Mera mat

Ännu en fantastisk semesterdag med klarblå himmel, och det bästa av allt är att detta väder ska fortsätta enligt SMHI. Skippade stranden idag pga av att store grabben fick lite för mycket sol på sig igår, så idag fick det bli lite andra aktiviteter. Barnens nöje blev en runda äventyrsgolf nere på Möllstorps camping, där belöningen för båda deltagarna blev en svalkande glass.

Då gräsmattan inte längre går i nyanser i närheten grönt, utan mer påminner om något som skulle locka varenda pyroman med en tändsticka var det dags att investera i en vattenspridare. Hittade en kul pjäs från Gardena som täckte upp hela baksidan utan problem.

360 graders vattenkanon som utan förvarning byter håll lite som den vill, blev succé för barnen som attackerade den med sina vattengevär. Får nog utse spridaren som vinnare då Felix efter några minuters kamp var totalt dyngsur.

Älsklingen som spenderat en heldag tillsammans med sin mamma på Böda sand ringde och bad mig ordna lite mat tills dom kom tillbaka. Vad gör man inte för att samla lite extrapoäng hos svärmor? Drog en riktig chansning och gav mig på att grilla fisk, närmare bestämt färska laxkotletter. Varför detta skulle vara en chansning är för att kära svärmor är fiskhandlare till yrket och således utomordentligt duktig även på att tillaga dessa nätfångade djur.

Grillad laxkotlett med tillbehör:

Marinad:

  • habanero (eller annan chili)
  • vitlök
  • rivet lime skal (även saften från 1 lime)
  • honung
  • salt
  • olivolja
Låt kotletterna marineras minst 30 minuter innan tillagning. Grillas med fördel i halster för att hålla kotletten intakt.

Som tillbehör serverades lite nypotatis samt en fetaostsallad och lite grillade grönsaker. Sås - Mango raja



Varje dag i ditt liv är unik, se till att ta vara på den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0