Det var på tiden



Från och med 1 augusti 2010 blir det olagligt att ta ut extra avgifter vid kortköp. Skyltar som ovan finns idag på flertalet pizzerior och mindre närbutiker. Beloppet i sig är oviktigt, men jag anser att om man inte har råd att i sin verksamhet hantera kortköp bör man heller inte göra det. Ännu bättre vore att lägga mer tryck på bankerna så att dom tar alla avgifter. Sistnämnda kanske inte är genomförbart fullt ut, men avtalen borde ses över.

Jag har ifrågasatt avgiften vid ett par tillfällen tidigare. Var framförallt i en närbutik i Kalmar där det inte ens satt nån skylt om extra avgifter, utan hon la på det direkt utan att ens informera. Några ynka kronor vid enstaka tillfällen vad gör väl det? Alternativt, tänk på stackaren som äter pizza sex dagar i veckan i tre års tid. Han lägger nästan 1000:- extra i bara kortavgift. Översatt i pizzor skulle matvraket hålla sig mätt i ytterligare 14 dagar.



Varje dag i ditt liv är unik, se till att ta vara på den!

Kommentarer
Postat av: Karpen

Mycket intressant reflektion av dig. Själv är jag mest förvånad över särskrivningen på lappen. Det borde inte kosta mer om det är en kortare betalning.

2010-07-30 @ 17:16:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0