Fria ordet

Byn har fått en ny skola. Det man insett i efterhand är att den redan nu är överbelastad med skolbarn, och att det eventuellt kan bli problem i framtiden för barnen att få plats i lokalerna.

Byn har även hastigt fått en tillfällig flyktingförläggning efter beslut av Migrationsverket. Våra kommunpolitiker var helt ovetande om detta tillskott på drygt 140 flyktingar varav ganska många är barn. Nu är det från dags datum räknat kommunens ansvar att ordna skolgång åt ca 20 av dessa flyktingbarn inom 30 dagar.

Om flyktingar ska kunna tas omhand på bästa sätt, måste hela kedjan av berörda instanser vara informerade från start. Att lägga ansvaret på kommunen med så kort varsel är i mina ögon helt oacceptabelt.

Migrationsverket ska ha ett kontor på förläggningen som kommer vara bemannat ett par dagar i veckan. Övrig tid får dom klara sig själva, säger Solveig Bengtsson ställföreträdande chef på Migrationsverket i Högsby.

Klara sig själva? Skolgången för barnen kanske reder ut sig, men vad ska tonåringar och äldre ha för sysselsättning under två månaders utredningstid?

För att hjälpa krävs organisering. Inte snabb omplacering.



Varje dag i ditt liv är unik, se till att ta vara på den!

Kommentarer
Postat av: Mita

Jag får ont i magen....

2010-09-15 @ 13:33:28
URL: http://rocotopeppers.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0