Fega jävlar....


Här visar en 72-årig man civilkurage genom att upplysa om att mopeder inte har på en fotbollsplan att göra. Vad händer? Han blir påkörd och misshandlat av ett par ungdomar som jag verkligen hoppas dom lyckas identifiera. Det handlar inte direkt om att kartlägga Hells Angels i Malmö, utan om att hitta några mopedåkandes skithögar i Rockneby.

Vart har respekten tagit vägen? Eller beror det på total avsaknad av medmänsklighet? Att hävda sin rätt genom våld är något som ökat katastrofalt sista tio åren. Med denna utveckling kommer snart ord som civilkurage inte ens behöva nämnas längre. Att passivt titta på medans vårt samhälle bryts ner är inte något jag vill uppleva.

Att vara en bra kompis är något som du får lära dig redan på dagis. Under skoltiden arbetas det på dom flesta håll aktivt för att motverka mobbning. Inte fan blir du mindre intelligent när du fyllt 15 och skaffat moped. Tycker personligen att empatin borde ökat en aning, samt att sunt förnuft ska ha infunnit sig.

Femton år innebär i vilket fall som helst i vårt land att du är straffbar enligt Sveriges rikes lag. Straffen är i och för sig i regel på tok för dåliga, men du får iallafall stå till svars för dina handlingar. Straff är ingen böteslapp med siffror på som drabbar föräldrarna. Utan ett straff är bra vård och terapi tillsammans med sina föräldrar för att kunna bryta sitt sjuka beteende.

Hoppas att mopedisterna i samhället Rockneby är "tuffa" nog att själva erkänna och stå till svars för sina handlingar.

Läs hela artikeln i Barometern här
Varje dag i ditt liv är unik, se till att ta vara på den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0