Älsklingens badrum

Tänkte överaska hjärtat med en ny badrumsinredning idag. Lite har hon införskaffat själv, men vi har inte riktigt haft tiden att fixa till det. Fattas en förvaring till kläder och handdukar, men det får vi ta lite senare. Hoppas verkligen hon blir nöjd =)
$$$

Jag har inget stort kapital sparat på banken - Jag tjänar inga stora pengar - Jag kör en bil av årsmodell-98

men

JAG ÄR LYCKLIG!


Jack Whittaker idag 63 år levde ett sagoliv fram tills 2002. Han hade familj, flertalet egna företag och ca 100 miljoner i besparingar på banken. En lottovinst på 2 miljarder förändrade hela hans liv. Idag har han inga vänner, frugan har lämnat honom och tre av familjemedlemmarna är döda. Det ena har avlöst det andra och han menar att det är pengarnas fel. Det som ska tilläggas är att han idag inte heller har något kapital kvar.

Money never made a man happy yet, nor will it. There is nothing in its nature to produce happiness. The more a man has, the more he wants. Instead of filling a vacuum, it makes one.
Benjamin Franklin


Det var på tidenFrån och med 1 augusti 2010 blir det olagligt att ta ut extra avgifter vid kortköp. Skyltar som ovan finns idag på flertalet pizzerior och mindre närbutiker. Beloppet i sig är oviktigt, men jag anser att om man inte har råd att i sin verksamhet hantera kortköp bör man heller inte göra det. Ännu bättre vore att lägga mer tryck på bankerna så att dom tar alla avgifter. Sistnämnda kanske inte är genomförbart fullt ut, men avtalen borde ses över.

Jag har ifrågasatt avgiften vid ett par tillfällen tidigare. Var framförallt i en närbutik i Kalmar där det inte ens satt nån skylt om extra avgifter, utan hon la på det direkt utan att ens informera. Några ynka kronor vid enstaka tillfällen vad gör väl det? Alternativt, tänk på stackaren som äter pizza sex dagar i veckan i tre års tid. Han lägger nästan 1000:- extra i bara kortavgift. Översatt i pizzor skulle matvraket hålla sig mätt i ytterligare 14 dagar.
Häxblandning!

Krossa 17 Viagra i en mortel
Tillsätt 12 tabletter Efedrin
Blandas med 250ml brun utan sol från Clinique

Rullas till små kulor för att sedan lufttorka i 48 timmar

Vad blir resultatet av detta?

Jo, du kommer bli kåt - smal och förbannat brun. Alternativet till detta är att annars beställa hormonpreparatet Melanotan II. Ta en spruta av denna drog och effekten kommer bli densamma. Kanske finns den som Duo-kanyl tillsammans med Botox om du nu behöver släta ut trynet när du ändå är igång.Läste precis om Melanotan II i dagens Aftonbladet på nätet (Läs här). För egen del skulle antagligen en injektion sluta med katastrof. Skulle bli en slimmad Duracell kanin från Afrika! Jag är redan hyggligt brun och min sexualdrift är *censur*. Skulle väl vara för semestermagens skull då, men ett par joggingturer i skogen borde kunna fixa till även den.

Lunchpromenad

Det är alltid skönt med en liten promenad efter lunchen så idag gick jag ner en stund till dämmet. Passade på att ta några bilder och resultatet ser ni nedan. Bästa bilden enligt mig själv är den första i ordningen och den togs av en ren tillfällighet då jag stod och lekte med menyerna i kameran.
Lite sliten idag

Två nätter utan någon bra sammanhängande sömn överhuvudtaget. Låg och stirrade i taket och lyssnade på musik till straxt efter tre inatt, och det vidriga ljudet från larmet på telefonen satte igång vid kvart över sex. Nu är snart första koppen het java urdrucken och jag kommer behöva ett par påfyllningar innan jag kommer i fas.

Har mina perioder då sömnen inte funkar så bra. Det sliter på mig nåt oerhört både fysiskt och psykiskt, framförallt kan jag bli ganska verbalt otrevlig mot dom/det som jag anser går mig emot. Finns det kurser som hjälper en att hantera sitt morgonhumör? Jag om nån skulle verkligen behöva gå en sådan.

Var en mer utpräglad nattmänniska när jag var yngre, fast på den tiden hade jag heller inga förpliktelser dagen efter.  Då var det inga problem att sova fram tills klockan 14,00 för att sen vara uppe även hela nästkommande natt. Nu har jag passerat 30 och har en underbar familj och ett jobb som jag stortrivs på. Kan det vara en omställningsfas som hållt i sig dom sista tio åren? Jag behöver sömn, men min skruvade hjärna tycker annorlunda.

Alla ni som vaknar med ett leende på läpparna och är utvilade. Hur gör ni? Jag har tröttnat på att räkna får som skuttar fram över ängarna och knapra piller för att sova gott är inte att tänka på.Jag är blåst

Mitt begär efter nya teknikprylar har fått sig en ordentlig törn. Kanske gör mig gott i framtiden att inte vara så förbannat blåögd och lita på allt och alla. En person som stjäl en annan individs identitet och skyddas av Svea Rikes Lag - banksekretessen, har lyckats blåsa mig på några surt inarbetade tusenlappar.

Ständigt blir man påmind att inte betala i förskott. Ständigt blir man påmind att rötäggen är många därute i nätrymden. Ständigt gör många med mig just det man ALDRIG bör göra, nämligen att lita på rötäggen. Begäret efter en ny telefon var i mitt fall starkare än säkerheten kring affären.

Hoppas att en polisanmälan åtmintone leder till att ett rötägg försvinner från näthandeln. Vill gärna tro att han/hon inte lyckades blåsa fler blåögda personer än mig.


Kärlek
En dag i parken

Vad kan man hitta på en stekhet sommardag? Vi tog en heldag på Ölands djurpark. Hade det inte funnits ett vattenland att kyla ner sig lite på, hade det varit näst intill outhärdligt. Först blev det en genomgång bland alla djuren, och jag måste säga att det känns lite som att parken är på väg åt rätt håll. Djuren och deras hägn är i betydligt bättre skick än för några år sedan.

Hittade min favorit i år igen - en kakadua som är underbart kelsjuk. Efter gosestund och promenad genom övriga parken var det då dags för ungarnas stora favorit, karusellåkning. Lite med livet som insats snurrades vi runt i diverse mer eller mindre roliga attraktioner.

Lite lagom snurriga i kupan begav vi oss till vattenlandet för att kyla våra solstekta kroppar. Att hålla ordning på två badtokiga barn samtidigt som fontäner och vattenfall skymmer sikten är inte helt lätt, men ett absolut måste. Trots icke tempererade pooler hade solen värmt upp så pass att det knappt svalkade märkbart. Hittade ett par platser inunder klätterställningarna där tempen var något lägre.

Från det ena till det andra. Min sambo och jag spenderade för en tid sen ett par dagar i den härliga staden Göteborg, där vi givetvis passade på att gå på Liseberg. Som på dom flesta nöjesfält spelar folk en massa på chokladhjul för att lyckas vinna den där XL kartongen med en massa smaskens. Vi har provat och provat men aldrig ens vunnit en liten ynka godisbit. Spekulationerna ledde in oss på att nästan alla av dom vi såg med storvinster var sponsrade av Liseberg för att locka till sig fler spelare till hjulen.

Fast idag var det Saras tur. Fem guldpengar förvaltades på lite olika brickor - hjulet snurrade och stannade på högvinst. Vem kan motstå 3kg med guldkorn från Ahlgrens? Barnen visade stolt upp sitt lördagsgodis ett par månader framöver.


En stund innan stängning var det dags att på trötta ben bege sig hemåt. Insåg ganska snabbt att ingen av oss orkade laga nån middag, så det fick bli en sväng ner till Hamngrillen för att inta lite mat & en himla massa glass. Tog en snabbrunda genom den pågående marknaden nere i hamnen innan det återigen ar dags för hemfärd.

Sista kraftansträngnen för dagen blev att rensa lite ogräs i thuja häcken.

Nu är det tack & godnatt.

Imorgon bär det av till Vetlanda för frisörexpertis.

Lillebror behövde lite hjälp för att kunna se tigrarna


För vad?

Svårt för att sova? Jotack, jag vet hur det känns. Sitter och läppjar på en kall Spendrups införskaffad i Tyskland för några veckor sen. Tänkte inom kort kort göra ännu ett troligtvis meningslöst försök till att lyckas somna. Ville bara få ur mig ett par saker innan det är dags.

Suttit och kollat igenom diverse bloggar på en topplista. Gemensam nämnare som jag kommer fram till är att destå risigare blogg destå fler läsare besöker den dagligen. Idag har jag shoppat ditten & datten bla bla bla. Lite halvsuddiga bilder plåtat med en mobilkamera på dagens outfit. Detta kan inte vara det bloggandet går ut på, eller? Uppenbart är det shopoholics som drar läsare - inte många fenomenala skribenter därute.

Opersonligt egoistiskt & allmänt oviktigt...varför är jag ens förvånad. Varför ska det skilja sig från tv:s Paradise Hotel och diverse annan skräptv som konstigt nog skapar tittare och debatt. Ytligheten blir alldeles för uppenbar iallafall för mig att hantera, kanske för att jag är uppväxt i en småstad. Vad vet jag? Hur som helst kan jag inte låta bli att använda ord som patetiskt i detta sammanhang, då jag inte riktigt kan förstå tjusningen med alla dessa bloggar med två rader text och resten halvsuddiga bilder.

Jag har hellre tolv trogna läsare som kan beröra och göra mig lycklig med en äkta kommentar, än 35 000 läsare som antagligen besöker sidan  - läser med slutna ögon för att sen kommentera nåt meningslöst enbart för att få sitt namn att synas.

Jag har själv "raggat" läsare på ett par bloggar, fast då på bloggar som jag själv läser i stort sett dagligen. Skribenter som har nåt att tala om - skribenter som haft förmågan att skriva nåt som fått mig att läsa vidare.

Jajaja, tänker ni säkert nu. Killen är bara avundsjuk därför att han inte når toppen på listan.

En garanti från mig till er - så länge toppen handlar om senaste inhandlade märkesplagget alt inatt var det en helvetes efterfest på Von Hussweruffs lyxbåt. Vill jag aldrig, ALDRIG hamna i toppen.

Stor kram till er 12 som läser!

Håll tillgodo

Semester!

Trodde jag skulle skriva hur mycket blogg som helst på den långa semestern. Nu återstår det en veckas ledighet med sol & bad samt en del utflykter som finns med i planerna. Tröttheten som sätter in efter en dag i solen, har inte gjort mig jättemotiverad att sätta mig vid datorn och vara kreativ. Så ni får hålla tillgodo med lite slöa uppdateringar ännu en vecka är jag rädd.

På mina tre veckors semester har antalet moln gått att räkna på handens fem fingrar. Underbart, fast samtidigt utmattande. Tror knappast jag varit ensam om att gnällt lite extra på kylan under vinterhalvåret, medans jag nu vissa timmar på dygnet avskyr den påtagliga värmen.

Ställde mig precis på en våg för att kolla av semesterfettet, men kom på att jag inte vägt mig på säkert ett halvår. Vad spelar det för roll egentligen? Ett par extra kilon p g a god mat & dryck kan väl endå inte spela nån roll. Dagens invägning 76,3 kg är nog ganska normalt för mig skulle jag tro. En blyertspenna som svalt en badboll...hmmm...det där lät inge vidare. Det jag menade var att tendens till en liten mage börjar ta form. Skit sak samma, jag har semester.

Det är inte bara jag som frodas och mår bra, även mina planteringar i utekrukorna mår prima.


Njut av sommaren mina vänner!

Södra paradiset

Sommar & sol behöver inte bara betyda sol & bad. Igår packade vi picnickorgen och begav oss söderut på vår underbara ö. Första stoppet blev på Eckels udde där man enligt turistbladet med största säkerhet skulle kunna se sälar. Hade vi haft en kikare hade det säkerligen kunnat bli verklighet, istället blev det mumsiga köttbullemackor som attraktion. Mätta i magen satte vi oss återigen i bilen och körde så långt söderut det bara gick. Närmare bestämt slutmål fyren Långe Jan. Med ståtliga 42 meter blev vi alla lite skakis i benen, kanske mest berodde på alla trappor och inte höjdskräck.

En glasspaus senare var det dags att åka vidare mot Eketorps borg. Felix och jag gjorde upp sittandes på en stock med varsin kudde i handen. Precis när jag skulle drämma in en riktig pärla fick han oväntad hjälp snett bakifrån. En ordentlig knuff i sidan resulterade i att det var jag som föll i mattan. Med stekande sol hade vi en underbar turistdag som bjöd på en hel del sevärdheter. På bilfärden hem längs östra sidan passade jag på att njuta av utsikten - resten av familjen snarkade gott i stort sett hela vägen hem.

Nästa utflykt går norrut på ön, fast då med övernattning.


Sandviks kvarn

Lite bilder från en fantastiskt trevlig kväll på KvarnenKvällens absoluta höjdpunkt - En fantastisk spelning av Kim Stranne & Lasse Stöckel

Tack för en mycket underhållande kväll!

 


RSS 2.0