Har dom inget bättre för sig?

Om 35 dagar har vi ett val att göra i Sverige. Ett val som kommer påverka våra nästkommande 4 år som svenska medborgare. Medans vi har en papperslapp där ett enda kryss har stor betydelse, trappas valkriget upp på allvar mellan dom olika blocken.

Löften om diverse förbättringar utlovas hit och dit. Lovord som till 90% inte kommer kunnna infrias, sen undrar dom varför vi inte har förtroende för politiker. Röstfiskeriet verkar inte ha några gränser, utan det viktigaste är att stärka sina positioner. Läste precis i Aftonbladets nätbilaga om smutskastningens olika knep (läs här).

Lögner om löften - lögner om varandra, är det så svensk politik fungerar?

När nivån mellan dom stora partierna håller dagisnivå, söker sig tyvärr fler människor till mindre partier. Enligt dagens Sifo mätning skulle Sverigedemokraterna få en vågmästarroll. Vad kan egentligen SD tillföra svensk välfärd? En hoper nationalister som enbart sätter fokus på invandringen. Att driva en enkelriktad politik tilltalar säkerligen många väljare därute, men i mina ögon har dom inte i svenskt styre att göra.

Jag är inte speciellt politiskt insatt, utan tycker mest det är skrämmande hur vuxna människor beter sig i valsammanhang. I 3 1/2 år förbereds en valkampanj som kostar miljontals kronor - i syfte att kasta paj.

Slutord: Gå och rösta!

Varje dag i ditt liv är unik, se till att ta vara på den!

Kommentarer
Postat av: Kalmardamen

Tack för ett mycket bra inlägg!

Håller fullständigt med dig, både när det gäller SD som är ett läskigt enfrågeparti och när det gäller valkampanjs-pengarna och jag tycker att varje parti skulle tvingas att öppet redovisa vilka som skänkt pengar.

Det handlar om demokrati eftersom partierna hamnar i beroendeställning mot stora bidragsgivare.



P.S. Tack för kommentaren i min blogg och jag önskar dig en bra dag!

2010-08-15 @ 13:14:53
URL: http://kalmardamen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0