fötterna spelar egenkomponerade trumkomp medans tungan om och om igen känner efter under läppen.

Hoppas verkligen att det här ska gå vägen. Tänker inte ta till en massa hjälpmedel som är nikotinberikade i vilket fall som helt. Att byta ut prillan mot ett plåster är ingen bra lösning, då kan jag lika gärna fortsätta med snuset. Har man bestämt sig för att sluta, är det lika bra att göra det rakt av.

Har du några roliga abstinensminnen? Kommentera & berätta!

Ha en bra dag alla!

Dagens tub


Vad har jag gett mig in på?

Så här sju timmar sen den sista snusen lämnade munnen undrar jag vad jag gett mig in på. Jag har inte mördat nån/nåt än, inte ens varit mer verbalt otrevlig än vanligt men jag fryser. Sitter i soffan insvept i en filt & blir snart serverad en stor kopp the av min sambo som stödjer mitt beslut att sluta med giftet. Hon gör iallafall det än så länge, kommer ihåg förra gången jag skulle bli nikotinfri då bad hon mig börja igen redan dag 1.

Kommer bli tidigt i säng för min del för att slippa äta upp mina naglar när tristessen slår in. Det är skrämmande vad nikotin gör med kroppen och det värsta är att du inte vet om det förrens du saknar det.

*Äta*Tugga*Smaska*

Tur att det är Biggest Loser på tv just nu, för jag har en tendens att äta en del när saknaden av nikotin slår in. Jag tänker inte vara med i nästa säsong av programmet p g a snuset. Kanske skulle väga in mig ikväll och sen stämma av om tre veckor för att se om jag ändrat mina matvanor.





Nu är det dags att mysa ner sig ordentligt i soffan och slötitta lite på tv en liten stund.

God natt!

Ett beslut är taget!

Årets semester tog mig tyvärr tillbaka till ett beroende. En last som jag klarat mig utan i ca 3 år. Har idag gett mig f*n på att sluta igen.

Så mina kära medmänniskor - om jag låter sur & tvär eller rent av ber er fara åt H£$€$€*, så är saknaden av nikotin orsaken.


Ny Header

Jag överväger att börja skissa lite på en ny Header till bloggen. Börjar bli ganska nöjd i övrigt, men vill förnya mig lite. Risken är väl den om man väl börjar byta ut en massa saker blir man kanske aldrig riktigt nöjd.

Hur gör ni andra därute i bloggvärlden? Håller ni er till ett och samma utseende på bloggen, eller byter ni bilder och förändrar kontinuerligt?



Dags att bege sig tillbaka till jobbet efter att ha varit hemma och käkat en tacosallad. Känns lite skumt att sätta sig bakom ratten eftersom jag drack en öl till maten. Carlsberg NON-alcoholic ska tilläggas!

Dagens tub


Bli veckans blogg v.43



Vill du bli länkad hela vecka 43?


Lämna kommentar "Jag är med" i detta inlägg


Vinnare av veckans blogg

Grattis Mattias som vinner länkning hela vecka 42





Måndag & krig

Vrider om nyckeln till låset helt oförberedd på det som väntar mig. Är i regel väldigt tidig till jobbet då jag uppskattar att ha en extra halvtimma att dricka lite kaffe och sortera inkorgen på mailen. Idag gick dom extra 30 minuterna till effektiv krigsföring mot vidrigt många flugor.

Ni som sett filmen Pearl Harbour kanske minns scenen där japanerna kommer med x antal krigsplan som täcker i stort sett hela himlen. Tänk er alla dom planen - multiplicera dessa med 25 och du har antalet surrande flugor på mitt kontor. Borde nog uttrycka mig "hade" för nu har jag varit ganska effektiv med en grön flugsmälla i ena handen och en rosa i den andra. Den gröna har haft bäst jaktlycka då den fått arbeta i höger hand -  antalet mosade flugor med vänstern är nog ganska lätträknade då endast ett fåtal fått smaka på lyckoträffar.

* kort paus * 

Ytterligare fyra flugor har fått sätta livet till. Hoppas verkligen inte det här släktet lever familjeliv för då borde jag snart ha dåligt samvete. Kan bara inte fatta varför dom just valt mitt kontor till årets "sexparadis". Sneglade lite på disken som inte var mer än några kaffekoppar och ett par tallrikar. Har varit betydligt värre än så och då med mindre antal flugor runtomkring.

Tänkte en skrämmande tanke att en praktikant från 2006 kanske gömt sig i en av garderoberna och nu agerar flugornas herre. Fast det borde jag ha känt på doften innan invasionen av flugor - gör en kontroll för säkerhets skull.

Hittar inget bra svar till varför hela Ölands flugkoloni har hamnat just här! Kommentarer som att dom dras till skiten bla bla bla undanbedes.



Lite ny design

Lite lagom söndagsjobb att pilla lite med html. Fixade nya rubriker i mina menyer.
 

Alltid kul med lite nytt utseende på bloggen.

Vad tycks?

Vinnare Bloggsvar

Grattis till Rebecka som belönas med en inbjudan till Bloggsvar! Hennes blogg kan ni läsa HÄR!

Fotolek


En härlig höstdag














Testade att göra ett litet kul montage med två bilder

 




Höstkrukor

Då innehållet i våra utekrukor liknande en blandning mellan använt svinto och clownen Pepés peruk, var det dags att plantera i lite nytt. Kul att ha det lite fint även på hösten/vintern, får se hur länge dom överlever.








Lite trött söndag morgon?

Dagens citat: Nu är du ute på halt vatten!

Varför bara använda ett ordspråk när man kan slå två flugor i en smäll!
Nu har du tagit dig vatten över huvudet + Nu är du ute på hal is = Nu är du ute på halt vatten

Dagens tub


Dagens -

Går idag till portalen blogg.se

Motivation: Att inte uppmärksamma Blog action day på startsidan - utan istället visa diverse recept på muffins och dagens outfit tycker jag är smått skrämmande. Detta var en dag där bloggare tillsammans hade en chans att upplysa om situationen som vår värld befinner sig i - en chans att tillsammans kunna påverka och göra en insats.

Stort Fy SKÄMS till redaktionen!


Utlottning av Bloggsvar

Tävlingen är avslutad!

 

Läsaren frågar du svarar - Bloggsvar är vad du behöver. Tävla om en inbjudan som lyfter din blogg ännu ett steg mot framgång.



Regler:

1. Ställ valfri fråga till mig via min bloggsvar
2. Länka tävlingen i ett inlägg på din blogg

Vinnaren dras på söndag 2010.10.17

Lycka till!



PS. Glöm inte att även delta i veckans blogg som utses på måndag DS.


Första vinnaren av Spotify

Stort grattis till:




Neha belönas med en Spotify inbjudan.

Tänkte lotta ut ett par till så fortsätt smöra =)


Veckans öl

Varje fredag provas en ny öl - St Eriks IPA var god i smaken, skulle sitta fint med lite jordnötter som tilltugg.

Flagga  S:t Eriks IPA  (nr 1463)
   
Land Sverige
   
Distrikt Sverige
   
Alkoholhalt 5,3 %
   
Färg Ljus, rödbrun färg.
   
Doft Nyanserad, humlearomatisk doft med rostad ton, inslag av torkad frukt, örter och choklad.
   
Smak Nyanserad, humlearomatisk smak med rostad ton och tydlig beska, inslag av torkad frukt, örter, choklad och citrusskal.
   
Användning Serveras vid 11-13°C som till smakrik husmanskost, eller som sällskapsdryck.
   
Beska=8
Beska
Fyllighet=6
Fyllighet
Sötma=1
Sötma
  Fläsk
 
Lamm
 
Nöt
 
Sällskapsdryck
 
Produktbild: S:t Eriks IPA

Blog Action Day 2010

2010.10.15 Läs tidigare inlägg gällande Blog action day här

Rinnande iskallt vatten direkt från kranen är något vi i Sverige tar för givet. Är det inte tillräckligt kallt spolar vi gärna en extra minut för att få det extra svalkande i strupen. Att kunna dricka ett glas med rent vatten är tyvärr inte en självklarhet för alla på vår jord, utan många tvingas fukta sina läppar med otjänligt vatten från ett uppgrävt hål i marken.

Invånarna i byn Kitemba beläget i Uganda blev vräkta från sin mark p g a att ett storföretag inom kaffeindustrin ansåg att marken var odlingsbar till deras gyllene bönor. Utan hänsyn till mänskliga rättigheter drevs invånarna bort från sin by och lever idag under mycket svåra förhållanden. ActionAid stödjer byborna med rättslig hjälp mot kaffeföretaget, men än viktigare just nu är att försöka ge folket en mänsklig tillvaro i situationen dom befinner sig i.

Att gräva två nya brunnar i Kitemba skulle resultera i att 2100 människor skulle slippa vandra långa sträckor, för att sen bära hem i stort sett otjänligt vatten för att överleva. Två brunnar skulle ge barnen mer tid att spendera på t ex studier & lek istället för att dagligen behöva samverka för överlevnad.



Hjälp ActionAid hjälpa!


FOTNOT:

Jag har tidigare hjälpt till att samla in pengar till ActionAid och har stort förtroende för organisationen. Många barn och vuxna har det svårt i vår värld och behovet av bistånd är stort. All heder till ActionAid som ständigt arbetar för att bygga upp en drägligare tillvaro för många av dessa människor.

Ett steg i rätt riktning för att motverka att storföretag i ekonomiskt syfte vräker invånare från sina hem. Är att handla varor märkta med Fairtrade symbol.


Dagens tub


Matematisk sanning

      

Är detta samma program fast i olika skepnader? När jag satt där i soffan igår kunde jag iallafall inte låta bli att tänka tanken. I en annan del av Köping skildrade verkligheten på ett gruppboende och bevisade att livet är underbart även om man har en hjärnskada. Det var kul och underhållande och det syntes verkligen att dom medverkande i det programmet verkligen hade roligt under inspelningarna. Litet undantag för den ibland något kritiska Tobbe, som för det mesta tyckte allt var äckligt och allmänt skit. Fast även han gick att få nöjd med några koppar nybryggt kaffe.

Bonde söker fru saknar enligt mig underhållning helt och hållet, och deltagarna är stela som istappar en kall februarimorgon. Ingen regel utan undantag då en av bönderna hade smilgroparna långt uppe vid öronsnibbarna och en klämkäck attityd som en Göteborgare på extacy.

Skippa mellantingen och se till att producera en ny säsong av "I en annan del av Köping" istället. Där är iallafall kärleken och känslorna på riktigt.

Dagens tub


Snart åker den ut

Klick! Power on!  Datorn surrar igång och windows 7 startar. Sitter och går igenom dagens kommentarer i lugn och ro när datorn väljer att starta om sig själv. Jaja, sitter kvar ganska behärskad eftersom det hänt några gånger tidigare. Efter tredje gången är humöret inte på topp längre och jag mumlar några väl valda ¤#"&% för mig själv. Burken är inte ens två år gammal och jag misstänker att det är grafikkortet som bråkar.

Nu sitter jag i soffan istället med min lilla mini laptop och skriver. Tog för ett tag sen beslutet att investera i en Imac istället för att fortsätta bråka med min PC. Det sägs att Mac är betydligt mer stabila och när jag tänker efter så känner jag ingen missnöjd Mac ägare. Tror inte jag kommer ångra mig då jag sen länge är väldigt nöjd med Iphone.

Dags att göra lite nytta i hemmet innan det blir att inta soffläge. Kanske blir nån film framåt kvällen, nån som har nåt bra filmtips kanske?


Min nya kärlek Imac 27"


Hjälp till på fredag!

Fick igår ett mail från Susanna Törnell som arbetar för organisationen ActionAid. Väljer att publicera det på bloggen i sin helhet för att så många som möjligt ska kunna hjälpa till.


Ämne: Blogga för rent dricksvatten nu på fredag!

Hej,

 

På fredag 15/10 är det Blog Action Day 2010 som i år fokuserar på VATTEN. Tanken är att bloggare runt om i världen diskuterar samma ämne på samma dag för att tillsammans skapa uppmärksamhet kring en fråga. I år handlar det om vatten. Visste du att nästan 1 miljard människor idag inte har tillgång till rent dricksvatten?

 

Vi skulle bli glada om du ville hjälpa till genom att blogga om ett vattenprojekt som ActionAid driver i Uganda. I byn Kitemba blev människorna vräkta från sina hem när ett utländskt kaffeföretag stal deras mark. Idag bor de i läger nära sina gamla hem utan rent dricksvatten. ActionAid hjälper till genom att bygga två nya brunnar som kommer att ge 2 100 människor rent vatten och genom att ge byborna rättslig hjälp för att de ska få tillbaka sin mark.

 

Det vore jättekul om du vill lyfta vattenfrågan och projektet som ActionAid driver!

 

Läs mer på: http://www.actionaid.se/omraden/afrika/uganda/vattenprojekt-uganda/

 

Tack på förhand!

 

Vänliga hälsningar,

 

Susanna Törnell
ActionAid
Roddargatan 15, S-116 20 Stockholm, Sweden

Phone +46 8 615 55 50
E-mail: [email protected]

LÄS MER om vårt arbete mot fattigdom på: www.actionaid.se



Tar dom aldrig slut?

Lessnade ganska snabbt på fotbollen igår och drog igång en film istället. Strötittade med ganska sömniga ögon på ännu en Wallander - The Fifth women. När ska dom ge upp denna typen av lågbudgetproducerade polisfilmer tro? Har kommit en i månaden i ett par års tid nu, och ca två av dom har varit sevärda. Sist ut var ännu en på engelska, som inte riktigt kunde hålla mig vaken iallafall. Tycker mest det blir en smula patetiskt när en engelsman ska uttala svenska namn i polissammanhang.

Ställer mig frågan idag varför jag ens bemödar mig att se dom? Enda svaret jag kan komma på är att det nästan blivit som ett "måste". Är säkert bara en tidsfråga innan vi kan se Irené Huss filmerna även dom på engelska. Vet med största säkerhet att mitt "måste" kommer infinna sig även då.

Ser fram emot en bra filmhöst - efterlyser dock lite mer kvalité!


Wakie wakie


Tävling

VINN SPOTIFY INBJUDAN!

Vad är Spotify? För dig som missat det är det en musiktjänst på nätet där du bestämmer dina egna spellistor. Du kan logga in från vilken dator som helst som har Spotify installerat och kan på så sätt lyssna på din favoritmusik vart du än befinner dig.


TÄVLINGSREGLER!

Böna - be - tjata - spamma

"Gäller endast i detta inlägg"



Max 3 vinnare får varsin inbjudan!

Kommer belöna roligast/korkad & ihärdigast!


Retro

Tv-serier: Då vs Nu

Jag är inte stolt över att tala skriva följande, det känns snarare nästan lite skamligt. Jag har sett samtliga avsnitt av Kvinnofängelset - *Puuh* då var det sagt - Är det en merit eller en idiotförklaring? Kan inte direkt påstå att serierna var bättre förr med tanke på kvalitén av just kvinnofängelset. En annan riktig guldklimp sändes på vardagar straxt innan klockan fyra om jag inte minns fel. Vem kan glömma:


Love Boat



Idag är det House och CSI som följs av väldigt många, men dock inte av mig. Jag har lagt serierna på hyllan och ser en hel del långfilm istället. En och annan serie har påbörjats men väldigt sällan setts klart då jag inte har tid att anpassa mig efter tv-tablån. Bättre när hela säsonger släpps på dvd och man själv kan bestämma när avsnitten ska ses.

Fastnade ordentligt för thrillerserien Dexter ett tag. Enda nackdelen med den är att avsnitten känns lite samma/samma. För att inte tala om Arkiv X när det gick på tv - sett ett, sett alla.

I skrivande stund ploppar det upp en massa gamla serier i skallen som jag överhuvudtaget inte fattar att jag ens tittat på. V till exempel - haha - minns jag inte helt fel var väl prinsessan Diana ganska het på den tiden. Ett program i en helt annan genre nämligen barnprogram saknar jag desto mer.

Oggy & kackerlackerna en speedad version av Tom & Jerry som sändes på kanal 5. Härligt underhållande tecknad serie som jag skrattat en hel del åt. Hittade en episod på tuben, titta och njut:


All reklam = bra reklam - Eller?

Blondinbella är bestulen!
Har hon blivit av med sitt Visakort? Eller sitt läppglans? Kanske är hennes bil stulen?
Nej, nej & nej.
Hon har blivit utsatt för stöld av trafik till sin blogg. Nån hemsk människa har registrerat en liknande domänadress och hör och häpna - kopierat hennes inlägg!
Nu väntar rättsliga åtgärder för den skyldiga till detta brott, då Blondinbella givetvis har polisanmält händelsen.
Brott mot upphovsrättslagen ska nyttjas i det här fallet, då personen i fråga endast kopierat inlägg och aldrig skrivit något kränkande däremellan. Nu måste Henrik Pontén (antipiratbyrån) gnugga geniknölarna och sätta in alla tänkbara resurser för att få fast den ansvariga.
Bröd och vatten eller samhällstjänst? Det återstår att se då det givetvis måste utredas exakt hur många inlägg som är kopierade. Trafikkvoten till bloggen får väl räknas som förlorad inkomst antar jag.
Vet inte hur jag ska bete mig i framtiden gällande bloggandet. Här sitter man tydligen inte säker, då nån kriminell därute kan få för sig att kopiera mina inlägg framöver.
Läs hela artikeln i Aftonbladet

Bzzzzz! |PANG|

Trots en härligt strålande sol var det inte mer än 4 grader i luften när idag jag begav mig till jobbet. Brrrr!
Det underbara med hösten är alla färgskiftningar ute i naturen, jag bara måste ta mig tid att fota lite innan alla löven faller till marken och övergår till en mer mörkbrun nyans.

Igår när jag var ute på promenad med barnen, tittade Felix upp mot trädtopparna:

-Titta pappa vad vackert med trädkronan mot den blå himlen

Testade att låna ut en kamera till honom för lite sen, men tyvärr tappade han den i backen med optiken neråt. Den är numera inte i bruksskick =)  En olycka händer så lätt, får vänta nåt år till innan vi provar med en ny. Tror han skulle tycka det är kul att plåta lite, då han ofta är väldigt uppmärksam. Igårkväll tvingade han ut mig på framsidan för att ta ett kort på en härligt röd/rosa solnedgång.

Det finns en stor nackdel med hösten - alla dom sista överlevande flugorna tycks ha letat sig in på mitt kontor. Sitter i detta nu och skriver med enhandsfattning p g a att min andra hand är upptagen med att vifta bort irriterande flugor. Har tack och lov en flugsmälla på skrivbordet, så antalet vidriga flugor minskar i rask takt.

Ha en riktigt härlig höstdag - på återseende ikväll kanske.


Rastlös?

Älskar du bubbelplast eller söker du ett udda tidsfördriv?
Hittade precis en hyggligt sjuk hemsida <<<Have fun>>>


Bli veckans blogg v.42



Då kör vi inför nästa vecka (v.42)

I vanlig ordning lämnas en kommentar till det här inlägget för att vara med att tävla.

Lycka till!


Veckans vinnare

Grattis till Veckans Blogg!



Välkomna till Angelicas Värld!

En mycket trevlig blogg som jag själv läser i stort sett dagligen.


Fina flickor fiser inte.....

Men dom pratar en hel del skit.

Har reflekterat lite över hur individer av det kvinnliga könet pratar ibland. Vid ett första samtal hörs knappt en enda svordom och ska dom på toaletten heter det genast pudra näsan.

Några år senare......
 
Om stortån går hårt in i en tröskel kommer det i regel en serie väl valda ord som får en annan att gapa som en fågelholk. Vad hände? Ursäkta mig, men jag visste inte ens att hälften av orden gick att sätta bindestreck emellan.

Det här med att pudra näsan utagerade en kvinnlig bekant för ett par veckor sen.

- Jag ska bara gå och skita.

Det syntes tydligt på mitt ansiktsuttryck att det inte är nåt man hör varje dag från en kvinna. Hade det suttit ett grabbgäng hemma i vardagsrummet som plötsligt får för sig att dra till krogen, då är frågan om jag ens hade reagerat.

Vad är det som gör att det uppfattas så annorlunda? Personligen tycker jag det låter väldigt illa, ändå använder jag mig av liknande uttryck ibland. Inte har väl männen patent på fula ord i dagens samhälle?

Från och med nu tänker iallafall jag försöka vårda mitt språk till bästa möjliga. Det finns många små öron därute och jag vill inte att nån av mina söner på sina första dejter - Ska gå och skita!


Helgen gick fort

Lördag Malmö: Shopping och lite mer shopping. Var tvungen att i efterhand kolla ungefär hur många skobutiker det fanns i stan. Fick hela 59 träffar på hitta.se efter en sökning på just ordet sko, tror bestämt att vi iallafall besökte 75% av dessa butiker.

Första prio var inte ens skor utan en vinterjacka till älsklingen, vilket blev fantastiskt snabbt avklarat (Tack till Lisa som agerade personal shopper). Det blev en svart Didrikson från Inter Sport:



Efter fem timmars shopping kändes iallafall mina ben något slitna och vi begav oss till hotellet för en stunds vila. Njöt av ett varmt bad och en stor tjeckisk öl *sämre har jag haft det*

Kvällen bjöd på riktigt god mat, blev ett besök på Steakhouse på Lilla Torg. Underbart att kunna sitta på en uteservering kvällstid utan att frysa. Lägg märke till antalet gasolbrännare på bilden nedan.



Efter att ha ätit mer eller mindre en hel oxe blev vi rekomenderade ett ställe där "live" musiken var i fokus. Vi stegade bort till den Irländska puben "Paddys" i tron av att få höra lite stämningsfull musik. Ölen smakade som den skulle, men när bandet äntrade scenen och rev av den ena popdängan efter den andra gav vi upp och gick tillbaka till hotellet.

Det är fult att tjuvlyssna, men ibland kan man inte låta bli:
Helgens i särklass roligaste kommentar bjöd en kille på när han diskuterade sex med en kompis

- Inte för att skryta men inatt fick hon inre blödningar.

Om det hela handlade om storlek eller vildhet framgick inte.

Tack Fredrik & Lisa för en riktigt mysig helg i Malmö. Får se vart vi hamnar nästa gång

*Kram*


Veckans blogg v.40




 

Grattis Isabelle som skriver en härligt varierande blogg med många fina foton!

Drar redan nu igång "Veckans blogg" inför vecka.41



Lämna en kommentar & du är med i utlottningen

Lycka till!

Helgen så här långt

Sammanfattas enkelt med ett ord: Mätt!

Igårkväll njöt vi av en sagolik buffé på Sankt Markus Vinkällare här i Malmö. Det som inte fanns med på deras fem olika måltidsbord är inte värt att äta. Otroligt god mat och väldigt trevlig personal, ett ställe att varmt rekomendera med andra ord.



Frukostbuffé i magen och återigen väldigt: Mätt!

Dagen ska förgyllas med shopping & mera shopping. Får se hur länge vi orkar hänga med två köpglada tjejer innan vi avviker för en kall öl någonstans. Kanske blir det tåget till Köpenhamn eller utforskar vi Malmö hela dagen lång. Skönt att inte ha några "måsten" utan bara göra det som faller oss in.

Ha en bra dag - det tänker vi ha!

RSS 2.0