Våra husdjur - nån annans middag

Vi har våra kelgrisar som sällskap, men riktigt så är det inte överallt. Ta t ex marsvin som i vår kultur sitter och kuttrar i sina burar och blir ompysslade av sina ägare. I Anderna där det finns väldigt få proteinkällor att tillgå, föder man upp marsvin för att sedan hamna på middagsbordet.

Känsliga läsare bör lämna bloggen nu!








Hittade ganska snabbt ett recept på grillade marsvin:

Cuy - Grillat marsvin med het sås
 
 
 

Gnid in de rensade marsvinen med salt, peppar och kummin. Låt stå ett tag och lägg sedan på grillen.

Gör såsen av olja, chili, vitlök och majsmjöl blandat med vatten. Koka några minuter. När köttet är färdigt, lägg det i en serveringsskål och häll såsen över det.

Servera med en god sallad till!

Ingredienser:
4 st Marsvin
0   Salt, peppar och kummin
 
Het sås
50 gr Majsmjöl
8 st Vitlöksklyftor
6 st Heta chilifrukter
1,5 dl Olja
1,5 dl Vatten

Säga vad man vill om ovanstående: RÄTT ELLER FEL?

Gris, fågel, ko, oxe - mer bekant att sätta tänderna i kanske. Naturligt för oss i Sverige - fast be en Indier äta en ko och du kommer få en ond blick.

Varje dag i ditt liv är unik, se till att ta vara på den!

Kommentarer
Postat av: Andreas

2010-08-22 @ 13:18:28
Postat av: Marlene

Nejje, man får ju inte äta Marwin! Men det går tydligen bra att äta både Babe & Rosa... :( Det är konstigt vilken syn vi har på det. Egentligen skulle man bli vegetarian!

2010-08-23 @ 10:08:18
URL: http://marlenejansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0