En dag i parken

Vad kan man hitta på en stekhet sommardag? Vi tog en heldag på Ölands djurpark. Hade det inte funnits ett vattenland att kyla ner sig lite på, hade det varit näst intill outhärdligt. Först blev det en genomgång bland alla djuren, och jag måste säga att det känns lite som att parken är på väg åt rätt håll. Djuren och deras hägn är i betydligt bättre skick än för några år sedan.

Hittade min favorit i år igen - en kakadua som är underbart kelsjuk. Efter gosestund och promenad genom övriga parken var det då dags för ungarnas stora favorit, karusellåkning. Lite med livet som insats snurrades vi runt i diverse mer eller mindre roliga attraktioner.

Lite lagom snurriga i kupan begav vi oss till vattenlandet för att kyla våra solstekta kroppar. Att hålla ordning på två badtokiga barn samtidigt som fontäner och vattenfall skymmer sikten är inte helt lätt, men ett absolut måste. Trots icke tempererade pooler hade solen värmt upp så pass att det knappt svalkade märkbart. Hittade ett par platser inunder klätterställningarna där tempen var något lägre.

Från det ena till det andra. Min sambo och jag spenderade för en tid sen ett par dagar i den härliga staden Göteborg, där vi givetvis passade på att gå på Liseberg. Som på dom flesta nöjesfält spelar folk en massa på chokladhjul för att lyckas vinna den där XL kartongen med en massa smaskens. Vi har provat och provat men aldrig ens vunnit en liten ynka godisbit. Spekulationerna ledde in oss på att nästan alla av dom vi såg med storvinster var sponsrade av Liseberg för att locka till sig fler spelare till hjulen.

Fast idag var det Saras tur. Fem guldpengar förvaltades på lite olika brickor - hjulet snurrade och stannade på högvinst. Vem kan motstå 3kg med guldkorn från Ahlgrens? Barnen visade stolt upp sitt lördagsgodis ett par månader framöver.


En stund innan stängning var det dags att på trötta ben bege sig hemåt. Insåg ganska snabbt att ingen av oss orkade laga nån middag, så det fick bli en sväng ner till Hamngrillen för att inta lite mat & en himla massa glass. Tog en snabbrunda genom den pågående marknaden nere i hamnen innan det återigen ar dags för hemfärd.

Sista kraftansträngnen för dagen blev att rensa lite ogräs i thuja häcken.

Nu är det tack & godnatt.

Imorgon bär det av till Vetlanda för frisörexpertis.

Lillebror behövde lite hjälp för att kunna se tigrarna

Varje dag i ditt liv är unik, se till att ta vara på den!

Kommentarer
Postat av: Mita

Underbar bild på tigern =)

2010-07-13 @ 08:11:09
URL: http://rocotopeppers.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0