Adopterar min gamla blogg Vol.3

Är det OK att ta en fika med sitt ex?


Blir du svartsjuk om din partner blir bjuden på drinkar på krogen av en främling?


När övergår svartsjuka till en kontrollerad besatthet?


Svartsjukan
– en obehagskänsla som kan vara svår att skaka bort. Osäkerheten och rädslan att mista den man älskar, plågar många människor därute.


Vem är det egentligen som lider?


Ett förhållande sargat av svår svartsjuka tror jag personligen inte kan bli speciellt långvarigt. Förmågan att försöka anpassa sitt liv efter en annan  människas egoism, håller inte i längden. Att ständigt bevaka – alltid hitta nya saker att kontrollera – aldrig ge sin partner chansen att förklara, kan enbart sluta med total ensamhet.


Har själv haft små hjärnspöken som cirkulerat i hjärnan till och från. Envisa små rackare som ett tag växte sig lite starkare för varje dag. Valet att blunda för omvärldens signaler kändes i mitt fall helt rätt just då. Tack och lov är mina små spöken idag raderade på grund av en tillit och ett 100% starkt förtroende för den jag älskar. Konsten att uppnå förtroende finns inte i någon handbok, utan är något som enbart en själv kan bygga upp. Ventilera känslor är jag absolut ingen specialist på, men det måste göras till och från annars står man där ensam kvar i slutändan.


Ter sig svartsjukan olika hos mannen resp. kvinnan?


Undersökningar visar att det i männens fall oftast handlar om sexuella handlingar. Medans kvinnans svartsjuka spelar mer på känslor.


jealousy



Lite svartsjuka kan vara ”gulligt” i en del situationer – går det överstyr leder det till självförstörelse. Får bara hoppas att inte folk runt omkring dras med ner i mörkret.

Varje dag i ditt liv är unik, se till att ta vara på den!

Kommentarer
Postat av: Andreas

Ett av de bästa inläggen i bloggen din Martin!

2010-08-21 @ 13:04:48
Postat av: Martin

Tack Andreas!

Tänkte att det var lika bra att plocka över lite guldkorn innan jag stänger ner den gamla bloggen.

2010-08-21 @ 13:10:42
URL: http://edgeman.blogg.se/
Postat av: Emelie

Bra skrivet! :)

2011-01-04 @ 13:39:02
URL: http://taas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0