Smidig lösning

Har precis testkört appen Viber som gör att du kan ringa helt kostnadsfritt med din iphone till andra Viber användare.

Betyg: @@@@ av 5

Vad är Viber och hur fungerar det?

Viber är en gratisapplikation som har fått mycket uppmärksamhet på sistonde. Det erbjuder nämligen gratis Internettelefoni på ett smidigt sätt. Till skillnad mot många konkurrenter använder sig Viber av ditt vanliga telefonnummer, så du behöver inget speciellt användarkonto.


När du startar applikationen första gången får du knappa in ditt mobilnummer, och då skickas ett SMS till dig med en kod som du skriver in för att aktivera appen och bekräfta att det är du som använder numret. Viber hämtar därefter din telefonlista och när du skrollar genom den ser du vilka andra användare som har Viber.


När du ringer med Viber sker samtalet över Internet. Du betalar ingenting för det, och trafiken kan gå över antingen WiFi eller 3G. För att det ska vara lämpligt att använda det behöver du ett 3G-abonnemang som inte har något pristak. Annars riskerar du att snabbt använda upp din trafik.


Viber fungerar fint men det har naturligtvis nackdelen att du behöver ha relativt bra mottagning för datatrafik. Det krävs inte jättemycket brandbredd när du gör telefonsamtal, men 3G-mottagningen måste vara hyfsad om du inte sitter på WiFi. Om du främst ringer när du sitter på kontoret och inom ett WiFi-nät är Viber dock ett väldigt bra val eftersom du ringer gratis.



Källa: http://appreview.nu

Varje dag i ditt liv är unik, se till att ta vara på den!

Kommentarer
Postat av: lisa

sv; första gången jag är med i något sånt faktiskt :d ja den har varit helt okej, själv?

2011-01-10 @ 23:35:22
URL: http://lisaturk.blogg.se/
Postat av: lisa

ja eller hur! jo samma här, vänt på dygnen totalt. sov tre timmar inatt innan skolan tog fart igen :d

2011-01-10 @ 23:40:22
URL: http://lisaturk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0