Dagens tub


Härliga söndag






Ansöker om ledighet

Ska iväg ett par dagar och tror det kan bli dåligt med trådlösa nätverk. Tar givetvis med mig lilla datorn i hopp om att kunna skriva lite, men vi får se vad som hinns med. Hade verkligen underlättat om julklappen som vi fick av Blogg.se hade varit aktiv (iphone app), kommer väl snarare bli en midsommargåva.

Det är härligt väder ute, så jag tar med mig kameran ut en runda. Hoppas ni alla får en riktigt fin dag.

Då var man mätt igen

Mat är kärlek - mer behöver jag inte skriva




Chilisalt - helt klart en ny favorit



Fyllningen till kycklingfilén







Baconlindad fylld kycklingfilé - serverades med rotfruktspotatis & babyspenat


Vad var din trygghet?


Dagens tub


God morgon

05.10 vaknade jag av att små fötter tassade runt ute i vardagsrummet. Vid den tiden brukar det vanligtvis vara ganska tyst hemma hos oss, men dessvärre är jag väldigt lättväckt. Jag lyssnade en stund, då det verkade som att personen letade efter nåt. Efter ett tag blev det tyst och stegen kom närmare vårt sovrum istället. Dörren öppnades och en hes röst sa:

- Mamma - pappa, jag hittar inte fjärkontrollen till tv:n

Försökte yrvaken förklara att det inte var  barnprogram på tv vid den tiden, men han gav sig inte utan det var bara att kliva upp och bildligt bevisa. Något besviken följde han med tillbaka till sängen och somnade om ett par timmar.




En gåta




(Sagt av min kollega igår)


Den gick ner

Veckans öl dracks förvisso redan igår, men presenteras först idag. En bra sällskapsöl, ganska lättdrucken men jag tyckte den smakade lite plåt (trots glasflaska) i eftersmaken.

       
 
LJUS LAGER
   
Flagga  Zeunerts Merke  (nr 1471)
   
Land Sverige
   
Distrikt Sverige
   
Alkoholhalt 5,3 %
   
Färg Gyllengul färg.
   
Doft Maltig, något syrlig doft.
   
Smak Medelfyllig, fruktig och maltig smak med medelstor beska.
   
Användning Serveras vid ca 10°C till svensk husmanskost, exempelvis kokt paltbröd med stekt fläsk och vitsås som smaksatts med messmör, eller som sällskapsdryck.
   
Beska=5
Beska
Fyllighet=5
Fyllighet
Sötma=3
Sötma
  Fågel
 
Fläsk
 
Nöt
 
Buffémat
 

Plastic fantastic?


Dagens tub


VAB fredag

Hemma med sjuka barn och är även förkyld själv. *snörvel* Har precis ätit lite frukost och väntar på att kaffet ska bli klart. Konstig vana det där, att först äta och sen dricka kaffe. Dagens planer är enkla för jag har nämligen inga.  Har en förhoppning om att min bil ska bli klar så jag kan hämta upp den, men vi får se hur det blir med det.




Fråga: Vad hittar ni på idag?

Ny länk igen

Har återigen bytt länken i "Du tipsar - jag länkar" - Läs Rosalies underbara kärleksförklaring till sitt barn.
Som vanligt hittar du länken till inlägget på startsidan av The Edge!


Nu är det dags för mig att krypa ner under täcket & räkna ett par tusen får.


Under lägstanivå

Så här i efterhand sitter jag och undrar varför i helvete jag såg den överhuvudtaget. Ursäkta språket, men kände att jag behövde förstärka meningen med en svordom. Trots att förväntningarna knappt nådde högre än min lilltånagel, eller vänta lite nu - jag hade inga förväntningar på den här filmen.

*Backar 2 minuter*

Trots att jag inte hade några som helst förväntningar på The human centipede, kände jag mig grovt lurad efter den drygt 90 minuter långa pinan. Kanske gömde det sig en liten tanke om att den kanske skulle vara ganska cool i nån sekvens, men oj vad fel jag hade i sånt fall.



Vad blir uppföljaren Mr Six? Kanske du i detta nu skriver en uppföljare där en lärare flätar ihop en hel skolklass med hjälp av hårflätor.

Finns det nån därute som har sett den & tyckte den var bra?


Favoritbutik?


All in

På lördag är det äntligen dags för "live" turnering i Texas hold em igen. Hoppas kunna vara i toppform trots att jag inte spelat så mycket sista tiden. Allt sämre än finalbord gör mig i vilket fall otroligt besviken.




Tekniska framsteg?

För ett par veckor sedan skulle jag i sedvanlig ordning göra mina filmpopcorn i micron. Full effect 3 minuter och dom brukar bli helt perfekta. Just den gången öppnades luckan några sekunder innan tiden löpt ut. Jahaja, det kändes nästan lite lyxigt att micron kände av när mina majskorn var klara blev min spontana tanke.

Tänkte inte allt för mycket mer på det förrens det var dags att använda micron på nytt. Startknappen verkar numera skicka signal --> Öppna luckan. Efter ett par samtal idag med serviceverkstad och även tillverkarens huvudkontor fick jag reda på lite kul fakta.

* Dagens mer avancerade microvågsugnar är till för att lagas mat i, dom går i regel sönder vid t ex micropop. Då frågar man sig kanske varför? Jo, så här ligger det till. Vissa sädesslag har en uttorkande effekt i micron, vilket den inte mår bra av då den kontinuerligt behöver fukt vid uppvärmning.



Frågan jag ställer mig som gillar att laga mat: Vilken erkänd kock använder en micro som främsta värmekälla?


Dagens tub


-+-=+

Det finns inga känslor i rymden - en charmig film med allvarsamma inslag. Simon som bygger hela sin trygghet på rutiner, får sin värld omkullkastad när ekvationen inte längre fungerar. Vilka matematiska tal fungerar och varför är vissa människor varandras motpoler? Att räkna ut livets likamed samtidigt som du har asbergers syndrom är kanske inte det lättaste. Att inte förstå hur tårarna kan fukta ens kinder när du samtidigt har ett leende på läpparna.

Kan inte påstå att filmen är något underverk, men den är helt klart sevärd.


Lite lagom ikväll

Ikväll känns allt sådär lite lagom. Jag sitter här och smuttar på lite lagom kallt vitt vin och vindruvorna har sådär lite lagom tuggmotstånd. Jag känner mig lite lagom trött - inte sovtrött och inte jättepigg, utan sådär lite härligt lagom slö. Har lagt ner lite lagom tid för bloggen idag, varken för mycket eller för lite....

Nej nu får det fan vara slut på tramset. Det jag antagligen försöker säga är att jag inte har nån vidare lust att sitta vid datorn just nu. Jag tar mitt glas vin och lägger mig i filmposition och vilar ögonen på "I rymden finns inga känslor".




Innan jag lägger mig för att kolla film ska jag länka upp ett nytt inlägg på "Ni tipsar - jag länkar" Nu är det Jossans tur som skriver om bl a reumatism. Ni hittar inlägget som vanligt via bildlänken på startsidan.

Dagens tub


Kan man ta ifrån rätten till en familj?


Nytt tips länkat


Livet på en statusrad - skriven av Michelle Lenz



Läs hennes inlägg genom att följa "Ni Tipsar - Jag länkar" på startsidan



Har du nåt du vill tipsa om? Skicka "permalänken" i ett inlägg här på The Edge


Det finns fördelar

Att ens kvinna har områdets alla damer på middagsträff ute i köket har en del fördelar. Maten var fantastiskt god - vinet smakar mycket bra (både det vita & röda) Eller hmm..vänta lite nu,  det var ju jag som köpte vinet. Tror jag har vitt i glaset just nu, men det är tveksamt då det mer ser ut som rosé.

Vet inte hur många bloggar jag hunnit besöka ikväll, men det måste varit ett gäng då jag börjar få skavsår på fingertopparna. Har dessutom hittat ett par nya guldkorn att fortsätta läsa. Måste verkligen skärpa mig med att använda Bloglovin - då jag tyvärr glömmer bort en del av er annars.

Tror att John Blund börjar kasta sand på mig nu, annars är enda förklaringen att jag börjat lida av extrem mjäll. På tal om det det har jag kämpat mig igenom den värsta fasen med att låta håret växa ut. Kliar som satan och jag ser antagligen ut som en mikrofon, men jag börjar få hår på skallen igen.

Hmmm...jag skulle sova sa käre John - så jag säger:







Jag vet - Jag är en spelnörd

Det har kommit en ganska stor release till xbox360 - Dead space II. Ett spel som jag verkligen vill spela, men jag har så förbannat svårt att spela monsterspel. Blir lätt att jag lever mig in lite för mycket, sen finns obehagskänslan där om att vara smått iaktagen.  Kanske låter väldigt tramsigt att en kille på snart 34 år sitter och är skakis efter att ha spelat tv-spel, men vafan alla kan vi inte vara tuffa jämt.

Hittade lite screenshots på spelet som jag eventuellt börjar spela redan inatt:













Fråga: Spelar ni tv-spel?


Nu är dom samlade

Kvällen blev som så här att jag håller mig hemma - nu har alla gäster anlänt, men jag håller mig lite på min kant.




Får se vilken ljudnivå det blir om ett par tre glas vin =)


Nytt inlägg länkat

Nytt inlägg upplagt i "Du tipsar - jag länkar". Detta inlägget är från Erica som tydligen har förstört sitt liv.


Följ bilden på bloggens startsida för att läsa inlägget!




Har du nåt du vill tipsa om? Skicka "permalänken" i ett inlägg här på The Edge


Nej tack! För mycket socker......


Äntligen tillbaka

Min kära restaurang på hjul har varit stängd ett par veckor nu. Fast idag när jag verkligen var sugen var luckan återigen öppen.

I vanlig ordning beställde jag biff med grönsaker och han fyller på med:

-Som vanligt, staallkt mycket staallkt?!



Jag håller mig undan ikväll

En gång i månaden kommer dom smygande från alla håll och kanter. En gång i månaden samlar dom ihop sig och skvallrar ett par tre timmar. Den här månaden samlas dom hemma hos oss i vårt kök.

Har inte ringt och kollat än, men jag hoppas verkligen jag kan fly in till grannen ikväll. Sitta och lyssna på när tolv kvinnor skvallrar över ett glas vin eller tre är något jag klarar mig utan känner jag. Visst är det ett jättetrevligt initiativ av dom att träffas på det sättet, att snacka lite skit över en måltid.

Hur som helst - JAG FLYR!


Dagens tub


Jag säger Tack!

Härlig respons jag fick på "Du tipsar - Jag länkar" Har redan kö på förslag till inlägg - Stort TACK kära läsare!

Kommer givetvis länka upp alla som tipsar så fortsätt att skicka in förslag. Dels får jag lite intressant att läsa och ni får i utbyte fler läsare till er blogg. Nu skriker kudden mitt namn här bakom mig, så det är lika bra jag går och kollar vad den vill.



Spelets regler är enkla

Ladda

Rulla

Sikta

Tryck av



Visst låter det enkelt? Fyra enkla steg och du kan bli miljonär. Filmen 13 sätter alla nerver i högform, då den både var spännande och lite psykiskt påfrestande. Man inte låta bli att tänka sig in i situationen där någon siktar på dig mot bakhuvudet med ett grovkalibrigt vapen. Kommer det smälla - eller inte?


REKOMENDERAS!


Otursrulle?

Nu blir det film med den korta titeln 13





Har ni sett den?


Nyhet på The Edge

Vill du att fler ska ta del av det du skriver?
Kanske visa upp någon bild du är extra stolt över.
Eller varför inte tipsa om mat & dryck.

Nu finns chansen att få sitt inlägg länkat!






Tipsa om ditt egna eller varför inte någon annans inlägg.


Ser du också ett lejon?


Veckans blogg v.5


Veckans vinnare!

Grattis till tre vinnare som blir länkade hela veckan ut!






Blev en spontan paus igår

En söndag helt utan blogginlägg, men fick en hel del annat gjort istället. Hade ett berg av stryktvätt som nu är avklarat - nya gardiner i vardagsrummet på plats - mitt badrum bländar en i ögonen när man öppnar dörren. Som sagt så fick jag en del annat gjort än att hänga vid datorn.

Lagom till Sveriges match i handbollen körde igång hann jag dessutom bli färdig med allt. Sen blev det tv-maraton med VM - Solsidan följt av sportkomik i Time out. Kvällen avslutades med en underbar ryggmassage (tack älskling).

Nu blir det några timmars jobb, för att sen se vad mekanikern vill ha för att lösa min skrothög till bil. Aldrig kul att bli några tusen fattigare p g a att bilen inte gick igenom besiktningen.


Dagens tub


GOD NATT


Provade något nytt

Då jag är själv hemma ikväll passade jag på att laborera lite i köket. Resultatet blev en halv röd spetspaprika fylld med heta kräftstjärtar i chiliaioli. Toppad med räkor och rödlök - serverades på en bädd av babyspenat.






Sitter och myser lite med ett glas rödvin nu.

Vad har ni för er denna lördagskväll?




Tillbaka till dåtiden

Har idag besökt ett ganska omtalat fik som ligger på östra sidan av Öland. Stället är ganska speciellt då det både är fik - lanthandel och inredningsbutik. Allt därinne är till salu, även stolen du sitter på. 2011 omvandlas ganska snabbt till 1920 så fort du kommer innanför tröskeln.

















Är du på Öland är detta ställe väl vårt ett besök!


Precis hemkommen


Matvanor?


Det ger inte med sig

En vitamin "boost" innan frukost och jag hoppas kunna vara på benen även den här dagen. Har iallafall ingen feber idag men det kliar nåt förbannat i halsen. Ska straxt duka fram en riktigt mäktig lördagsfrukost där "allt" ska finnas med. Fast det jag ser fram emot mest just nu är en kopp kaffe eller två.

Hoppas kunna vara ute lite och förhoppningsvis knäppa av lite bilder med kameran under dagen.  Om så blir fallet kommer ni givetvis kunna se mina kort lite senare ikväll. Dags att dra igång java apparaten och tömma kylen på det som förknippas med frukost.

Ha en riktigt trevlig lördag mina vänner!






En bild från promenaden igår


Dagens tub


Helt slut

Trött & sliten så jag tackar för mig



Tänk ekologiskt

Veckans öl blev en riktigt lättdrucken ekologisk ljus öl. En öl som lämpar sig mycket bra på förfesten - Rekomenderas.

Flagga  Åbro Sigill  (nr 1457)
   
Land Sverige
   
Distrikt Sverige
   
Alkoholhalt 5,2 %
   
Färg Gul färg.
   
Doft Diskret doft med inslag av rostat bröd, humle och citrus.
   
Smak Maltig smak med inslag av humle, citrus och rostat bröd.
   
Användning Serveras vid 8-10°C till husmanskost.
   
Beska=4
Beska
Fyllighet=4
Fyllighet
Sötma=2
Sötma
  Fågel
 
Fisk
 
Grönsaker

Dagens räddare

Om du känner dig sliten och behöver en riktig energikick så rekomenderar jag:




Jag har inte fått betalt för att skriva detta!


Morgonens bilder


Hann med ett kort


Skallebank

Det hjälper inte att klaga, men jag ger det ett tappert försök iallafall. Vaknade med hals där det känns som att det flyttat in 5 hg med sand inatt, men än värre är det ovanligt nog i skallen. Jag brukar väldigt sällan lida av huvudvärk eller feber, så när jag väl får lite av varje reagerar min kropp otroligt starkt.




Ska inte gnälla mer då jag vet att många därute har det betydligt värre därute, och mitt kommer säkerligen gå över lika fort som det kommit. Så här ett par värktabletter senare klarar jag av min arbetsdag iallafall (hoppas jag), för att sjukskriva sig för småsaker är inte riktigt min grej. Det är dessutom fredag och ytterligare en ledig helg att se fram emot.

Hur ser era planer ut inför denna fredagskväll?

El habla vadå?


Istid?


En del har redan börjat prata om vårkänslor.
Kan inte riktigt ta till mig det så länge både himmel och hav ser ut som is.



6,8?

Öppet brev till IMDB
Att: Ni som röstar

Vill börja med att säga att tid kan inte reklameras för att sen börja om från början. Likt förbannat hävdar jag att ni är skyldiga mig 90 minuter av mitt liv, då jag förlitat mig på ert omdöme av filmen Please give.

Att ge en film ett snittbetyg på 6,8 av 10 möjliga borde tyda på att den åtminståne är sevärd. Genre Drama/komedi brukar vara ganska lättsamt att titta på i normala fall. Jämför vi samtliga karaktärer i filmen med nyhetsuppläsaren i A-ekonomi framstår den sistnämnde som årets pristagare i stand-up comedy.

Så med detta brev uppmanar jag er som brukar betygsätta filmer via IMDB:s databas att omedelbart sluta med det.






Lite drama/komedi ikväll

Någon som sett den? Vad tyckte du?


Tåbira från helvetet

Kom precis hem efter att ha slitit på som en galning hela dagen lång. Har byggt om och flyttat några butikssektioner idag och det är lite mer jobb än vad man kanske tror.  Hade tänkt att ställa mig vid spisen för att laga lite mat, men en odör fick mig på andra tankar. Lär behöva en dusch om jag ska kunna stå ut med mig själv.  Brukar vanligtvis inte lida av fotsvett, men idag stinker dom verkligen.

Kanske inte världens roligaste blogginlägg att läsa om fotsvett. Återkommer under kvällen.


Ja må han leva.....


Tror den här kan bli svår


Varför ge - när man kan ta allt själv?

Jag avgudade Oceans 11 trots att hardcore action inte riktigt är min grej. Nu har jag sett filmen Takers som gav mig en ordentlig flashback, där känslan av dyrkan infann sig igen. Välgjord och påkostad action slår trots allt ganska högt, toppas det sen med ett välskrivet manus kan ingenting gå fel.

Vill du se en film som inte låter dig vila en enda sekund?





Jaja - jag är ett matvrak

Dubbla menyer på McDonalds = inga problem att trycka i sig! Fast absolut bäst är att göra sin egna burgare med massor av innehåll. Har precis tryckt i mig den här skönheten och en hög med pommes vid sidan av. Vore nog enklare att rabbla upp det som hamburgaren "inte" innehåller, än allt jag lyckats balansera in.



Nyttigt? Hmm...antagligen inte, men oj vad god den var.


Lite bilder från Humleboden







Se tidigare inlägg för mer info.


Mysig butik

Tog bilen ner till hamnområdet på lunchen för att knäppa av lite bilder med kameran. Blev inte allt för många tagna, då jag istället tittade in till en gammal vän som har en konst & inredningsbutik  i samma område. Jobbar några hundra meter ifrån varandra, men likt förbannat har jag inte tittat in till henne på nästan två år.

Therese butik Humleboden är smakfullt inredd med fantastiska tavlor och annan inredning.  Besök gärna hennes hemsida som du kommer till genom att klicka på bilden. Ännu bättre om du har möjlighet är att titta in i hennes butik som du hittar vid hamnplan i Färjestaden.



Jag återkommer med ett par foton från butiken.

Dubbelbokat

Jaha, bara att sätta igång och dra i sig en kanna kaffe jag förberett!




Lite visa ord


För kärleken

Fyra livsöden skildras i en stressig vardag. Vad händer när dessa livsöden korsas?



Jag var väldigt tveksam till den här filmen, men insåg ganska snabbt att den hade en mening. Danny Glover gör en strålande roll i denna svenska film, där han i brev till sin fru löpande beskriver sina upplevelser.  Jag vill inte berätta så mycket mer om denna ganska tänkvärda rulle, då jag tycker att ni själva borde se den. Framförallt alla ni som har barn och jobbar för mycket, vilket i regel leder till lite småtjafs hemma.

Jag behöver er hjälp....

Vill spendera ett par timmar i soffan ikväll med att se en riktigt bra film. Tycker det har släppts lite dåligt med film nu i januari, men kan eventuellt ha missat nåt. Kanske du har sett nåt du vill tipsa om?



Dom kallade mig Gugge


Skynda fynda!


Dagens tub


Heja heja

Dags att mysa ner sig på soffan och heja fram ytterligare en svensk seger i handbollen



Första bilderna








Blivande väggmålning?


Veckans blogg v.4


Veckans blogg vinnare!

Stort tack till alla er som varit med den här veckan! Hade lite svårt att bestämma mig så det fick bli tre stycken som blir länkade hela vecka 3. Givetvis kommer det upp en ny tävling inför nästa vecka under dagen!

Jag säger grattis till följande tre:






Dagens tub


Upp mitt i natten

Nu är det hög tid för mig att försöka få mina ögonlock så pass tunga att resten av kroppen hamnar i sovande tillstånd. Imorgon bitti (känns som inatt) blir det väckning tidigt då det kommer byggarbetare hit och ska titta på våra golv. Inom den branschen jobbar man inte som en annan och öppnar butiken kl. 10.00 utan dom knackar atagligen på redan vid straxt efter sju.

Jag tänker iallafall inte öppna dörren yrvaken och med morgonrocken som enda klädesplagg (exkl. underkläder).

Jag önskar er alla i vanlig ordning:



Hoppas hinna med att testfota lite med nya kameran imorgon. Instruktionsbok fanns det ingen så jag får prova mig fram. Det ska nog lösa sig det med efter en sisådär 2000 bilder.

Veckans blogg ska även det avgöras imorgon - är du inte med än så passa på att anmäla dig nu. Se bara till att din anmälan inte hamnar i det här inlägget - utan bege till till kategorin "Tävlingar" så hamnar den rätt.

Dom levererar även denna säsong

Mina förhoppningar infriades - Solsidan fortsätter att hålla en otroligt hög klass av humor. Kan bara inte sluta le just nu och små ofrivilliga fnissningar kommer titt som tätt.



Tack till Sveriges humorelit som levererar även i år!


Respektera


Klick klick


Dagens tub


Det var länge sen beslutet togs


Köpa eller inte köpa - det är frågan?

Någon därute som har erfarenhet av Nikon D60?



Ganska sömnlöst

Höger sida, vänster sida - vända kudden - kolla klockan - lyssna på droppandet utanför mitt fönster

Slutsats: Varför ska det vara så förbannat svårt att somna ibland?



Tror jag kollade igenom Blocket på telefonen sista gången vid straxt innan klockan två inatt. Läggs tyvärr inte ut allt för många nya annonser vid den tiden och aktiviteten på Facebook är ju inte heller allt för stor en lördagsnatt. Hur som helst så är det söndag vare sig jag vill eller inte, en söndag utan några direkta planer. Behöver förvisso städa lite här hemma och även åka och kasta julgranen som stått nerstucken i en snödriva alldeles runt husknuten.

Vad hittar ni på idag?


Lite visdom & ZzzZzzz




Största möjliga tystnad.......

Ursäkta språket, men fy fan vilken creepy jävla vidrig film. The last seven är en film jag ångrar att jag utsatte mina ögon och ännu mer min tankeverksamhet för. Sju personer ensamma i kvar i London - varför? - vad har hänt? - en ruggigt tyst film med inslag av Lucifers olika skepnader.

Storyn fick jag inte riktigt kläm på förrens sista fem minuterna av denna sanslöst dåliga film. Alla dessa lite panikartade filmsekvenser med blödande ögon filmade a la´ dogma stil har satt en permanent gåshud och osäkerhet i hela min kropp.

Jag utfärdar en varning för The last seven! Det är ingen skräckfilm utan en dåligt regisserad psykologisk thriller som tråkar ut en i ca 90 minuter, men samtidigt tränger in i ögat och lämnar ett blödande visitkort på hornhinnan.


Filmdags!

Har ingen aning om vad detta är mer än att det är en thriller



Jag återkommer efter filmen!


Det vackraste jag vet.....

En av mina absoluta favoritbilder på min älskling




Jag älskar dig hjärtat


Far & Söner

 














Är det nödvändigt?


Det går runt runt runt

Mitt lördagsnöje just nu:


Hur tänkte man nu?


Anusviken Mora Naturobjekt

Arslet Tingsryd Naturobjekt 

Balleberget Arvika Naturobjekt 
Ballebron Tidaholm Bebyggelse 
Balleskinnet Oskarshamn Naturobjekt 
Balltorp Mölndal Bebyggelse 
Barkön Nässjö Bebyggelse 
Barslida Gislaved Bebyggelse 
Björnflatan Vimmerby Naturobjekt 
Björnhåren Ragunda Naturobjekt 
Brittas hål Ludvika, Lerum Naturobjekt 
Brännslida Ljungby Bebyggelse 
Brännslidaviken Ljungby Bebyggelse 
Bröstberget Rättvik Naturobjekt 
Bröstet Lidköping Naturobjekt 
Bröstfallet Piteå Naturobjekt 
Bången Uddevalla Bebyggelse 
Bög Sollentuna Bebyggelse 
Bögared Vårgårda Bebyggelse 
Bögebacka Sotenäs Bebyggelse 
Dasekullen Kalmar Naturobjekt 
Dicken Ljusdal Naturobjekt 
Dicksveden Gagnef Bebyggelse 
Djuparöven Boxholm Naturobjekt 
Drunkaballsbäcken Sävsjö Naturobjekt 
Edens lustgård Grästorp Naturobjekt 
Fjuckby Uppsala Bebyggelse 
Flata Gislaved Bebyggelse 
Flatbyn Vansbro Bebyggelse 
Flatholmen Tjörn Naturobjekt 
Flathult Hultsfred Bebyggelse 
Fläck Falun Bebyggelse 
Fläckarna Hultsfred Naturobjekt 
Fläcken Sunne Bebyggelse 
Fnaskberget Ljusdal Naturobjekt 
Fnaskedalen Vimmerby Naturobjekt 
Fnaskfallet Gävle Naturobjekt 
Fröslida Hylte Bebyggelse 
Fucke Kramfors Bebyggelse 
Fuckesjön Kramfors Naturobjekt 
Fyllesjöpungen Ronneby Naturobjekt 
Gammal-Olabröstet Älvdalen Naturobjekt 
Gubbens hål Valdemarsvik Naturobjekt 
Gubbespussen Falun Naturobjekt 
Gula röven Kungälv Naturobjekt 
Gökabackarna Torsås Naturobjekt 
Gökabacken Halmstad Bebyggelse 
Gökaberget Vara Naturobjekt 
Gökadalen Boxholm Bebyggelse 
Gökakullen Vetlanda Naturobjekt 
Gökaviken Lerum Naturobjekt 
Hejviken Karlshamn Naturobjekt 
Helenelust Tomelilla Bebyggelse 
Helveteshålet Sjöbo Fornlämning 
Homon Nordanstig Naturobjekt 
Homovallen Nordanstig Bebyggelse 
Horans torp Stockholm Fornlämning 
Horsås Skövde Bebyggelse 
Huldas Buske Ekerö Naturobjekt 
Hyndfittan Rättvik Naturobjekt 
Intrånget Hedemora Bebyggelse 
Jukkasjärvi Kiruna Bebyggelse 
Jungfrubrösten Ljusnarsberg Naturobjekt 
Jungfruhålet Oskarshamn Naturobjekt 
Jungfrupattarna Nyköping Naturobjekt 
Kalsongmyren Östersund Naturobjekt 
Klara Fulings grotta Oskarshamn Fornlämning 
Klitta Ljusdal Bebyggelse 
Krigslida Haninge Bebyggelse 
Kuballe Tjörn Bebyggelse 
Kukasjoki Haparanda Naturobjekt 
Kukasjärvi Övertorneå Naturobjekt 
Kukko Haparanda Bebyggelse 
Kukkola Haparanda Bebyggelse 
Kukkura Pajala Naturobjekt 
Kullslida Hudiksvall Bebyggelse 
Kvinnaböske Båstad Bebyggelse 
Kvinnan Oskarshamn Naturobjekt 
Kåtalandet Kalix Naturobjekt 
Kåtamyran Vindeln Naturobjekt 
Kåtaselet Skellefteå Bebyggelse 
Kåtaudden Storuman Naturobjekt 
Kåtaviken Kalix Naturobjekt 
Kåtebol Munkedal Bebyggelse 
Kåtilla Älvdalen Bebyggelse 
Kåtån Ljungby Naturobjekt 
Könsa Örnsköldsvik Bebyggelse 
Ligga Jokkmokk Bebyggelse 
Lill-Knulen Mora Naturobjekt 
Lill-Porrholmen Skellefteå Naturobjekt 
Lill-Porrmyran Skellefteå Naturobjekt 
Lill-Sexberget Bjurholm Naturobjekt 
Lilla Barslida Gislaved Bebyggelse 
Lilla Kåtaberget Pajala Naturobjekt 
Lilla Pungen Smedjebacken Naturobjekt 
Lilla Runken Norrköping Naturobjekt 
Lilla Sporrkullen Flen Bebyggelse 
Lilla Trosa Södertälje Bebyggelse 
Lillmusen Ragunda Naturobjekt 
Luderbacken Eskilstuna Naturobjekt 
Luderbygget Orsa Bebyggelse 
Lulemus Jokkmokk Naturobjekt 
Luspungen östhammar Naturobjekt 
Lusta Ovanåker Bebyggelse 
Lustagården Härnösand Fornlämning 
Lustbacken Malmö Fornlämning 
Lusthagen Svedala Bebyggelse 
Majas bröst Vimmerby Naturobjekt 
Malinknulen Bräcke Naturobjekt 
Mensalen Ystad Bebyggelse 
Mensträsket Norsjö Naturobjekt 
Musdalen Munkedal Naturobjekt 
Museröd Orust Bebyggelse 
Mussla Falköping Bebyggelse 
Mustafsen Södertälje Naturobjekt 
Musudden Gävle Naturobjekt 
Musviken Östersund Naturobjekt 
Märafittan Åre Naturobjekt 
Ollabäcken Jönköping Naturobjekt 
Olladamm Torsås Naturobjekt 
Ollagården Vetlanda Bebyggelse 
Ollastugan Linköping Bebyggelse 
Ollonberget Hylte Naturobjekt 
Ollontorp Strängnäs Naturobjekt 
Ollonvik Oskarshamn Naturobjekt 
Pimpshemmet Ydre Bebyggelse 
Pittjärnen Bräcke Naturobjekt 
Porrajärvi Kiruna Naturobjekt 
Porrarp Hässleholm Bebyggelse 
Porrhålen Skellefteå Naturobjekt 
Porrishålet Arvidsjaur Naturobjekt 
Porrlandet Piteå Naturobjekt 
Porrmyran Skellefteå Naturobjekt 
Porrmyren Krokom Naturobjekt 
Porrviken Skellefteå Naturobjekt 
Porrvikmyran Skellefteå Naturobjekt 
Pung Gislaved Bebyggelse 
Pungarna Rättvik Bebyggelse 
Pungberget Malå Naturobjekt 
Pungen Älvsbyn Bebyggelse 
Pungmakarbo Säter Bebyggelse 
Pungpinan Håbo Bebyggelse 
Pöket Tingsryd Naturobjekt 
Rumperyd Vaggeryd Bebyggelse 
Rumperöd Östra Göinge Bebyggelse 
Runkbacken Norrköping Bebyggelse 
Runkehall Sävsjö Naturobjekt 
Runkesten Vimmerby Fornlämning 
Runketorp Sunne Bebyggelse 
Runklabben Trosa Naturobjekt 
Runkstenen Torsås Fornlämning 
Runktorp Torsby Naturobjekt 
Runkärret Sävsjö Naturobjekt 
Ryckepung Falun Fornlämning 
Röva Lysekil Naturobjekt 
Rövätar Gotland Naturobjekt 
Saggeholm Mönsterås Naturobjekt 
Sex kullar Markaryd Naturobjekt 
Sexbergdalen Bjurholm Naturobjekt 
Sexberget Ludvika Naturobjekt 
Sexbergmyran Bjurholm Naturobjekt 
Sexflakaåsen Bjurholm Naturobjekt 
Sexgolvmyren Krokom Naturobjekt 
Sexmansbottnen Sandviken Naturobjekt 
Sexmansudden Vingåker Naturobjekt 
Sexstyverskärret Tingsryd Naturobjekt 
Sextorp Simrishamn Bebyggelse 
Sexträsket Malå Naturobjekt 
Sexvattnet Bjurholm Naturobjekt 
Silkespungen Söderköping Naturobjekt 
Skatan Luleå Bebyggelse 
Skatan Vindeln Naturobjekt 
Skinnmusbacken Köping Naturobjekt 
Skärslida Hultsfred Bebyggelse 
Slaka Linköping Bebyggelse 
Smisken Katrineholm Naturobjekt 
Smörhålet Hedemora Naturobjekt 
Snopplyckorna Vimmerby Naturobjekt 
Snopptorp Eskilstuna Bebyggelse 
Snorren Värnamo Naturobjekt 
Snorretorp Kristianstad Bebyggelse 
Snorrslida Laholm Bebyggelse 
Stallknularna Bräcke Naturobjekt 
Stenrunken Värmdö Naturobjekt 
Stjärten Falun Naturobjekt 
Stjärtseröd Tanum Bebyggelse 
Stockadalen Askersund Naturobjekt 
Stor-Sexberget Bjurholm Naturobjekt 
Stora Flatan Södertälje Naturobjekt 
Stora Runken Norrköping Naturobjekt 
Strutarna Linköping Naturobjekt 
Struten Eskilstuna Naturobjekt 
Strutsberget Berg Naturobjekt 
Stygg-Homoberget Nordanstig Naturobjekt 
Stygg-Homomyran Nordanstig Naturobjekt 
Styvberget Skellefteå Naturobjekt 
Styvberget Skellefteå Naturobjekt 
Sugande Nybro Bebyggelse 
Sugaren Älvkarleby Naturobjekt 
Surpungen Valdemarsvik Naturobjekt 
Sångbrösten Malung Naturobjekt 
Talltutten Strängnäs Naturobjekt 
Taskknulen Malung Naturobjekt 
Tattarknulen Bräcke Naturobjekt 
Tiggaretutten Mönsterås Naturobjekt 
Tittknulen Härjedalen Naturobjekt 
Torskareholmen Västervik Naturobjekt 
Trekanten Bräcke Bebyggelse 
Trekanten Gävle Naturobjekt 
Trollknulen Falun Naturobjekt 
Trosagraven Nyköping Naturobjekt 
Trång Krokom Bebyggelse 
Trångahålet Götene Naturobjekt 
Trångedal Dals-Ed Naturobjekt 
Tutten Markaryd Naturobjekt 
Tuttorp Linköping Bebyggelse 
Tveballegrundet Kalmar Naturobjekt 
Valefittan Lysekil Naturobjekt 
Vintrosa Örebro Bebyggelse 
Västra Porris Mölndal Bebyggelse 
Älskanäs Bjurholm Bebyggelse 
Älskaren Strängnäs Naturobjekt 
Älskogsbräcka Kungsbacka Bebyggelse 
Älskogsudden Flen Naturobjekt 
Ängslida Gislaved Naturobjekt 
Äs Enköping Bebyggelse 
Östra Porris Mölndal Bebyggelse

Dagens tub


Dunkar snart pannan på tangenterna

Med risk för att mina inlägg ska se ut så här:

(&¤/H%(JT&=KTTMFNYJUGGYFTRGGNTYFTYFGYIFBDUBIF&R%&(RB%R%&R&/R%&E¤%R&T/UOPJKJGBHJNLJPOÄJÄHUGFYFYGLIFYUVYFFYLGUIGHUOHOIUH(P/GG

Tror jag det är säkrast att jag lägger ner huvudet på en kudde istället för tangentbordet. På återseende imorgon.


Han såg lite vadå ut?

I kvällens Let´s Dance dansade Figge otroligt bra tillsammans med sin partner. Dock drogs det paralleller till att han såg lite "tysk" ut ikväll. Kan ni förstå vad dom menade med detta uttalande?




Avslutad


Ganska bra underhållning


Smaker från Scotland

Veckans öl Wee Heavy var verkligen positiv för smaklökarna. En riktigt trevlig ale som jag verkligen kan rekomendera.

   
 
ALE
   
Flagga  Belhaven Wee Heavy (nr 1562)
   
Land Storbritannien
   
Distrikt Skottland
   
Alkoholhalt 6,5 %
   
Färg Brunröd färg.
   
Doft Maltig, nyanserad doft med inslag av mörkt bröd, sirap, pomerans och lakritsfudge.
   
Smak Maltig, balanserad öl med viss sötma, inslag av torkad frukt, mörkt bröd, sirap och pomerans.
   
Användning Serveras vid cirka 8°C som sällskapsdryck, eller till smakrik husmanskost.
   
Beska=6
Beska
Fyllighet=6
Fyllighet
Sötma=3
Sötma
  Lamm
 
Nöt
 
Sällskapsdryck
 

Dags att stiga upp!


Jag säger tack!

Att underhålla sin blogg och sina läsare är kostnadsfritt i pengar, men däremot inte i tid. I dagens något stressiga samhälle är tid inget iallafall jag allt för mycket till övers av, utan försöker planera dagarna så gott det går. Att hela tiden ligga steget före med bloggen har blivit en naturlig del av vardagen såsom tidsinställda inlägg m m.

Det som jag har märkt av min tid som bloggare är att väldigt få besökare tar sig tid att verkligen läsa, utan kanske bara tittar in för att säga hej för att få ytterligare en träff i statistiken. Jag gör likadant själv - vore helt omöjligt för mig att verkligen läsa igenom alla bloggar jag besöker på ett dygn. Däremot skummar jag alltid igenom senaste inlägg innan jag lämnar mitt "visitkort". Visst händer det att jag hittar en hel del nya guldkorn därute, men mestadels handlar det givetvis om att själv få en kickback tillbaka.

Surfade runt lite igår på lite bloggar jag följer dagligen och hittade där något som verkligen gjorde mig glad. Bland alla kommentarer hittade jag ett inlägg om The Edge - Bloggen The Edge är jättebra....
Gnuggade mig ett par tre gånger i ögonen och mumlade orden för mig själv. Någon har läst och uppskattat mitt sätt att skriva! Mellan "Dagens tub" och "Dagens fråga" och alla andra utfyllnadsinlägg dyker det ibland upp sånt som är mer eller mindre läsvärt. Jag kan inte annat än säga: Tack så otroligt mycket för att du läser!

Hade jag kunnat behålla alla unika träffar på bloggen, hade jag gladeligen skrotat en del av utfyllnaden. Medans jag jobbar på att bli Sveriges bästa manliga bloggare får ni helt enkelt läsa lite mellan raderna.




Alla är vi lite av Mediahoror innerst inne


Dagens tub


Bara minuter kvar nu

Snart gör fredagen åter igen entré. Det innebär en ny "veckans öl" och ännu en ledig helg att se fram emot. Fast innan dess får det bli några timmar i drömmarnas land.


Frihetsberövad

Den stora frågan är vad som hände sen Kenneth Waters?

Har precis sett filmen Conviction som är en sann historia där ett brutalt mord leder till ett livslångt fängelsestraff. Innan dagens teknik med DNA tester blev en hel del människor inlåsta till höger och vänster, utan 100% tekniska bevis. Att övertyga en jury med hjälp av indicier och brutala foton på offret räckte för att frihetsberöva även helt oskyldiga åtalade.

Historien om Kenneth Waters är likt en berg och dalbana både för den åtalade och dennes djupt engagerade syster Betty Anne. Att bevisa sin brors oskuld blir hennes livsuppgift där kampen mot rättvisan inte alltid är helt klandersfri.



Helt klart en sevärd film, som lämnar en tanke om att det antagligen finns många fler i samma situation.

Gottegris


Två kvällar i rad

Blir antagligen en film även ikväll. Nån som sett den?


Tänker du framåt


Dagens tub


Så förbannat skönt

Kan nästan tro att John Blund placerade en perfekt sving med ett bollträ i bakhuvet på mig igår. Har verkligen lyckats sova en hel natt utan att vakna, vilket inte tillhör vanligheten. Trots denna härliga sömn ställde jag fram klockan och lyckades somna om. 09.30 började eländet pipa igen så nu känner jag mig otroligt utvilad. Unnade mig trots det sena uppvaket att nyttja den bästa knappen av allt x2



Nu är det hög tid för en promenad bort till jobbet. Återkommer förhoppningsvis vid lunchtid med "Dagens fråga".

Sen glömmer ni inte att vara med på Veckans blogg får jag hoppas! Anmäler er gör ni HÄR


Dags att slumra

Inget nattsuddande här inte. Är ordentligt trött efter en ganska intensiv dag, så nu tackar jag för mig och säger som vanligt:


Beteendevetenskap

Bli inlåst och fråntagen alla dina rättigheter i ett rollspel där fem enkla regler ska efterföljas. Ett rollspel där dina väktare har särskilda befogenheter att straffa dig propotionsenligt för att inte aktivera den röda lampan.

Filmen The Experiment är en psykologisk stilstudie i hur grupptryck och galen ledarskap kan få allt att urarta inom tidsramen av två veckor. Vet inte riktigt om jag ska tycka filmen är bra eller dålig, då den gärna lägger sig lite i överkant och är ganska extrem i många situationer. Samtidigt fascinerar den mig då jag tycker det är väldigt intressant med beteendevetenskap.

Lite udda men helt klart sevärd film.


Filmkväll

Ska straxt kasta in en påse popcorn i micron och sen parkera mig raklång på soffan och titta på film. Ikväll blir det:



Återkommer efter filmen

Varför?

Vanligtvis när jag äter lunch brukar jag skumma igenom diverse nyhetssidor på nätet. Idag tappade jag både aptit och ett glatt humör när jag öppnade Aftonbladets nätbilaga. Svält och stor misär på Haiti - översvämningar i Brisbane. Trots massiva hjälpinsatser på jordbävningsdrabbade Haiti är läget just nu katastrofalt.

Jag far så jävla illa rent ut sagt. Sitter här med en tår i ögonvrån och tänker på alla dessa människor som kämpar varje dag för att överleva.




Bästa i soffan


Att tänka på


Dagens tub


Missa inte veckans blogg

Varje måndag är det ny dragning där en eller flera vinner länkning hela veckan ut. Ett ganska enkelt sätt att skaffa sig nya läsare som förhoppningsvis även följer bloggen via Bloglovin eller annan tjänst.

En kommentar är allt du behöver lägga tid på för att delta. Klicka på bilden för att anmäla just din blogg!




Just nu sover jag förhoppningsvis gott då detta är ett tidsinställt inlägg. Vore kul om alla nattugglor som läser detta anmäler sig, så får jag ett hum om hur många ni är som sitter vakna.


Hej hej!

Nästan så att jag kan vinka till Roland & gänget från min altan



En gåva hjälper

Har precis tittat på The secret millionaire, där en okänd miljonär besöker olika eldsjälar och organisationer för att sen skänka en ansenlig summa pengar. Härligt att se dessa något överumplade människor när dom får veta hur det egentligen ligger till. Kanske är en del spel för galleriet enbart för att göra bra tv, men jag gillar i vilket fall som helst upplägget och programidén.

Jag hade gladeligen kunnat tänka mig att medverka i något liknande program, men det finns ett litet hinder. Jag saknar det som serien baseras på, nämligen att vara miljonär. Så jag tror jag fortsätter med mina små insamlingar här och var istället. För er som följt mig från min tidigare blogg vet att jag engagerat mig i både ActionAid och Barncancerfonden. Om alla därute kunde avvara en guldpeng i månaden skulle tusentals barn och vuxna i vår värld ha tillgång till rent vatten och en utbildning.

Jag kommer säkerligen starta fler insamlingar framöver och hoppas på er hjälp att hjälpa andra.


Nyss hemkommen

Det drog ut på tiden lite med dagens möte, men nu är jag tillbaks hemma igen. Har varit givande och intressant idag och jag har fått en liten "boost" att komma igång igen på allvar.

Nu blir det lite mys i soffan innan det är dags att sussa kudden. Har hamnat i en mindre matkoma efter 2 X,


Häng med du med


Ses lite senare

Nu är klockan 10.00 och det är dags för:


Dagens tub


Dags att räkna får

Då jag ska sitta i möte hela dagen imorgon och behöver vara någorlunda pigg i skallen, är det nu dags att tacka för idag. Hoppas alla har haft en riktigt bra 10 januari och att resten av veckan fortsätter på samma sätt.

Imorgon eftermiddag ska jag prova ut ett par träningsskor, är riktigt ivrig att komma igång nu. Inte billigt att börja träna när man inte ens äger ett par inneskor - haha!


Smidig lösning

Har precis testkört appen Viber som gör att du kan ringa helt kostnadsfritt med din iphone till andra Viber användare.

Betyg: @@@@ av 5

Vad är Viber och hur fungerar det?

Viber är en gratisapplikation som har fått mycket uppmärksamhet på sistonde. Det erbjuder nämligen gratis Internettelefoni på ett smidigt sätt. Till skillnad mot många konkurrenter använder sig Viber av ditt vanliga telefonnummer, så du behöver inget speciellt användarkonto.


När du startar applikationen första gången får du knappa in ditt mobilnummer, och då skickas ett SMS till dig med en kod som du skriver in för att aktivera appen och bekräfta att det är du som använder numret. Viber hämtar därefter din telefonlista och när du skrollar genom den ser du vilka andra användare som har Viber.


När du ringer med Viber sker samtalet över Internet. Du betalar ingenting för det, och trafiken kan gå över antingen WiFi eller 3G. För att det ska vara lämpligt att använda det behöver du ett 3G-abonnemang som inte har något pristak. Annars riskerar du att snabbt använda upp din trafik.


Viber fungerar fint men det har naturligtvis nackdelen att du behöver ha relativt bra mottagning för datatrafik. Det krävs inte jättemycket brandbredd när du gör telefonsamtal, men 3G-mottagningen måste vara hyfsad om du inte sitter på WiFi. Om du främst ringer när du sitter på kontoret och inom ett WiFi-nät är Viber dock ett väldigt bra val eftersom du ringer gratis.



Källa: http://appreview.nu


Vart är den?


Nu blev det äntligen av


Har tänkt se den väldigt länge, men av någon anledning har det inte blivit av förrens nu. Igår såg jag äntligen Inception med Leonardo Dicaprio.

Ett enligt mig mästerligt manus som tyvärr slår över med lite för mycket 007 tendenser på sina ställen. Gillar helt klart tanken bakom filmen där "kicken" måste slå in vid exakt rätt tillfälle för att inte fastna i "limbo". Leo tillhör absolut inte favoritskaran av skådespelare, fast han får helt klart godkänt med sin insats i Inception.



Underhållning på fler än ett plan!


Nattlig promenad?




Vinnaren av bloggsvar

Grattis säger jag till Anton som vinner en inbjudan till den populära frågelådan Bloggsvar






Veckans blogg v.3




Vinnaren som blir länkad hela vecka 2 är:


Dagens tub


Nu finns det ingen återvändo

Var som jag skrev i föregående inlägg på en invigning av en ny gymanläggning tidigare idag. Blev otroligt inspirerad bara av att gå där och titta, så det slutade med en signatur och ett årskort i min hand. Kommer i första hand inrikta mig på att få upp min kondition betydligt för att sen mer och mer övergå till mer muskelträning. Kommer även prova på en del pass som verkade intessanta där bl a en ny variant av easyline. Tog en kik in i det 32 gradiga yogarummet med, och det ska jag verkligen testa. Idag kan jag knappt knyta mina skor utan att behöva sätta mig på golvet.

Passade även på att inhandla ett par träningsbyxor från Casall i den lilla klädshoppen på gymmet. Måste nu jaga fatt i ett par vettiga träningsskor i dagarna, för att komma igång så fort som möjligt.

Ser verkligen fram emot att försöka komma i lite form. Vem vet - det kanske finns en liten vilande muskel där  bakom senan? Siktar på magrutor lagom till beach 2019.





Hmm....glömde kolla om fiket sålde latté och wienerbröd


Invigning

Nu åker vi iväg på invigning av ett nytt träningscenter - kanske blir ett gymkort om allt känns bra. Skulle i vilket fall som helst verkligen behöva komma igång med träningen. Räcker inte med att skotta snö för att hålla sig i form.


Dagens tub


Besök av lillebror

Jag ger upp nu, men lillebror kämpar på därute med att uppgradera kontot på Black ops. Har spelat några timmar nu och dessutom druckit lite champagne som gör reaktionerna lite sisådär. Jag önskar er alla:


Dagens ansträngning

Jag och min skyffel hittade till slut gången fram till ytterdörren. Nu ska jag bara gräva fram terassen åxå, men det blir definitivt inte ikväll.



Dusch - soffan - whisky


Fastnat eller inte?


Helt klart sevärd

Börjar idag med att rekomendera en film jag såg igår. Kanske har dom flesta redan sett den på bio, men den är värd att se två gånger.  Filmen handlar om en ung och ganska naiv Mark Zuckerberg som är en briljant programmerare. Rullen hoppar lite fram och tillbaka då den både utspelar sig under utvecklandet av Facebook parallellt med diverse rättegångar och tvister som dyker upp på vägen.



Social Network


Etapp två får bli imorgon

Har precis varit uppe på taket och skottat ner en del snö. Det är med blodsmak i munnen och alldeles för klena armar jag nu sitter och beklagar mig. Visst har jag fått ner en del snö, men denna hårt packade massa gick i stort sett bara att kasta ner åt ett håll.

Har inte kraft/ork/lust att  få undan detta idag. Nu blir det en kopp the - myskläder & lite tv-spel.



Jag avskyr vintern!


Vill ha


Dagens tub


Sovmorgon

Det blev hämtmat ikväll, en förträffligt god tre små rätter närmare bestämt. Ibland är det så skönt att vara lite lat, kanske lite för ofta med närmare eftertanke. Maten tog vi med oss upp till min pappa och hans sambo Carin, där vi blev kvar fram tills kl 11.00. Alltid lika trevligt att sitta och småprata lite om ditten och datten - tack för en trevlig kväll.

Nu ser jag fram emot några timmars sömn - ligger faktiskt redan nu i sängen med lilla datorn i knät. Gäller att skriva fort då batteriet inte är det bästa. Har haft lite svårt att somna ett par tre nätter i rad nu, men värre är att jag inte lyckats somna om ens 5 minuter på morgonen. Börjar inte jobba förrens kl 11 imorgon så jag tänker göra ett tappert försök att sova länge.



Fråga: Har du lätt för att somna om på morgonen?




Blir antagligen mätt idag med

Maten är bara ett samtal bort - så enkelt - så frestande - så gott






Avslutad


För att delta i utlottningen krävs både fråga i min bloggsvar & motivering i form av kommentar!


Tävlingen avslutas 2011.01.09


Dagens tub


När begäret blir en överlevnad

Varje morgon ser jag samma sargade ansikten med en trånande blick mot systembolagets entré. Må - fre utan undantag med då möjligen att ytterligare ett par nya har hamnat i samma situation. Ett nervöst rotande i fickorna efter några skrynkliga sedlar som snart skall omvandlas till alkohol, för dessa individer samman på ett tragiskt sätt.

För många är det inte enbart alkohol som håller ett hårt grepp om dom, utan ett blandmissbruk av diverse piller är inte helt ovanligt. Kanske är det kombinationen som just håller dom vid liv, om det nu verkligen kan kallas ett "liv".

Får dessa människor någon hjälp över huvudtaget? Eller anses det att man klarar sig själv, när hyran är betald och resten av socialbidraget går till att misshandla sin kropp.





Omväxling förnöjer

Testar lite olika "headers" just nu. Skulle din browser inte hänga med på uppdateringen tryck:




Min just nu aktiva header ser ut så här:




Vinnaren av Veckans blogg


Grattis!


Grattis!


Veckans blogg v.2


Allt har ett värde

Idag ska vårt hus värderas. Spännande men samtidigt lite skrämmande. Får vi tillbaka investerade pengar vid eventuell försäljning? Påverkar bankernas bolåneräntor dagens värdering? Klockan 14.00 ska det ske.



Önska oss


Dagens tub


Nu blickar vi framåt

Jag välkomnar 2011 med ett brett leende på läpparna, är nämligen övertygad om att det nya året kommer fyllas utav kärlek och lycka. Känner mig starkare än någonsin trots ganska stor avsaknad av just muskler, då jag istället hämtar min styrka hos min älskade familj.

Blickar tillbaka på föregående år med mycket lycka, men även en del sorg. När det sistnämnda bearbetas sker en förvandling likt kol tillslut förädlas till diamant. Jag tackar av 2010 med lärdomen att jag inte dör av att öppna mitt innersta.


Tack 2010 - Välkommen 2011


Många minnen

En nostalgitripp utan dess like, skivan Okej - Tiden vi aldrig glömmer väcker verkligen gamla minnen till liv. Samlingen består av 3 skivor med lite olika inriktingar. Har lyssnat igenom cd1 precis med svenska artister - Trance Dance sågs "live" i Kalmar ishall. Oh mama med Nufsi & Tufsi förlåt *host* jag menar Lili & Sussi tog mig tillbaka till nattklubben Rederiet (okänt årtal).

Skiva två med utländsk pop/synth spelas just nu på hög volym. Alla över 25 år därute har garanterat hånglat till låten Forever young. För er killar som inte hade någon att mysa med har säkert haft annat för er till idolbilder på Samantha Fox som just nu ylar "touch me".



Ska nu ge mig på den sista skivan som innehåller lite gammal hårdrock.

- I wanna love you, but I better not touch (Don't touch)
I wanna hold you, but my senses tell me to stop
I wanna kiss you, but I want it too much (too much)
I wanna taste you, but your lips are venomous poison

You're poison runnin' through my veins
You're poison, I don't wanna break these chains
Poison

Oj oj oj! Överväger starkt att stentvätta jeansen sen medvetet riva sönder dom på lite olika ställen. På med en vit t-shirt och en skinnjacka över det. Vita tubsockor är givetvis ett måste och ett par tidlösa Nike classic får färdigställa denna nostalgitripp.

Fråga: Hur f*n hamnade Svullo - För fet för ett fuck på cd3 med tema hårdrock?


Nu åker den ut

Har inte haft allt för många tomtar uppställda den här julen, men dom få som funnits framme åker nu återigen upp på vinden. Kan inte låta bli att tänka lite på Toy Story just om att packa ner saker för att sen kasta upp dom på vinden. Tänk om tomtarna pratar med varandra så fort jag vänder ryggen till? Kanske har dom filmnätter när en annan hittat kudden och sover sött.





Tror faktiskt jag skickar ut granen med när jag ändå är igång. Om jag vågar röra den överhuvudtaget, tror nämligen inte den fått vatten på ett par dagar. Lika bra att sätta igång - Nu ska julen städas ut!

Dagens tub


Nyårsmiddag

- Det här var ärligt talat det godaste jag nånsin ätit.

Den meningen gör mig otroligt glad och stolt på årets första dag. Vad åt vi då på nyårsafton som förtjänade ovanstående kritik?

Förrätt:
Honungsgratinerad- och prosciuttolindad chévreost serverad på salladsbädd. Toppad med rostade nötter och svartvinbärscoulis. (Tack till Marika för receptet)

Varmrätt:
Grillad oxfilé & örtpotatis - krämig grönpepparsås. (Tack till Fredrik för receptet på såsen)
Halloumi & rostade pinjenötter - grillad sparris

Dessert:
Vit chokladmousse med hallon/blåbär/jordgubbar & chokladflan











Tack kära vänner för en riktigt trevlig kväll!


RSS 2.0