Återkommer inom kort

Just nu är det inte mycket som går åt rätt håll - Bloggen är tillbaka så fort Telia gjort sitt jobb




Snart dags för bröllop


Få en bra start på dagen

Fick sova tills gluggarna självmant öppnades klockan 09,00 - skönt! Tack för det!
Direkt på med träningskläder och walkingskor för en 45 minuters lång runda i närområdet. En promenad har så många fördelar så det finns ingen direkt anledning att strunta i den. Det som är viktigt i sammanhanget är att gå innan du ätit frukost, men förbered gärna lite hemma så att du kan äta direkt vid hemkomst.

* Fettförbränningen är hög vid morgonpromenad, då du inte har tillgänglig energi från mat i kroppen går det direkt från reserverna. Det vill säga du förbränner fett som lagrats i kroppen

* Du blir pigg och även om du har svårt för frukost tidigt på morgonen, garanterar jag att du är hungrig när du kommer hem.

* Har aldrig hört att frisk luft skördat nåt offer.

* Du går ner i vikt


Tänk på att promenaden bör vara över 25 minuter för att maximal effekt ska uppnås. Att variera terräng är ett stort plus om möjlighet finns. Varför inte testa att gå med stavar alternativt belasta dig själv med lättare vikter?



Vad väntar du på? Ut och förbränn fett!


Sällskap ikväll på gymmet

Tränade tillsammans med sambons lillassyster ikväll som precis skaffat gymkort. Hjälpte henne med en snabb genomgång av lite maskiner i förberedande syfte för hennes provträning med instruktör imorgon. Får hoppas att hennes träningsvärk inte blir allt för påtaglig så att hon kan ge allt imorgon.

Själv körde jag lite armar och bröst. En bra övning med hantlar är liggande hantelpress.



Se till att ligga plant på en bänk - utför repsen kontrollerat och tänk på balansen plus att aldrig vila hantlarna mot bröstet.


Nu blir det tv nån timme innan det är dags att sussa kudden. Imorgon slipper jag ställa klockan för jag har ju äntligen semester. Under dagen kommer även kyrkklockorna ringa för vi ska nämligen gå på bröllop.


Semester

Då är tanken att jag inte ska jobba på nästkommande fyra veckor. Hur som helst börjar min semester i detta nu och firade detta genom att .... klippa gräset. Jaja, bara för att man är ledig betyder inte det att alla "måsten" går upp i rök.



Pratade med mäklaren tidigare idag och det är en familj som bokat in sig för visning nu på måndag. Så jag ber er ALLA därute att hålla sina tummar för att det blir en snabb försäljning. Har lite ont om tid med städningen då vi ska på bröllop imorgon. Så om du vet att du har en talang att t ex putsa fönster eller kanske bara älskar att dammsuga, är du välkommen hem till oss för att hjälpa till.

På måndag som sagt ska mäklaren visa upp huset från sin bästa sida. Vi kommer då att befinna oss på Sveriges (tycker jag) bästa sida. Inget ont om Öland där vi bor nu, men Smögen på västkusten är svårslaget när det gäller det mesta. Kanske beror på att man inte tar sig riktigt tid att stanna till och njuta på hemmaplan och uppskattar det mer när man är borta. Hur som helst blir ett par dar på denna pärla - Smögen.



Nu är det hög tid att svida om till gymkläderna och göra sig klar för kvällens pass. Idag är det lite blandade hantelövningar som står på schemat. Slita på lite med armar och bröst - brukar klämma in lite magträning på dom här passen med.


Rätt stämning

För att kunna ge det lilla extra på gymmet kräver iallafall jag att rätt musik spelas i mina öron. Har väldigt svårt att fokusera till viss musik, så jag har oftast med mig min kära Ipod. Funkar inte att ha i riktigt alla övningar, då jag är ibland behöver 100% lyssning till andningen istället. För tillfället är det ganska tung musik som gäller.

Favorit just nu:






2011-07-21

Hade en förhoppning om att en rejäl urladdning med blixtar och dunder skulle härja hela natten lång. Det enda vi fick var lite ljusfenomen borta i horisonten följt av en svag knall långt efter man gett upp att räkna. Enligt kommentarer på Facebook verkade det vara århundradets oväder på bland annat Gotland. Du har väl inte missat att även The Edge numera finns på Facebook? Gilla http://www.facebook.com/TheEdge.blogg så missar du inga uppdateringar framöver.

Träningspasset gick bra igår - tränade mestadels ben, men även en del rygg. Gjorde bra ökning viktmässigt i favoriten benpress. En övning som i första han belastar främre och inre delen av låret (beroende på utförande). Viktigt att tänka på i utförandet är att inte låsa knäna vid övningens topp, då detta belastar knälederna på ett negativt sätt. Tänk även på att arbeta med full rörelselängd så att inte repsen blir för korta.



Nu blir det jobb i några timmar framöver, men sen börjar äntligen min efterlängtade SEMESTER!


Det blixtrar

Dags att stänga av för natten p g a oväder




Återigen mätt

Grillat är godast förutom om man relaterar till skräpmat vill säga. Blev en karréskiva med lite god sallad och grillad paprika. 




Straxt dags att sticka till gymmet en runda.


Tänt var det här

Trotsar denna grå och blåsiga sommarkväll med att tända grillen. I värsta fall om regnet börjar falla i sidled (vilket det gör på den här ön när det blåser ordentligt) får det bli att dra in grillen i carporten. Efter det att maten fått sjunka ner ordentligt blir det en tripp till gymmet för att träna ben.


                             


Tack till alla som hjälpt till med ideér till bröllopspresent. Vi har handlat idag och tror att dom kommer bli nöjda och glada. Vågar inte skriva här vad vi införskaffat, då jag inte vet om brudparet läser bloggen.





Mätt i magen

Öppna lagerdörren - ta höger - drygt 100m bort ligger stället där det hämtas lunch flertalet gånger i veckan.



Då jag håller nere på kolhydraterna beställer jag skämtsamt alltid en så kallad proteinlåda. Lådan som för övrigt knappt går att stänga och väger lika mycket som tre vanliga lunchboxar, innehåller kött och mera kött. Efter en kvarts ätande sätter jag eventuellt gaffeln i en pastapenna och lite grönsallad.

Det är gott & prisvärt då portionerna är utöver det vanliga. Nu klarar jag mig lätt fram tills ikväll då det är dags för ett pass på gymmet. Blir förvisso en shaker med "gainer" till mellanmål om ett par timmar.

Tack Johnny för maten!

Behöver tips

Ska på bröllop nu på lördag och behöver tips på en bra present.



Dagens tub


Sett det förut

Vilade ögonen på en film även igårkväll - The Veteran.

Robert Miller just hemkommen från tjänstgöring i Afghanistan har svårt att hitta tillbaka till livet i slumkvarteret där han bor. Hela området är på väg att tas över av gäng och vem kan styra upp det om inte en ex militär?

Filmen var väldigt långsam första timmen, där det mesta gick ut på spaning och samtal. Därefter exploderade både tempot och det mesta i kvarteret, ett frenetiskt skjutande både på döda och levande ting.

Man brukar säga slutet gott allting gott - men inte om det här slutet. Satt kvar ett par minuter i soffan och konstaterade att den här filmen var skräp från början till slut.




På begäran kommer Veckans blogg v.30


Lika bra att vänja sig

Blev en 45 minuter lång powerwalk i lätt duggregn, vilket var ohyggligt uppfriskande. Promenaden flöt på bra genom vacker natur tills jag vek av och skulle förbi en campingplats. Vad gör alla dessa husvagns - och tältgäster en onsdagskväll mitt i sommaren tror ni? Antagligen samma som dom gör varje kväll, fast det blev så otroligt mer påtagligt just denna afton.




Doften av kött fick min mage att ge ifrån sig ljud som jag tror att även förbipasserande kunde höra. Ökade takten något för att komma hem så fort som möjligt, och slippa dessa ljuvliga aromer som retade alla mina sinnen. Väl hemma fick det bli att kasta ihop något lite kvickt för att stilla hungerskänslorna något. Då jag snart ska trolla bort ett par kilo och äta extra nyttigt fick det bli en riktig hälsotallrik som påminner väldigt mycket om det jag äter till frukost.



Äggröra & tonfisk lite keso, hasselnötter och bär.


Förväntansfull

På måndag är första dagen på en fyra veckors lång efterlängtad semester. Har en del planer kring detta och bland annat blir det en liten tripp till Göteborg tillsammans med familjen. Kommer garanterat få ta både en och två åksjuketabletter för att kunna hänga med i svängarna på Liseberg.

Måndag är även startdagen för något helt oprövat på min kropp, det är nämligen dags för min första deff. Hoppas kunna bita ihop och hålla en någorlunda bra diet trots att det är semestertider. Kommer vara strikt med vad jag petar i mig, fast kommer fortfarande ha en gottedag i veckan där allt är tillåtet. Blir till att bunkra upp ordentligt med tonfisk och kyckling några veckor framöver.

Hoppas kunna driva ut en hel del vatten och förbränna lite fett på vägen. Har köpt ett preparat som ska hjälpa till lite extra med detta: Shred Matrix
120st i mina ögon gigantiska tabletter som ska sväljas med 3 åt gången 2 gånger / dag. Sköljs ner med ca 1 liter vatten. Gissar att det kommer bli ett toalettbesök eller två under kommande period.




Kommer jag nångång i livet i närheten av en sån mage ska jag vara nöjd. Enpacket idag räcker inte långt.


Dagens tub


Gilla The Edge På FaceBook




Knåda mig

När jag vill ha nåt gjort ska det helst gärna hända redan igår. Att boka upp saker och ting i god tid är inte riktigt min melodi, utan jag får ett infall och vill ha direkt handling.

Just nu behöver jag en massage då mina axlar och nacke känns i stort sett stelopererade. Har ringt några samtal till diverse ställen och insett att ALLA inom yrket har tagit kollektiv semester.



Brukar du gå och få massage?


Maria Wern Goes X-Files

Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig igårkväll. Planen var att somna ganska tidigt, men det sprack när jag såg att en ny Maria Wern film hade kommit. Fattar inte riktigt varför jag är så svag för dessa ganska usla svenska polisfilmer, men blir alltid lite extra filmsugen när nya släpps.

Senast ut i serien heter: Må döda sova

Kändes direkt som ett riktigt billigt avsnitt kapat från Arkiv X. En rad mystiska dödsfall där förföljelse och synvillor avlöser varandra. Det finns en gemensam nämnare som knyter samman det hela, och allting får en naturlig förklaring allteftersom Scully förlåt Maria Wern nystar lite i det hela. 

I vanlig ordning är skådespelarinsatserna väldigt mediokra, och filmen i sin helhet ganska trist. Fast jag vet redan nu att om drygt en månad sitter jag där igen med en ny film i serien Wern.



Oinspirerad

En timmes intensiv gymträning blev det ikväll med fokus på armar och axlar. Tyvärr genomfördes mestadelen av passet helt utan explosivitet och energi. Vissa dagar är det svårt att hitta rätta glöden, men huvudsaken är iallafall att det blir gjort.

Hade det inte varit för en annan kille som var där och tränade otroligt explosivt, hade jag garanterat gett upp efter en kvart. Han var bra draghjälp i många set och jag tackade honom efteråt för att han kämpat på. Körde sittande rodd som avslutning idag och laddade på mentalt inför sista set. Ipoden hade jag redan packat ner så jag förlitade mig på att gymmets egna musik skulle få igång mig. Vilken tabbe det blev - Just när jag ska börja dra kör Dr Alban igång en gammal dänga och min sista energi rann av mig ganska snabbt. Fattar inte riktigt vad dom tänker med när dom lägger till såna skitlåtar på en gymspellista.

Med no hasch hasch, no amfetamin nynnandes på repeat i skallen satte jag mig i bilen och åkte hem. Följde upp med en 45 minuters powerwalk tillsammans med älsklingen. En underbar sommarkväll där inte ens löven i trädtopparna så mycket som gjorde en tendens till att röra sig.

Nu blir det lite sedvanliga hushållssysslor innan det är dags att sussa kudden. Imorgon onsdag betyder endast tre dagar kvar innan det är dags för en välbehövlig semester.



En bra start

"Om" nu bloggen återuppstår krävs en hel del förändringar. En var att byta ut min header till något som mer passar i dagsläget, då jag lägger ner många timmar på gymmet. Att jaga drömmen - känns mer relevant. En del kategorier kommer skrotas och lite annat smått och gott kommer förändras allt eftersom.


Det är hedrande

Trots att jag inte bloggat på väldigt länge, fortsätter det att trilla in lite kommentarer till och från. Blir ibland lite sugen på att smyga igång bloggen, men tror inte jag kommer skriva allt för ofta. Jag får fundera på det några dar.


RSS 2.0