Blog Action Day 2010

2010.10.15 Läs tidigare inlägg gällande Blog action day här

Rinnande iskallt vatten direkt från kranen är något vi i Sverige tar för givet. Är det inte tillräckligt kallt spolar vi gärna en extra minut för att få det extra svalkande i strupen. Att kunna dricka ett glas med rent vatten är tyvärr inte en självklarhet för alla på vår jord, utan många tvingas fukta sina läppar med otjänligt vatten från ett uppgrävt hål i marken.

Invånarna i byn Kitemba beläget i Uganda blev vräkta från sin mark p g a att ett storföretag inom kaffeindustrin ansåg att marken var odlingsbar till deras gyllene bönor. Utan hänsyn till mänskliga rättigheter drevs invånarna bort från sin by och lever idag under mycket svåra förhållanden. ActionAid stödjer byborna med rättslig hjälp mot kaffeföretaget, men än viktigare just nu är att försöka ge folket en mänsklig tillvaro i situationen dom befinner sig i.

Att gräva två nya brunnar i Kitemba skulle resultera i att 2100 människor skulle slippa vandra långa sträckor, för att sen bära hem i stort sett otjänligt vatten för att överleva. Två brunnar skulle ge barnen mer tid att spendera på t ex studier & lek istället för att dagligen behöva samverka för överlevnad.



Hjälp ActionAid hjälpa!


FOTNOT:

Jag har tidigare hjälpt till att samla in pengar till ActionAid och har stort förtroende för organisationen. Många barn och vuxna har det svårt i vår värld och behovet av bistånd är stort. All heder till ActionAid som ständigt arbetar för att bygga upp en drägligare tillvaro för många av dessa människor.

Ett steg i rätt riktning för att motverka att storföretag i ekonomiskt syfte vräker invånare från sina hem. Är att handla varor märkta med Fairtrade symbol.

Varje dag i ditt liv är unik, se till att ta vara på den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0